Pikavisiitti Tampereelle

tunnetila: tykkäys

Tampere2Tampere1tampere3

Kävin viime viikolla seminaarissa Tampereella ja vaikka visiitti jäi lyhyeksi se oli silti super mukava! Varsinainen seminaaripäivä oli perjantai, mutta matkustin Tampereelle jo torstaina ja yövyin ihanan ystäväni luona. Vietimme kivan illan kolmen ystävyksen kesken ja herkuttelimme ystäväni Katin loihtimilla tarjoiluilla. Yövyn Katin luona lähes joka kerta kun käyn Tampereella ja olo on aina kuin hotellissa olisi. (Kaksi ensimmäistä kuvaa Katin kauniista kodista.)

Perjantaina aamiaisen jälkeen siirryin seminaaripaikalle Hotelli Ilvekseen. Päivä oli todella kompakti ja kaikki päivän tapahtumat oli saman katon alla. Seminaari pidettiin Ilveksen kabinetissa. Lounastimme samassa kompleksissa olevassa Amarillossa ja illallista söimme niin ikään hotellin yhteydessä olevassa Fransmannissa. Yövyimme myös Ilveksessä ja vietimme iltaa Ilveksen yökerhossa. Ennen illallista oli pari tuntia vapaa-aikaa ja sen vietin kauppakeskus Koskikeskuksessa jonne pääsee myös suoraan Ilveksestä sisäkautta. Koko päivänä ei siis tarvinnut käydä ulkona jos ei halunnut. Aika näppärää!

Vaikka en päivän aikana juuri ulkoillut niin pääsin silti ihailemaan kauniita Tampereen maisemia ja Tammerkoskea. Huoneeni sijaitsi hotellin viidennessätoista kerroksessa ja näkymä ikkunasta oli huikea!

Lauantaina ennen junaan hyppäämistä ehdin vielä tavata toista ystävääni joka vei minut tutustumaan uuteen ihanaan kahvilaan. Pyymäen Oma kahvila (kaksi alinta kuvaa) tarjoili suussa sulavia herkkuja ja oli miljööltään hyvin kaunis. Tampereelle oli tullut valtavasti uusia kahviloita ja ravintoloita ja lyhyt visiitti sai haaveilemaan pidemmästä viikonlopusta Tampereella.

Olen asunut Tampereella opiskeluaikoina mutta sen jälkeen siellä on tullut käytyä aika harvoin. Viimeistään ensi kesälle täytyy suunnitella pidempi reissu jolloin ehtisi piipahtaa myös Särkänniemessä ja suosikkipaikassani Pyynikillä. Asuin Pyynikillä monta vuotta ja tuolla paikalla on aina erityinen paikka sydämessäni. Tampere on kyllä kiva kaupunki!

0

(12) Kommentit

 1. Kay says:

  Kiitos ihana kauniista kommenteista ja tervetuloa pian uudelleen! Täällä on aina peti sinulle valmiina <3

  1. Kiitos Kati, toivottavasti nähdään taas pian! <3

 2. Pyynikki on ihana! Ja siellä asuvien ihmisten pitää olla hyvässä kunnossa koska rappusia on kaikkialla. Voi kun voisikin asua siellä, vaikka nykyinenkin kotini on ihan kiva <3 Pyymäellä en ole vielä koskaan käynyt, ihastellut vain ikkunen läpi.

  1. Oih, käy ihmeessä Pyymäellä. Söin omenaisen herkun ja join tosi hyvää vihreää vaniljateetä. Nam! Ja Helsingin kahviloihin verrattuna hintataso oli ihanan edullinen. 🙂

   Ja tuosta Pyynikistä piti sanomani etten ole varmaan koskaan ollut niin hyvässä kunnossa kun juostessani Pyynikin maastossa päivittäisiä lenkkejä. Hoh hoijaa, nykyään en jaksaisi juosta siellä varmaan ollenkaan. 🙂

 3. Hienoja kuvia ja upea varsinkin tuo maisema hotellihuoneesta. Tampere on kyllä kiva kaupunki, olen ottanut sen jo vakiona kesäretki-listalle. Tuleekin ihan kesä mieleen tuosta kuvasta. Näen itseni tuolla seikkailemassa…

  1. Kiitos Mikko! Tampere on muuttunut tosi paljon parin viime vuoden aikana. Kahviloita, hyviä ravintoloita ja kivoja butiikkeja alkaa olla jo mukavasti tarjolla. Täydellinen kesäkohde ensi kesälle. Sinne siis!

 4. Kaisa says:

  Mulla on ihan jatkuva kaipuu maailman parhaaseen kaupunkiin, eli Tampereelle. Onneksi siellä vielä asuu rakkaita ystäviä ja sukulaisia, mutta silti ihan liian harvoin pääsee käymään :(.

  1. Onneksi minullakin asuu Tampereella ystäviä ja sukulaisia ja heidän luokseen on aina tosi ihana mennä. Muuttaa en kuitenkaan Tampereelle enää haluaisi. Kymmenen vuotta siellä tuli asuttua ja tykkäsin silloin asua siellä, mutta aika aikaansa kutakin ja nyt on Helsingin vuoro. 🙂

 5. Tampere <3
  Melkein päivittäin siellä käyn, mutta silti kuvat koskesta ja tehtaiden piipuista saavat hymyn huulille ja sitä jotakin lämmintä läikähtämään rinnassa! En voi vieläkään kuvitella, että muuttaisin kovin kauas Tampereesta; asun naapurikunnassa ja edelleen olen sanon olevani tamperelainen 🙂

  Oli aivan ihana nähdä jälleen kerran ja kiva kuulla, että seminaari ja visiitti olivat muutenkin onnistuneita. Toivon mukaan seuraavalla kerralla päästäisiin paremmalla ajalla yhdessä koluamaan kahviloita ja muita ihania uutuuksia.

  ps. nauratti kovasti, kun kuuntelin töissä kollegoiden juttuja pikkujoulujen jatkoista, jotka olivat Ilveksessä perjantaina! 😀

  1. Kiitos Emilia sinullekin ihanasta seurasta! Ensi kerralla tulen todellakin Tampereelle pidemmäksi aikaa.

   Hahahhaha, olivatkohan kollegasi seuranneet meidän juhlintaamme? 🙂 Itse tanssin muutaman biisin yökerhossa mutta painuin aika nopeasti hotellihuoneen ihanaan sänkyyn unten maille sillä haaveissa oli mennä aamusaunaan jo ajoissa. Ja kyllä kannatti. Ilveksen sauna oli kiva ja uima-allasosastolla olisin voinut polskia vaikka koko aamun!

 6. […] juuri ehtinyt shoppailemaan Tampereen reissullani, mutta muutama ihanan jouluinen juttu tarttui kuitenkin mukaani. Ostos joka pääsi heti […]

 7. […] Tampereen pyrähdyksellä mukaani tarttui joulukalenterin lisäksi askarreltavia joulupalloja ja joulupallojen kuosiin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.