SonyQX10

tunnetila: rakkaus

Saanko esitellä maailman näppärimmän laitteen, Sony QX10*! Tämä objektiivityyppinen älypuhelimeen yhdistettävä kamera on eittämättä paras keksintö, mitä olen hetkeen nähnyt.

Sain kameran käyttööni Sonyltä jokunen viikko sitten ja räpsin sillä tohkeissani kuvia koko ajan. Laite näyttää järjestelmäkameraan yhdistettävältä objektiivilta, mutta se toimiikin yhdessä älypuhelimen kanssa.

Puhelimeen asennetaan ennen käyttöönottoa ilmainen sovellus nimeltä PlayMemories ja puhelin yhdistetään objektiiviin wifin kautta. Ensimmäisellä käyttökerralla wifin salasana syötetään puhelimeen, sen jälkeen laitteet löytävät toisensa missä tahansa.

Olen todella huono raahaamaan kameraa mukanani arjessa ja napsinkin useimmiten kuvia puhelimellani. Vanhassa iPhone 4:ssa kamera on kuitenkin aika huono, joten näppärästi taskuun tai laukun pohjalle mahtuva Sonyn irto-objektiivi kulkee aina mukanani ja tuo kuvaamiseen ihan uuden ilon.

Kamerassa on 10x optinen zoomi ja sen valovoima hämärässä on erinomainen. Otin laivalla paljon kuvia Sonyn avulla ja varsinkin yökerhossa keskiyön showta kuvatessani huomasin miten hyvin sillä saa kuvattua asioita pimeässä.

Älypuhelimeen kiinnitettävä kamerani aiheuttaa joka paikassa paljon kysymyksiä ja kiinnostus laitteeseen on ihan valtava. Eräs laivan henkilökuntaan kuuluva rouva bongasi ranteessani roikkuvan laitteen ja hetken minua tuijotettuaan tuli kysymään mikä tuo laite oikein on. Esittelyn jälkeen nainen oli niin vakuuttunut että hän päätti saman tien mennä ostamaan laitteen kun laiva saapuu maihin.

Samainen nainen toi risteilyn aikana luokseni useampiakin henkilökunnan edustajia ja lopulta pidin Sony QX10:stä kolme infoa laivan henkilökunnalle. Vitsit että nauratti!

Henkilökunta epäili minun olevan Sonyllä töissä kun osasin suositella laitetta heille niin myyvästi että jokainen päätti ostaa laitteen joululahjaksi joko itselleen tai teini-ikäisille lapsilleen. Siskoni nauroi vieressä kun laitteesta kiinnostuneet ihmiset pyörivät ympärilläni koko ajan.


Objektiivin voi kiinnittää puhelimeen ja niitä voi käyttää yhdessä kuten kameraa. Linssiä voi myös pitää kädessä ja sillä voi ottaa kuvia mihin suuntaan tahansa. Tällöin puhelin toimii näyttönä ja voin puhelimesta katsoa mihin suuntaan haluan kamerallani kuvata ja mitä linssin edessä milloinkin näkyy. Laitteiden ei siis tarvitse olla kiinni toisissaan, wifi -yhteys pysyy aika pitkänkin matkan päähän.

Olen aivan koukussa tähän vempaimeen enkä keksi parempaa joululahjaa kenellekään uusimmasta tekniikasta tai valokuvauksesta kiinnostuneille. Irto-objektiiveja saa mustana ja valkoisena ja ainut mikä minua vähän harmittaa on se, että valkoiseen puhelimeeni olisi sopinut paremmin valkoinen objektiivi.

Kiitos kuitenkin Sonylle että sain loistavan välineen käyttööni, värillä ei ole syvissä rakkaussuhteissa mitään väliä!

 * saatu Sonyltä blogin kautta

0

(6) Kommentit

 1. miumau says:

  Kiitos, rakas ystävä erinomaisesta lahjavinkistä miehelleni jolla on kaikkea, mutta ei juuri tuota 🙂 Koska täältä periferiasta ei nuita ehkä saa, niin täytyy Treen reissulla käydä merkkiliikkeessä!

  ps. ja sen välttämiseksi, että mieheni jostain syystä bongaa tämän kommentin, käytän salanimeä, jonka vain sinä tunnet (tai no ehkä pari muutakin, mutta ei Herra X)
  ps. no ehkä tämä kuitenkin jo paljastaa kaiken, jos mieheni tosiaan tulee tänne – en usko kuitenkaan – ei ole blogi-ihmisiä 🙂

  1. Hahahah, salanimi ymmärretty! 🙂 Miehelläsi todella on kaikkea, myös maailman ihanin vaimo! <3 Toivottavasti löydät tuon linssin, Stockalla käsittääkseni pitäisi olla.

 2. Täydellinen agenttilaite, kun voi kuvata kulman taakse! 😀

  1. Niinpä! Arvaas mitä mies heti kommentoi? ”Jes, tällä voi kesällä kuvata naisten helmojen alle!” MITÄH?!?!?!?? 😀 😀 😀

 3. Muuuuuust haaaave!

  1. Tää on maaaahhhhtavaaaa!!! Paitsi sä olet niin pro että tää olisi sulle varmaan ihan lelu, mutta mulle täydellinen kapistus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.