Stressipesäke

tunnetila: stressi

Olen ollut viime viikkoina todella stressaantunut. Kaikki asiat ovat kasaantuneet muutamien viikkojen ajalle ja yhtä asiaa hoitaessa toinen juttu on sykkinyt takaraivossa enkä ole pystynyt keskittymään mihinkään. Töissä on ollut kiirettä ja suuria, tulevaisuuteen vaikuttavia ratkaisuja on tehtävä viimeistään ensi viikon aikana.

Blogiin olisi paljon kirjoitettavaa mutta aikaa kirjoittamiselle ei tunnu löytyvän mistään. Myös muutama blogikampanja on suunnitteilla ja työn alla yhtä aikaa, ja Novellen seuraava juttu täytyisi ehtiä kirjoittaa ja kuvata valmiiksi. Sain myös alkuviikosta parilta lukijaltani palautetta blogissani esiintyvistä runsaista yhteistöistä ja tuosta palautteesta johtuen ilmoitin jo yhdelle taholle että perutaan yksi kamppis. Ilmoituksen jälkeen mietin hetken ja laitoin uuden viestin: ”Unohtakaa äskeinen peruutus, pidetään kaikki niin kuin oli sovittu.” Kaikkia ei vaan voi miellyttää, se on yksi asia jonka olen tähän ikään oppinut.

Stressi on alkanut vaikuttaa jo uniini ja toissa yönä heräsin sydän pamppaillen kun unessa minua jahdattiin suuren leipäveitsen kanssa. Voi ahdistus!

Eilen olin kiireisen työpäivän jälkeen pakkaamassa kamoja kassiin ja juoksemassa suoraan töistä pumppitunnille kun tajusin että nyt on rauhoituttava hetkeksi. Vaikka liikunta yleensä helpottaa oloa ja auttaa stressiin niin ymmärsin, että nyt on pysähdyttävä hengittämään. Istuin takaisin työpöytäni ääreen, söin rauhassa mandariinin, enkä koko aikana ajatellut mitään muuta kuin sitä miten raikkaalta ja hyvältä tuo hedelmä maistui.

Pakkasin reppuni rauhallisesti ja päätin mennä body pumpin sijaan Sokoksen 3+1 päiville. Ette usko miten tuo hetki Sokoksella teki hyvää! En edes muista milloin olisin viimeksi käynyt Sokoksella, ja vaikka liike oli niin täynnä ihmisiä ettei alakerrassa pystynyt kävelemään, minulla oli silti älyttömän rauhallinen ja iloinen olo.

Kiertelin kerroksissa vailla kiirettä ja bongailin vaikka mitä kivoja juttuja. Huomasin mm. että Helsingin keskustan Sokos myy MoonBootseja (valikoimissa myös untuvabootsejani ainakin punaisena, hinta nyt -70%!!) ja Sokokselle oli saatu myös toinen uusi kiva kenkäbrändi Stylesnob (rakastan heidän espadrillojaan!!). Löysin Ril’sin mallikappalerekiltä täydellisen trenssin joka oli valitettavasti minulle vähän liian suuri, ja kivan silkkipaidan joka oli omaan tyyliini vähän turhan naisellinen mutta rentoutuneessa fiiliksessä päätin repäistä ja ostaa sen silti.

Vietin Sokoksella aikaa pari tuntia ja kun astuin tungoksesta ulos pimeään pakkasiltaan niin olo oli ihan eri mitä kolme tuntia sitten kun olin juoksemassa töistä suoraan urheilemaan. Hirvittävä kiire ja suorittamisen paine oli kadonnut ainakin hetkeksi. Shoppailuterapiaa, sitä tuo varmasti oli, vaikka mitään ei ollut edes tarkoitus ostaa.

0

(15) Kommentit

 1. Joskus on todella tärkeää tehdä jokin pienikin täyskäännös. Seuraukset ovat usein yllättävän hyviä. 🙂

  1. Juuri näin! Jumpan skippaaminen oli paras teko hetkeen. 🙂

 2. Kaisa says:

  Tsemppiä! Kroppa yleensä kertoo, mitä kannattaa tehdä – tarviiko se lepoa, liikettä vaiko shoppailuterapiaa 🙂 Toivotaan, että stressi pian helpottaa!

  1. Kiitos Kaisa! Juu, kroppa kertoo mitä se tarvitsee, mutta kun sitä vaan osaisi kuunnella ajoissa… Seuraavien parin viikon jälkeen pitäisi (ehkä) tahti vähän rauhoittua.

 3. Anumaaria says:

  Minua ei ainakaan vaivaa yhtään nuo yhteistyökamppikset. Luen postaukset jos tuote kiinnostaa, en lue jos ei kiinnosta. Melko yksinkertaista mielestäni. Minusta toimit myös erittäin hyvin tuossa, ettet perunutkaan tulevaa kamppista. Sinä kirjoitat tätä blogia, eivät lukijat. Et ole lukijoillesi sillä lailla mitään ”velkaa”. Mehän saamme lukea tätä ihan ilmaiseksi. 🙂 Minusta sinä teet hyvää työtä, osaltani haluan siitä kiittää. <3

  1. Anumaaria, olen niiiiiin onnellinen sanoistasi! On ihana että olet löytänyt blogiini ja tuot tänne noin positiivista fiilistä. Kiitos, sanasi ja järkevä suhtautumisesi blogeihin merkitsee minulle paljon.

 4. merikukka says:

  O_O Minun on vaikeaa kuvailla fiiliksiäni, mutta tämä päivitys oli kuin omasta elämästäni. Olet kuin minun kaskoisolentoni. Kuulostan varmaan sekavalta. Mutta kun minulla on ollut tosi paljon ylitöitä viimeiset neljä kuukautta ja se on vaikuttanut uneen. Just tuollaisia painajaisia näen, kun minulla on rankkaa ja ajattelin juuri mennä Sokokselle ”rentoutumaan”. Ja eilen söin verigreipin tauolla ja sanoin työkaverilleni ihan samat sanat, miten ihanan raikas ja hyvää se oli. Mutta tsemppiä sinulle kiireen keskelle! Minun kiireeni kohta helpottavat kahdeksi viikoksi kun lähden Tokioon.

  1. 😀 😀 😀 Ihana kommentti merikukka!!! Tai siis ei ole ihanaa että sinäkin kärsit stressistä, mutta ollaan todella kuin yksi ja sama ihminen! 😀 😀

   Mutta mitäs mitäs, kahdeksi viikoksi Tokioon!!!??? EPÄREILUA!!! 😀 Myös minulla on tiedossa pari pientä lomamatkaa seuraavien viikkojen aikana, mutta kaksi viikkoa Tokiossa olisi kyllä unelmien täyttymys.

 5. HeidiV says:

  Hyvä päätös mennä Sokkarille shoppailuterapiaan =) Toivottavasti stressi hellittää.

  Rentouttavaa viikonloppua!

  1. Kiitos Heidi!!! Shoppailu ja kaupoilla lorvailu piiiitkästä aikaa teki kyllä terää. 🙂

 6. Miumau says:

  Ihana Nina – niin sinua hoitaa stressiä ruuhkaisessa tavaratalossa alekampanjan aikoihin. Minä stressaannun pelkästä ajatuksesta olla siellä tuollaisena hetkenä 🙂

  Metsityn – en voi mitään – sinun pitäisi varmaan muistuttaa minua, mitä olikaan kaupoissa kiertely.

  Ihanaa – ja toivottavasti erittäin stressitöntä viikonloppua – toivottelee vastakohtainen ystäväsi.

  1. Ihana kommentti Miumau! <3 Vaikka asutaan ihan keskustassa, niin käyn silti kaupungilla ehkä kerran parissa kuukaudessa. En tiedä miksi, mutta jotenkin rentoudun tuollaisessa hässäkässä ihan oikeasti. 😀

   Ihanaa viikonloppua sinullekin!

 7. Stressi on kyllä toooosi ikävää. Olen vähän samassa jamassa, viimeiset neljä viikkoa ovat tuntuneet siltä ettei ehdi hengittää saati ajatella (mitkä molemmat olisi aika tärkeitä juttuja ihan vaikkka vain työntekoa ajatellen) . Toivottavasti siellä on helpottanut jo! Ja samaa mieltä Anumaarian kanssa. En ole ikinä tajunnut miksi jostain blogijutuista pitäisi ärsyyntyä, jos ei kiinnosta niin voi jättää lukematta ja keskittyä sitten taas enemmän seuravaan postaukseen jos se on enemmän mieleen. Teet vaan niinkun itsestäsi tuntuu 🙂

  1. Ihana palaute, kiitos iduska!

   Voi ei, tuo kamala stressi vaivaa sielläkin. Oma stressini helpottaa hiljalleen ja yksi isoista päätöksistä työn suhteen tuli tehtyä eilen illalla. Päätin illan suussa erään ison ratkaisun ja tunsin kuinka paino keveni hartioilta. Mutta kuinkas sitten kävikään, tietysti stressin hellitettyä heräsin yöllä kurkkukipuun ja nyt olen ällöttävässä flunssassa. Nukuin työpäivän jälkeen 2h päikkärit ja olo on entistä kamalampi. Kiva että stressi laukeaa, mutta miksi sen pitää aina purkautua sairastumisena??

 8. […] kuussa Suomeen rantautunut kosmetiikkamerkki Philosophy (bongattu jo ainakin Helsingin Sokokselta terapiashoppailureissulla ja Sokoksen verkkokaupasta) on tunnettu mm. herkullisen tuoksuisista suihkusaippuoistaan. Otin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.