Lenkkarit kosteille keleille

tunnetila: ihastus / yhteistyössä

Muutimme maaliskuussa uuteen kotiin ja siitä lähtien olen kulkenut töihin ja takaisin kävellen. Kävelen tuon suuntaansa 40 minuutin matkan useampana päivänä viikossa. Vaikka työmatkani oli vanhasta asunnosta miltei tismalleen yhtä pitkä, kuljin sen silti bussilla. Bussi pysähtyi vanhan kotini edessä ja nousin pois bussista työpaikan ovella. Tuo bussimatkan helppous ei varsinaisesti motivoinut reippailemaan.

Uutta työmatkaa ei taita julkisilla ihan noin helposti joten innostuin kauniina kevätpäivinä kävelemään töihin. Uusi työmatka tuntuu jotenkin mielekkäämmältä ja kauniimmalta kuin vanha, ja olenkin tullut jo riippuvaiseksi raikkaassa ulkoilmassa tehdystä aamulenkistä ennen työpäivää. Huomaan selkeästi miten olen koko päivän paljon väsyneempi jos en tee rutiiniksi muodostunutta happihyppyä aamuisin.

Keväällä ja kesällä kävelin tai juoksin työmatkan päivittäin ees taas, nyt syksyllä olen iloinnut jokaisesta sateettomasta ja lämpimästä päivästä. Syksyn aikana olen tullut muutaman kerran sadekuuron yllättämäksi ja läpimärissä lenkkareissa muutenkin yltä päältä märkänä töihin taivaltaessani olen alkanut haaveilla gore tex pinnotteisista kengistä. Ajattelin tarvitsevani kunnolliset vaelluskengät jotka pitäisivät jalkani kuivina ja lämpiminä säässä kuin säässä.

Samalla reissulla kun kävin noutamassa PR-toimistosta FootBalancen pohjalliset testiin sain kuulla, että esimerkiksi Helly Hansenilla on vedenkestäviä, Helly Tech -materiaalista valmistettuja juoksukenkiä. En tiennyt että laadukkaista ulkoiluvaatteistaan tunnettu Helly Hansen valmistaa kenkiä, saati sitten että juoksemiseen tarkoitettuja kevyitä kenkiä saa veden kestävällä pinnoitteella. Olen aina yhdistänyt gore texin raskaisiin, vaellukselle tarkoitettuihin massiivisiin kenkiin ja ilahduin kovasti kun kuulin ettei minun tarvitsekaan hankkia jäykkiä ja painavia kenkiä matkan taittamiseen kuivin jaloin.

PR toimistolla oli esillä yhdet Helly Hansenin vedenkestävät Kenosha -juoksulenkkarit ja kuinka sattuikaan, nuo kengät olivat juuri minun kokoani. Kengät oli tilattu eräitä kuvauksia varten mutta niitä ei oltu koskaan tultu hakemaan. Juoksukengät olivat siis toimistolla turhan panttina ja kun kengät olivat minulle sopivat ja tulivat ahkeraan käyttöön sain ne toimistolta mukaani. Parhautta, kiitos vielä!

Olen käyttänyt lenkkareita ahkerasti ja tykkään niistä paljon! Kengät on kevyet, kivan näköiset (minulle hurjan värikkäät!!), istuvat hyvin jalkaan ja tuntuvat muotoutuvan jokaisella lenkillä paremmin jalan omaan muotoon. Vielä yhtään kunnollista kaatosadetta en ole lenkkeillessäni kohdannut, mutta pienen tihkusateen nuo kengät ainakin pitävät loitolla. Kesällä käyttämissäni lenkkareissa on päällä ainoastaan hengittävä verkko joten niihin sataa ihan suoraan sisään… On huomattavasti mukavampi lenkkeillä kun jalat on kuivat.

Lenkkarit saatu Helly Hansenilta

0

(7) Kommentit

 1. Gore-texhän on ohut kalvo pinnan ja vuorin välissä, sen voisi periaatteessa laittaa ihan minkälaiseen kenkään vaan korkkarista lenkkariin. Moni luulee, että se on joku pinta tai ertiyinen päälimateriaali tai että kengän täytyy juurikin olla todella jykevä gorea varten. Hellyn kengissä taitaa olla juurikin joku käsittely, joka pitää materiaalin vettähylkivänä.

  1. Kiitos Maissi kommentista ja materiaalitietouden jakamisesta! Luulin tosiaan itsekin että gore tex on joku matsku ja ilahduin kun bongasin käsittelyn kevyistä juoksukengistä.

   Tänä aamuna kun kävelin töihin oli ensimmäistä kertaa lämpöasteet nollassa. Oli ihana huomata että jalat pysyivät koko matkan tosi lämpimänä. Huippua!

 2. Minäkin olen luullut ettei kevyitä gore-tex kenkiä ole olemassa. Tämä on mahtava uutinen!! Mistä noita saa? Olin ajatellut ostaa kumpparit mutta tuollaisillehan olisi miljoonasti enemmän käyttöä, jos pitäisivät loskan loitolla..

  1. Nämä on sata kertaa kevyemmät kuin kumpparit (harvoilla kostean sään kengillä tekee mieli juosta :)) ja ovat toistaiseksi olleet ihan nappijalkineet näihin säihin! Ainakin tuolta Helly Hansenin omasta verkkoputiikista näitä tuntuu saavan, muusta en osaa sanoa. Harmi kun en osaa neuvoa tarkemmin! Lenkkarit kun on kengät joita sovittaa mieluusti ennen ostamista.

 3. Wow, todella hyvä keksintö nuo gore-lenkkarit! Itse panostin ja ostin Pomarin gore-nilkkurit, alkuun mietin ovatko ne liian mummot mutta pah, eivät ole. Ja ai että, kuin lämpimänä jalat ovat olleet! Ehdottomasti joka pennin arvoinen sijoitus, täytyykin esitellä ne blogissa kohta puolin 🙂

  1. Mitkään kengät ei ole liian mummot jos ne pitävät jalat kuivina, flunssan poissa ja käyttäjän tyytyväisenä. Tai sit mä olen mummo tuon ajatusmaailmani kanssa. 😀

 4. […] viime syksynä kulkevani työmatkat kävellen aina kun sää sallii. Tänä talvena olen kävellyt töihin lähes […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.