Reppu selkään ja menoksi!

tunnetila: tyytyväisyys

Mainitsin viime syksynä kulkevani työmatkat kävellen aina kun sää sallii. Tänä talvena olen kävellyt töihin lähes päivittäin (flunssasta toipumisaikaa lukuunottamatta), sillä kovia pakkasia oli vain hetken, ja nekin selätin toppahousuilla, untuvakengillä ja lämpimällä untuvatakilla. Eikä palellut yhtään, paitsi ehkä kasvoja vähän.

Kävelen aina niin reippaasti, että kävellessä tulee kuuma ja tarvitsen töihin vaihtovaatteet. Olen käyttänyt vaihtovaatteiden kuskaamisessa superkevyttä Haltin pikkureppua (kuvissa musta pötkylä lattialla) jonka ostin muutama vuosi sitten. Omaan taskuunsa mahtuva kevyt reppu on ollut kullanarvoinen ja kulkenut mukanani ympäri maailmaa reissujen varareppuna.

Viime kesänä innostuin välillä myös juoksemaan työmatkoja. Työmatkajuoksu (8km päivässä) vapautti illat lenkkeilyltä ja aikaa tuntui jäävän muihin puuhiin paljon enemmän kun käytti työmatkat hyödyksi ja hölkkäili töihin.

Helteellä hölkätessä hiki tuli takuuvarmasti ja selässä keikkuva reppu hiosti aikalailla. Myös reppuun pakatut varavaatteet ja pahimmillaan myös varakengät pomppivat selässä ikävästi, ja peukalot tulivat kipeäksi kun yritin tukea kevyttä reppua juoksuaskelten mukaan.

Tapasin jokin aika sitten Haltin edustajan, jonka kanssa tuli juttua työmatkajuoksustani. Kehuin kevyttä ja helposti mukaan pakattavaa Haltin pikkureppua, mutta harmittelin kun tuon repun kanssa on niin hankala juosta.

Ilokseni kuulin, että Halti on tuonut markkinoille kevyen, mutta hyvin tuetun ja kropan mukaan säädettävän repun aktiiviseen liikuntaan. Starlite -repussa selkää vasten tulee hengittävä verkko joka ei hiosta niin paljon mitä repun kangas hiostaisi.

Sain 20 litraisen Starlite-repun* testattavaksi työmatkoille, ja vaikken näillä säillä ole vielä juoksemaan rohjennutkaan, niin täytyy sanoa, että reppu on myös kävellessä tukevin ja parhaiten selkään istuva reppu, mitä olen koskaan omistanut! Hengittävä verkko pitää selän selvästi kuivempana mitä hiostava kangas ja repun useat taskut helpottavat mukaan pakattavien tavaroiden löytymistä.

Repussa käytetty X-Air kantojärjestelmä on hyvin tukeva ja mahdollistaa hengittävän verkon repun takaosassa, mutta tuo järjestelmä vie aika paljon tilaa repun sisällä. Tuo onkin ainut huono puoli mitä tässä repussa on.

Pikkureppu veti sisäänsä 17 litraa, Starlite 20 litraa, mutta kun pikkureppuun saattoi tunkea tavaraa koko repun tilavuudelta niin tuo todellisuudessa pienempi reppu tuntui käytössä suuremmalta. Starliten sisällä oleva kantojärjestelmä vie tilaa repun keskivaiheilta, joten repun pakkaaminen on tehtävä järjestelmällisesti (kenkäpussi alimmaiseksi ja juuri oikeassa asennossa), jotta kaikki tavarat saa mahtumaan mukaan.

Odotan innolla kun säät muuttuvat vähän keväisemmiksi ja uskaltaudun ensimmäistä kertaa hölkkäämään töihin. Ainakin kävellessä reppu tuntuu todella tukevalta, eikä se hölsky ees taas. Toivottavasti reppu toimii samalla tavalla myös juostessa.

Reppu on suunniteltu kaikenlaiseen aktiiviliikuntaan eikä ole mikään varsinainen juoksureppu, joten minulle, pienikokoiselle naiselle, reppu saattaa olla täyteen pakattuna vähän liian suuri juoksulenkeille. Onneksi kesä on tulossa ja mitä lämpimämpi on sää, sitä vähemmän mukana kannettavaa vaihtovaatetta tarvitaan.

Voi sitä iloa kun saan pakata reppuun pienet balleriinat tilaa vievien nahkanilkkureiden sijaan. Silloin tukevasti selkään istuva reppu on varmasti parhaimmillaan.

 * Starlite -reppu saatu blogin kautta

0

(4) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Hieno reppu! Ja tsemppiä työmatkaurheiluun! Tosiaan se vaihtovaatehomma on tärkeä =) Kerran roudasin pyöräni linja-autossa työpaikalle, koska menin asioille kaupunkiin töistä. Pyörän kuljetus on meillä maksutonta linja-autossa =) Pitäis harrastaa useamminkin…

  1. Kiitos Heidi! Mä en ymmärrä ihmisiä jotka ei tartte vaihtovaatteita kävelyn jälkeen. Itse ainakin kävelen niin reippaasti että vaatteet on ihan märät ja palellun jos yritän olla samoilla vaatteilla koko päiväh. Hyi mikä olo!

   Ja hei, tuo, edes toiseen suuntaan sporttailu on myös hyvä idea.

 2. ilman says:

  Hieno reppu! missä mä voi osta sama reppu?:) sano minulle ole kiltti)

  1. Kiitos! Reppu on suomalaisen Haltin, löytyy varmasti esimerkiksi Partioaitasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.