Hyvän päivän jälkimainingeissa

tunnetila: nuutunut mutta onnellinen

Heräsin tänä aamuna klo 04.30. ilman herätyskelloa. Aikainen herääminen johtui osin malttamattomuudesta, mitä aikaisemmin herää sitä enemmän ehtii puuhastella ennen reissuun lähtöä, mutta myös niistä kahdesta shampanjalasillisesta jotka nautiskelin eilen ruokakirja Safkaa -manantaista sunnuntaihin julkistamistilaisuudessa.

Nykyään jokainen viinilasillinen vaikuttaa yöuniini merkittävästi ja jos tiedän, että seuraavana aamuna on tiedossa jotain tärkeää tai tavoitteena on hyvät yöunet jätän jokaisen lasillisen juomatta. Eräissä hetki sitten keskellä viikkoa olleissa kemuissa minulle tokaistiinkin ”Sinä olet nykyään niin tervehenkinen” kun kieltäydyin shampanjalasista. Ehei, olen vain vanha, ajattelin, mutten sanonut mitään.

Tiesin eilenkin, ettei pari lasillista shampanjaa ollut se järkevin teko kuumeilusta toipuvalle, pikaisesta paranemisesta haaveilevalle, mutta eilen oli todella aihetta juhlaan ja ylpeyteen. Alexander ja Hanna Gullichsenin toinen kirja, Safkaa -maanantaista sunnuntaihin julkaistiin ravintola Raflassa, ja tarjolla oli maistiaisia uuden kirjan resepteistä. Eihän noita taivaallisia herkkuja voinut nauttia minkään muun juoman kuin hyvän shampanjan kanssa!

Suosikikseni tarjoilujen joukosta muodostui heti ensipuraisulla grillattu sydänsalaatti (resepti kirjan sivulla 100). Salaattia uuniin ja mausteet parmesaanin kera päälle. Hämmästyttävä idea ensinnäkin laittaa salaattia uuniin, mutta vielä enemmän hämmensi miten maukasta tuo oli ja miten helpolta kaikki kuulostaa. Tuota reseptiä testaan välittömästi kun pääsen viikonloppureissultani kotiin.

Seuraavat neljä päivää nautiskelen kuitenkin maailman (toiseksi) parhaasta kaupungista, ja saatanpa ostaa täältä kotiin tuliaisiksi, grillatun sydänsalaatin seuraksi, pullollisen shampanjaa. Paris, mon amour!

0

(7) Kommentit

 1. Senni says:

  Ihanaa reissua Nina! <3

  1. Kiitos Senni, oli maailman parasta! 🙂

 2. Nasu says:

  Tää nyt ei liity tähän postaukseen, mutta laitan kommentin kuitenkin tähän. Mä mietin, että hankkiako kihartimen vai suoristusraudan, kun sä olit tehnyt niin kivan juhlakampauksen kihartimella. Päädyin kuitenkin GHD:n suoristusrautaan, kun sen sai nyt tilattua suomalaisestakin verkkokaupasta ja hintakin oli edullisempi kuin pari vuotta sitten. On se vaan hyvä! Tumpulakin onnistuu. Ehkä kokeilen vielä joskus tehdä kiharoitakin sillä. Onneksi odotin enkä ostanut toista merkkiä aiemmin. Kaverien suoristusrautoja olen joskus kokeillut eikä ole oikein onnistunut.

  1. WHAT?! Hatunnosto ja kumarrus, mä en koskaan oppisi tekemään kiharoita suoristusraudalla. 🙂 En tosin ole koskaan kokeillut, mutta en kokeilekaan sillä se näyttää minusta ihan mahdottomalta tehtävältä. 🙂 Kiva että olet löytänyt itsellesi sopivan laitteen. Hiusten kihartaminen piristää aina ulkonäköä kummasti.

 3. Kirjoitin just tästä samasta. Muutamasta viinilasillisesta. Me mitään vanhoja olla, ollaan vaan viisaita 🙂

  1. No näin on Ulla, viisaitahan me… 😀

 4. […] juhlimaan jo kolmen blogikaverini kirjan julkkareissa. Ensin ilmestyi Hannan ja Alexanderin Safkaa 2, sen jälkeen Jennin Katukeittiö ja jokin aikaa sitten Marielan Hair Bible*. Jokainen kirjoista on […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.