Päivä jouluisessa Tukholmassa

tunnetila: ilo

kauppahalli
Pääsimme siskoni kanssa pienelle minilomalle Tukholmaan kun Tallink Silja lähetti meidät testaamaan Siljan jouluista buffet -pöytää*. Kierimme risteilyltä kotiin pari kiloa painavampina, en muista milloin olisin viimeksi syönyt noin hyvin! Kaiken herkuttelun lomassa vietimme myös päivän Tukholmassa ja kävelimme päivän aikana itsemme tainnoksiin. Onneksi reippailimme välissä päivän, muuten puntari näyttäisi varmasti kolmatta ekstrakiloa.

Tukholma on aina ihana ja siellä tuntuu paistavan aina aurinko. Ihmiset ovat kauniita, liikkeet kivasti sisustettuja ja tuotteiden esillepano on houkutteleva. Kadut on puhtaita ja kaikki rakennukset näyttävät olevan hyvässä kunnossa. Kaikesta pidetään hyvää huolta ja välillä mietinkin onko Tukholma kaikessa upeudessaan välillä jopa liioitellun huoliteltu.

kauppahalli1 koristeet1 liike2koristeet2nukke

Olen käynyt Tukholmassa kymmeniä ja kymmeniä kertoja, mutta reissussa tajusin etten ole tainnut olla siellä koskaan juuri ennen joulua. Jos mahdollista, kaupunki oli jouluasussaan vielä viehättävämpi kuin normaalisti. Koristeita oli paljon ja kaikkialla, mutta kaikki koristeet oli sommiteltu hyvällä maulla. Överitkin koristeet sopivat kuvaan eivätkä aiheuttaneet ”mitä ihmettä??” -fiilistä.

Joko ruotsalaiset osaavat täydellisesti kaiken mikä liittyy somistamiseen ja asiakkaiden houkutteluun, tai sitten olen tottunut muutaman kerran joulunalusaikaa New Yorkissa viettäneenä jo amerikkalaiseen liioitteluun ja mikään koristelu ei tunnu minusta enää liialta. Niin tai näin, täytyy sanoa että päivä Tukholmassa sai kyllä joulumielen todella hyvin pintaan!

ovi tori3takeaway tori pystytori1tori2

Tukholman keskustassa järjestetään ennen joulua monta joulutoria, suurin osa toreista on auki viikonloppuisin. Oma reissumme alkoi sunnuntaina joten olimme perillä Tukholmassa maanantain. Maanantaina avoinna on yksi joulutori jonne suunnistimme päivän lopuksi. Vanhassa kaupungissa Stortorgetilla oleva tori oli täynnä ruotsalaista käsityötä ja erilaisia herkkuja. Suosituin koju lasten ja nuorten keskuudessa tuntui kuitenkin olevan hattarakioski jossa asiakkaita riitti myös maanantaipäivänä jonoksi asti.

Auringon laskiessa päätimme lähteä ostoskasseinemme metrolla takaisin laivaan. Teimme molemmat kivoja löytöjä ja metrossa huomasimme, että emme tällä reissulla kierrelleet juurikaan vaateliikkeissä. Ostoskasseissamme oli pientä kivaa kotiin (jouluisia tuoksukynttilöitä jne), mutta vaatteiden ostelun jätimme suosiolla alennusmyynteihin. Mieleni nimittäin tekisi piipahtaa Tukholmassa seuraavan kerran aika pian. Jos joulunaika Tukholmassa on henkeäsalpaavan kaunis, niin ale-aika se hengen vasta salpaakin!

aurinko

* risteily saatu blogin kautta

0

(6) Kommentit

 1. […] ← Edellinen 9.12.2013 08:30 […]

 2. HeidiV says:

  Oj <3 Tukholma on ihana, pitääkin varata sinne pikimmiten reissu! Joulun aikaan en ole siellä käynytkään. Viimeksi tutustuimme mieheni kanssa trendikkääseen SoFon alueeseen, nautimme esimerkiksi mahtavan brunssin siellä. Onneksi Tukholma on lähellä!

  Ja voi että mikä nälkä noista buffet-kuvistasi tuli =D

  1. Suosittelen todella Tukholmaa näin ennen joulua. Siellä oli tosi kaunista ja ihanaa! Maissa tuuli aika kylmästi, mutta aurinko paistoi koko päivän. Oli tosi mukava reissu ja olo oli ihan lomalla ollut vaikka reissu kesti vain pari päivää.

   Ja juu, myös mulle tulee joka kerta nälkä kun näen nuo buffet-kuvat. 😀

 3. Ihania fiiliskuvia kun etsin vinkkejä Tukholmaan! Huomenna ollaan lähdössä myöskin Siljalla ja kaksi joulubuffaa varattuna 😀

  1. Kiitos Terhi, ja kivaa matkaa teille Tukholmaan! Toivottavasti myrskyt laantuu ja pääsette nauttimaan täysin siemauksin Siljan kalapöydästä. Se vaan on niiiiin hyvä! 🙂

 4. […] matkakuumeen helpottamiseksi (tai lisäämiseksi, miten sen nyt ottaa) reissukuvia joulukuiselta Tukholman risteilyltä ja päätin palata vielä hetkeksi niihin tunnelmiin ja esitellä sisustamisesta kiinnostuneille […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.