Marimekko A/W14

tunnetila: tykkäys

marimekko9marimekko1marimekko5marimekko2marimekko4marimekko10marimekko7marimekko3marimekko8Pääsin seuraamaan paraatipaikalta kun Marimekko esitteli Helsingin päärautatieaseman lipunmyyntihallissa syksy/talvi 2014 mallistonsa viime torstaina. Tila oli jylhä ja kauniisti valaistu, Marimekon tarjoamista eväspussukoista löytyi mm. juuressipsejä ja pieni pullo Koskenkorvaa ja jousiorkesteri säesti näytöksessä kävelleitä malleja. Tilaisuus oli kokonaisuutena mieleenpainuva eikä syksy/talvi14 mallisto hävinnyt tilaisuudelle lainkaan.

Mukana oli paljon tuttua ja turvallista Marimekkoa minimalistisine raitoineen ja pallokuoseineen, mutta myös ilahduttavan paljon rohkeita ja värikkäitä slaavilaisia kuoseja ja kiinnostavia graafisia muotoja. Ihastuin valtavasti uuteen kukalliseen Viipuri -kuosiin (kaksi alinta kuvaa). Varsinkin tuo alimman kuvan käännettävä toppatakki oli ihana!

Violetti tekoturkis sopi pehmentämään asujen graafista muotokieltä ja Minna Parikan kengät kertoivat oman tarinansa suomalaisesta muotoilusta. Innovatiivista, leikkisää ja uutta. Vielä muutama vuosi sitten noiden termien käyttäminen suomalaisesta muodista ei olisi välttämättä tullut ensimmäisenä mieleen. Näytöksessä esiteltiin myös ensimmäistä kertaa uusi, Aalto-yliopistossa kehitelty innovaatio, loncell -kuitu, jonka raaka-aineena käytetään suomalaisista sellutehtaista saatavaa kotimaista koivuperäistä selluloosaa. Ioncellista valmistettu musta-valkoinen pallomekko näytti katsojan silmiin täysin tavalliselta neulokselta ja se laskeutui mallin päällä kauniisti.

Olen viimeksi istunut Marimekon näytöksessä New Yorkin muotiviikoilla ja fiilis oli nyt aika haikea. Toki olin iloinen saadessani katsoa upean näytöksen Marimekon synnyinsijoilla, mutta se ylpeys suomalaisesta osaamisesta ja ihmisten ”Fantastic! Amazing!” kommentointi New Yorkissa sai olon miltei pakahtumaan ylpeydestä. New Yorkissa teki näytöksen jälkeen mieli kiljua ja huutaa koko maailmalle miten ylpeä olen Marimekosta ja sen suunnittelijoista. Suomessa näytöksen jälkeen sopisi paremmin korkata tuo pikkuruinen kossupullo, kohottaa pulloa Marimekon kunniaksi ja ottaa kipakka tömpsy tuota kansallisjuomaa. Sanaakaan sanomatta, tietty.

Kuvat 1 ja 6 Nina, loput kuvat Marimekko

0

(3) Kommentit

  1. Aivan ihana tuo kolmen viimeisen kuvan kukkaprintti! Toimisi mekossa täydellisesti mun kohdalla, joten pitääpä mennä tekemään tuttavuutta 🙂

    1. Mä ihastuin myös tuohon printtiin ja toppatakkityyppinä tuo takki oli oma lempparini. Kukkia talven keskelle!

  2. […] viime torstaina Marimekon näytöksessä kuvan asussa. Päälle pääsi ensimmäistä kertaa BikBokin alesta ostettu Mary-Kate & Ashley […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.