Painoton kosteusnaamio

tunnetila: hämmästys

moroccanoil1

Olen kuullut kehuja Moroccanoilin tuotteista jo muutaman vuoden ajan ja saanut myös tuotteita testattavakseni blogin kautta. Jostain syystä testituotteet ovat jääneet aina muiden tuotteiden varjoon enkä ole ehtinyt tutustua tuoteperheeseen lainkaan. Viime viikonloppuna hiustilanteeni oli kuitenkin niin katastrofaalinen että päätin aloittaa Moroccanoilin testaamisen ja pistää testituotteen todella tiukan paikan eteen.

Havahdun aina kampaajantarpeeseen vasta siinä vaiheessa kun alkaa olla jo liian myöhäistä. Kuiva latva on sellaista hamppua että hiuksia on pakko pitää nutturalla ja yrittää piilottaa latvat hiussykkyrän sisään. Kampaajalleni on yleensä parin kuukauden jonot, joten siinä vaiheessa kun tajuan että hiukset täytyisi leikata heti, on pakko vain soittaa kampaajalle, ottaa tarjottu aika vastaan ja yrittää kärvistellä väliin jäävä aika hiuksiin jätettävien öljyjen ja ihmetuotteiden avulla. Tällä kertaa testiin pelastavan ihmetuotteen tittelistä valikoitui Moroccanoilin painoton kosteusnaamio*.

moroccanoil2

Pyöreään purnukkaan pakattu painoton kosteusnaamio (miksi kaikki hiusnaamiot muuten on aina samanlaisessa pyöreässä purkissa?) kehotetaan ohjeen mukaan levittämään kosteisiin hiuksiin ja sen vaikutusaika on 5-7 minuuttia. Ryhdyin heti sooloilemaan enkä (tietenkään) noudattanut käyttöohjetta. Levitin naamion kuiviin hiuksiin ennen suihkuun menoa ja kampasin hiukset naamion kanssa hyvin. Puuhastelin viitisen minuuttia omiani ja sen jälkeen menin suihkuun.

Suihkussa kastelin hiusten tyven, pesin tyven ja päänahan shampoolla ja samalla kun huuhdoin shampoon pois tyvestä pesin pois pituuksissa koko ajan vaikuttaneen naamion. En laittanut hiuksiin enää tämän jälkeen hoitoainetta vaan ajattelin että noin kymmenen minuuttia pituuksissa vaikuttanut naamio saa luvan näyttää mihin tuon vaikutusajan puitteissa pystyi.

Ja oikeasti, huh huh, hiuksista tuli kerta heitolla maailman pehmeimmät ja sileimmät! Pahimpaan latvakarheuteen ei tietenkään auta mikään muu kuin kampaajan sakset/veitsi, mutta muuten hiuksista tuli uskomattoman pehmeät. Hiusten huonokuntoisuus oli yhden vaikutuskerran jälkeen tipotiessään.

Naamiota suositellaan käytettäväksi 1-2 kertaa viikossa, mutta kun hiusten kunto paranee käyttökertoja voi harventaa. Tulen satavarmasti lutraamaan naamion kanssa viikottain helmikuun alkupuolelle asti jonne sain kampaaja-ajan. Luulin, että tulevat viikot ilman kampaajaa tulevat olemaan tapansa mukaan suttunutturaviikkoja, mutta tämän hoitavan naamion avulla saatan sittenkin pärjätä ihan mukavasti.

Onko Teillä kokemuksia Moroccanoilin tuotteista?

* saatu blogin kautta

0

(6) Kommentit

 1. Tarja says:

  On kokemusta ja en enää vaihda! Reilu vuosi sitten tilasin ekat shampoot ja hoitoaineet Moroccanoilista ja vähän sen jälkeen laajensin repertuaarin öljyyn ja naamioon. Muita en ole juuri käyttänyt sen jälkeen. Hiukset ovat niin paljon kiiltävämmät ja hyväkuntoiset. Aika vasta tilasin vielä Moroccanoilin kiiltosuihkeen ja siitä jää hiuksiin tosi nätti kiilto. Ihana tuoksu on vielä plussaa 🙂 Mahtavia tuotteita kerrassaan!

  1. Kiva kuulla Tarja että olet ihastunut tuotteisiin ja huomannut että tuotteista on oikeasti myös pidemmällä käytöllä apua hiusten kunnolle. Mä tykkään näistä myös ihan hurjasti!

 2. Mä oon nyt ilonpilaaja ja tuun pissimään sun ilotulitukseen 😀 Mä olen tämmösten ihmetuotteiden kanssa aina vähän varauksellinen ja kävin kaivelemassa esiin tuon naamion INCIn. Siinä naamiossa on nimittäin tunnetusti hiusten kuntoa ”naamioivaa” silikonia (dimethicone) jopa enemmän kuin varsinaista tehoainetta, argan öljyä. En sano etteikö se öljykin tuotteessa auttaisi hiusten kuntoon, mutta herää epäilys että miten suuri osa siitä vaikutuksesta on oikeasti silikonin tekemään feikkikorjausta ja mikä sitten sen öljyn tuomaa vaikutusta. Tosin onhan tuossa se argan öljykin heti siinä silikonin jälkeen INCI-listassa, eli ei ole ihan minimaalinen määrä sitä kuitenkaan.
  Nää argan öljy-tuotteet on nyt kovassa nousussa (ihan kuten mineraalimeikit oli parisen vuotta sitten) ja siksi on kiinnostava tarkkailla että miten paljon sitä itse ihmeainetta niissä tuotteissa onkaan. Että onko ihan vain nimeksi vai onko oikeasti sellaisia määriä että sillä on jotain todellista vaikutusta.
  Joskus joku kosmetiikan asiantuntija sanoi että suurinpiirtein kaikki aineet mitkä on INCI-listan puolivälin jälkeen on pitoisuuksina niin pieniä määriä että niillä ei enää mitään kovin suurta vaikutusta ole tuotteen vaikuttavuuteen. Tiedä sitten miten hyvin tuo karkea jaottelu pitää paikkaansa.

  Ja mullahan on myös itsellä arcan öljy-hiustuote käytössä, tosin kotimaisen SIMin valmistama. Omani on vain hieman arcania sisältävä muotoilutuote joten en varsinaisesti odota siltä sellaista hoitavuutta kuin esim hiusnaamiolta.

  1. Kiitos kommentistasi ja paneutumisestasi Rhia! Ilotulitukseen saa pissiä, kaikki kommentit ja kritiikki on todella tervetullutta. 🙂

   Mietin itsekin tuota silikonin määrää tuotteessa, mutta he kuitenkin lupaavat että hiusten kunto paranee jatkuvalla käytöllä.. Kuten Tarja yllä on käyttänyt tuotteita yli vuoden ja kokee hiustensa muuttuneen paremmaksi.

   Jos tuotteiden käytön lopettaa huomaisikohan silikonin poistumisen hiuksista heti? Muuttuisivatkohan hiukset takaisin haperoksi? Hmmm, kiinnostavia kysymyksiä. Olen luullut että silikoni korjaa vain hiuksen pintaa ja saa sen näyttämään terveemmältä. Voisiko silikoni parantaa pinnan ja argan öljy imeytyä hiukseen sisälle..?

   1. Tarja says:

    Kommentoin vielä tähän, että myös kampaaja-ystäväni, joka on laittanut hiuksiani vuosia totesi, että hiukseni ovat hyvässä kunnossa, kun olin jonkun aikaa noita tuotteita käyttänyt. Hän ei tuolloin tiennyt, että minulla oli käytössä myös shampoo ja hoitoaine häneltä ostamani öljyn lisäksi. Vannon oikeastaan juuri shampoon ja hoitoaineen sekä öljyn yhdistelmään. Tuota naamiota käytän kyllä vain 2-3 krt kuussa. Välillä olen pessyt joitain kertoja muillakin tuotteilla ja laittanut jotain muuta hiuksiin jätettävää hoitoainetta ja periaatteessa nekin toimivat ok, mutta tällä yhdistelmällä hiukset näyttävät elinvoimaisilta ja kiiltäviltä. Eli ainakin minun hiuksilleni sopivat ja tykkään kovasti. Eli tyytyäväisenä jatkan näiden kanssa eteenpäin 🙂

    1. Nina : Mun käsityksen mukaan silikoni kerääntyy siihen hiuksen pintaan, erityisesti hiuksessa oleviin mikroskooppisiin koloihin ja muihin epätasaisuuksiin, jolloin se tasoittaa hiusta ja hius ”tuntuu” sileämmältä ja hyväkuntoisemmalta, sitä kuitenkaan oikeasti olematta. Siksi silikoneja käytetäänkin hiustuotteissa koska ne saavat hiukset näyttämään paremmalta. Silikoneja on tietääkseni monia erilaisia, mutta kuulemani mukaan silikonit poistuvat hiuksesta syväpesulla. Tavallinen shampoo ei niitä siis välttämättä poista.

     Silikonien todellisista vaikutuksesta vissiin vielä kiistellään, mutta ilmeisesti niistä ei ole hiuksissa muuta haittaa kuin että ne voivat estää värien imeytymisen. Ja samoin estää myös muiden aineiden vaikutusta tekemällä hiuksen pintaan kalvon.

     Eli jos hiukset ovat silikonien ansiosta hyväkuntoisemman tuntuiset niin onko sillä toisaalta sitten niin kamalasti väliäkään että onko vaikutus todellinen vai naamioitu vaikutus.

     Tarja : Kuulostaa hyvältä. Itse en kyllä oikein tiedä miltä elinvoimaisen hiuksen kuuluu näyttää kun se kumminkin periaatteessa on kuollutta solukkoa eikä ”elä” samalla tavalla kuin esim iho 😀 mutta pääasia kai että sinulle tuotteet toimivat loistavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.