FLEYE nyt Suomessa

tunnetila: ilo

fleye posterKävin viime viikolla shampanjalasilisella Tanskan suurlähettilään residenssissä. Aika hämmentävä lause mutta ihan totta. Tanskan suurlähettilään residenssissä järjestettiin nimittäin Instrumentariumin tilaisuus jossa esiteltiin tällä viikolla Suomessa myyntiin saatu tanskalainen silmälasibrändi FLEYE (FineLookingEye). Paikalla suurlähettilään lisäksi oli Fleyen perustaja ja suunnittelija Annette Saust Estø joka kertoi brändin synnystä ja mallistoista.

Keveydestään, kestävyydestään ja täydellisestä istuvuudestaan tunnetut Fleyen lasit ovat saavuttaneet suosion maailmalla ja merkin käyttäjiä on nykyään yli 30 maassa. Mm. Tanskan kuninkaalliset, kruununprinssi Fredrik ja kruununprinsessa Mary, käyttävät brändin laseja.

fleye frames1fleye frames3fleye frames2Sain ensimmäiset silmälasini silmien väsymisen ehkäisemiseksi viime syksynä ja siitä lähtien olen katsellut silmälaseja ihan uudella innolla. Sovittelin tilaisuudessa FLEYEn laseja ja täytyy kyllä sanoa etten ihmettele mistä brändin hieno maine on saanut alkunsa. Lasit olivat todella kevyitä ja jokainen malli mitä sovitin tuntui istuvan minulle. Kaikki mallit eivät tietenkään sopineet kasvojeni piirteisiin, mutta kaikissa kehyksissä, jopa muovisissa, oli brändin uniikit nenätyynyt jotka saivat pokat istumaan nenälle täydellisesti.

Säädettävät nenätyynyt toivat FLEYElle viime vuonna arvostetun Red Dot Design Awards 2013 -palkinnon eikä syyttä. Minulla esimerkiksi on niin korkeat poskipäät, että suurin osa kehyksistä nousee pois kasvoilta kun hymyilen. Näistä kehyksistä yhdenkään kanssa ei ollut tuota ongelmaa, sillä säädettävien nenätyynyjen avulla kehysten etäisyyttä kasvoista pystyi säätelemään. En ymmärrä miten kyseistä keksintöä ei ole tehty aikaisemmin.

fleye ninafleye fav2Fleye woodTilaisuudessa oli esillä brändin uusimmat mallit ja ilahduin kovasti kun huomasin suuren osan kehyksistä olevan metallisia sekä aika ohuita ja kevyitä. Kuvittelin viime syksynä valitsevani hieman erikoiset silmälasit kun suosikkikehykseni silloin olivat metalliset. Nyt kuitenkin totesin että metallikehykset ja kirkkaat värit mustan kaverina esiintyivät myös FLEYEn mallistoissa ja ne näyttivät kivan raikkailta. Olipa mallistossa mukana myös kehykset jotka noudattivat täysin samaa värimaailmaa kuin omat lasini, mustaa metallia oranssein yksityiskohdin.

FLEYEn laseja saa nyt siis myös Suomesta, Instrumentariumeista, 17.2. alkaen. Vaikka en uusia pokia tarvitsekaan, jäi minua vaivaamaan parit lasit joita tekisi mieli käydä sovittamassa liikkeessä. Malliston suunnittelija Annette Saust Estø oli muuten ihan huikea tyyppi. Hän katseli hetken jokaista paikallaolijaa, kävi nappaamassa mallistosta yhden kehyksen ja tadaa, siinä oli se oikea kehys kyseiselle henkilölle. En nähnyt Annetten erehtyvän valinnassaan kertaakaan. Todellinen ammattilainen, täytyy sanoa.

fleye logo

0

(1) Kommentti

  1. […] cocktail-tilaisuuksissa lähes kaikki ihanat naposteluherkut sisältävät vehnää. Kerroin piipahtaneeni lasillisella Tanskan suurlähettilään residenssissä ja tuolla oli tarjolla ihan mielettömiä, suurlähettilään kokin loihtimia herkkuja. Kaikki […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.