Jouluinen herkkubuffet

tunnetila: ähky

kalat2

Kuten Tukholma -postauksessani jo kerroin, yksi syy Tukholman risteilylle oli käydä testaamassa Silja Serenaden joulubuffet*. Voi jestas että tuli syötyä, lähes kaikkea kun oli tietysti pakko maistaa jotta tarjoilusta pystyy tekemään kunnollisen arvion. En syö punaista lihaa (sisältää myös possun), joten kinkkua tai muita juhlapöydän lihaisia antimia en luonnollisestikaan maistanut. Sain silti vatsani niin täyteen että illallisen jälkeen oli piipahdettava hytissä pienillä nokosilla.

Kuten Siljalla aina, kalapöytä oli taivaallinen! Kylmäsavulohta, siianmätiä, merileväkaviaaria smetanan ja sipulin kanssa, katkarapuskågen tummalla saaristolaisleivällä, silakkaa, suolakurkkua ja hunajaa… Syön aina itseni tainnoksiin jo pelkästään kalapöydän antimista ja usein skippaankin kokonaan lämpimät ruoat pysyäkseni jossain kontrollissa. Tällä kertaa myös lämpimiä jouluruokia oli tarkoitus maistaa joten yritin pitää itseni ruodussa kalaherkkujen kanssa.

kalat kinkku2 lammin kalalaatikot

Siskoni on kasvissyöjä joten jännitin vähän mitä mieltä hän on Siljan joulupöydästä. Joulun laatikot, uunijuurekset, tuoreet vihannekset, monipuoliset salaatit, punajuuret vuohenjuuston ja saksanpähkinän kanssa, päärynäsalaatti sinihomejuustolla.. Siinä muutama herkku joilla siskoni sai vatsansa täyteen. Yllätykseksemme joulupöydässä tarjolla oli myös sushia ja kurkkutäytteiset makirullat soveltuivat myös kasvissyöjäsiskolleni.

Itse söin laatikoiden ja salaattien lisäksi super mureaa kalkkunan rintaa joka maistui laivan joulusinapin kanssa niin herkulliselta että sitä oli pakko hakea lisää. Syön aika harvoin siipikarjaa, mutta tuo kalkkuna oli niin mureaa että olen iloinen että päätin maistaa sitä.

smoothiet sushi

Ennen jälkiruokapöytään siirtymistä oli pakko pitää pieni tauko ja sulatella kaikkea juuri maistamaansa. Join illallisella laivan punaviiniä (kuuluu buffetin hintaan) ja viiniä nautiskellessa ja hyvässä seurassa hetken höpötellessä vatsaan tuli taas tilaa herkuille.

Jälkiruokamatkan aloitimme juustopöydästä ja maistoimme myös sushikuvassa yllä olevia marja- ja hedelmäshotteja. Marjashotti oli ihanan kirpeä ja raikas ja hedelmäshotti niin täyteläinen että niitä teki mieli napata useampikin.

Jälkkäripöydässä oli perinteisten joulutorttujen ja piparkakkujen lisäksi varmaan kymmenen erilaista kakkua tai muuta leivonnaista.

jalkkarit jalkkarit1 kakutpiparit

Kuvasin jokaisen lautasellisen mitä noutopöydästä itselleni hain ja kun olin ottamassa kuvaa viidennestä lautasellisesta ruokaa siskoni kysyi hienovaraisesti aionko muka oikeasti julkaista nuo kaikki kuvat blogissani. Hmmm, olin kyllä aikonut, mutta ehkä viisi lautasellista ruokaa on jo sellainen määrä jota ei kannata myöntää syöneensä. Niinpä julkaisen kuvan ainoastaan viimeisestä lautasellisesta piparkakkuja ja sinihomejuustoa jonka nautiskelin teen kanssa.

Ruoka oli hyvää, viini maistui ruoan kanssa ja tunnelma oli buffetissa mukavan jouluinen. Myös kasvissyöjä sai pöydän antimista vatsansa täyteen joten voin suositella jouluista buffettia jokaiselle. Ai niin, pakko mainita vielä yllätyksestä aamiaisbuffetissa. Myös aamiaisella oli jouluinen tunnelma kun tarjolla oli riisipuuroa.

Joulubuffet, jouluiset koristeet, laivan promenadella kaikuvat joululaulut ja laivalla kiertelevä joulupukki saivat kyllä joulumielen hyvin korkealle! Kiitos Tallink Silja, herkkumatkamme Tukholmaan oli täydellisen onnistunut!

* Risteily ja joulubuffet saatu Tallink Siljalta, postauksessa mainittu aamiaisbuffet maksettu itse

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.