Kotimaista ylellisyyttä parhaimmillaan

tunnetila: ihastus

balmuir1Luvassa vinkki ylellisyyttä rakastaville, kotimaisuutta arvostaville, laatua vaativille ja kauneutta ympärilleen etsiville esteetikoille. Tänään, torstaina 3.4., avaa ovensa Balmuirin Pop Up -putiikki Galleria Esplanadin toisessa kerroksessa. Putiikki on auki kahden viikon ajan ja esillä on hyvin laaja valikoima taattua Balmuirin luksuslaatua olevia kodintekstiilejä, huiveja sekä kodin pientavaroita kynttilöistä nahka-arkkuihin ja muihin nahkatuotteisiin.

Ihastuin palavasti Balmuirin kashmirviltteihin ja -huiveihin sekä pellavavuodevaatteisiin heti kun näin tuotteita Stockmannilla ensimmäisen kerran useita vuosia sitten, mutta vasta muutama vuosi sitten kuulin Balmuirin olevan kotimainen brändi. Tiedätte minut, tuo kotimaisuus oli piste iin päälle ja brändin ihailu voimistui entisestään.

balmuir9 balmuir5 balmuir10 balmuir3 balmuir4Kävin tutustumassa Balmuirin Pop Up -shoppiin etukäteen jo eilen ja ehdin jutella aika pitkään brändin luojan Heidi Jaaran kanssa. Kuuntelin hämmästyksen vallassa kun Heidi kertoi Balmuirin jälleenmyyjistä (mm. maailman suurimmat luksustavaratalot Lontoosta Kiinaan ja Intiasta Venäjälle), messumatkoista maailman tärkeimmillä sisustusmessuilla joissa Balmuir on samalla ”punaisen maton” messuosastolla Ralph Laurenin ym. maailman suurimpien brändien kanssa, sekä Balmuirin asiakkaista (mm. Ruotsin hovi, ”Viimeksi Victorian ja Danielin uuteen asuntoon meni meiltä nahka-arkkuja”) jne.

Uskomaton menestystarina Suomesta, mutta miksi tuosta ei puhuta? Kysyin Heidiltä moneen kertaan miksei tuota uskomattoman upeaa tarinaa kuulla missään, miksei Balmuir pidä itsestään meteliä, mutta sain vastaukseksi perinteistä suomalaista hymähtelyä ”No onhan tämä todella hienoa mutta eihän tämä nyt… no mitäs tästä nyt kertomaan…” Voi jestas sentään! Jos Ruotsin hovi haluaa juuri Balmuiria asuntoihinsa ja maailman suurimmat luksustavaratalot ostavat Balmuiria sisään niin paljon kuin Balmuir ehtii tuotteitaan tuottaa, niin kyllä tuo olisi pienelle oululaiselle yritykselle jo aikamoinen henkseleiden paukuttelun paikka!

balmuir2balmuir6 balmuir8 balmuir7Balmuirin tuotteet valmistetaan aina ensiluokkaisista materiaaleista eikä laadusta tingitä. Tuotteet tehdään käsityönä pienissä yrityksissä jotka käydään valitsemassa itse paikan päällä. Heidi kertoi että Balmuir myös mm. rahoittaa pienyrityksiä ja mahdollistaa tuellaan niiden toiminnan, ja samalla myös ostaa näiltä yrityksiltä niin paljon tuotteita mitä he ehtivät valmistaa. Tuotantoketju muodostuu näin hyvin läpinäkyväksi ja Balmuirilla tiedetään tarkkaan mistä jokainen tuote tulee heille myyntiin.

Toki useat Balmuirin tuotteet ovat myös hinnaltaan luksustuotteiden hintaisia, mutta esim. pop upista eilen ostamani huivi (kas kas, kukaan blogini lukijoista ei varmaankaan yllättynyt huiviostoksesta…) sai mukaansa saatesanat ”Laadukkaan huivin pitää kestää hyvänä vuosia. Jos siihen tulee jotain niin tuot vaan sen takaisin liikkeeseen.” Luksuksesta saa aina maksaa, mutta miten usein luksus sisältää myös automaattisen lupauksen erinomaisesta palvelusta?

Balmuir Pop up Galleria Esplanadin 2. kerroksessa seuraavat kaksi viikkoa. Menkää ja ihastukaa! Aion itse käydä ostamassa sieltä vielä ehkä toisen huivin ja kasan kylpypyyhkeitä. Myös pellavaiset pyyhkeet kiinnostaisi ja uudet petivaatteet kesäksi olisi aika kivat. Ja muhkea torkkupeitto sängyn päälle ja ja ja… Harva brändi saa sydämeni näin sykkyrälle ihastuksesta!

0

(13) Kommentit

 1. Tarja says:

  En itsekään aluksi tiennyt, että Balmuirin upeat tuotteet tulevat itse asiassa vain muutaman kilometrin päästä. Aivan upea menestystarina, joka on omistajiensa sitkeän työn tulos! Arvostan ja kunnioitan ja olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että henkseleitä voisi vähän paukutellakin. Haaveilen Balmuirin kasmir-huivista. Ehkä joku päivä vielä palkitsen itseni sellaisella 🙂 Jään odottelemaan kuvia sinun huivistasi; en uskonutkaan, että olisit päässyt ulos liikkeestä ilman pientä kassia 😉

  1. No oikein arvasit, kassin kanssa läksin pois ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin kassissa oli lähtiessä kaksi huivia. Hups. 🙂 Musta iso kashmirhuivi ja ohuempi musta pellava-silkkihuivi. Olin järkevä ja hommasin nyt kunnolliset mustat huivit joka tarkoitukseen, kesään ja talveen, mutta nyt tietty tekee mieli huiveja myös muissa väreissä. Äää mikä kierre! 🙂

   Ja hei muuten, teitä oululaisia taidetaan hemmotella aina silloin tällöin ihan kunnolla.. Kuulin nimittäin että Balmuirilla on Oulussa ystävämyyntejä! Sinne siis, sieltä saa varmasti ihanaa kashmiria hyvään hintaan!

   1. Tarja says:

    Kuulostaapa ihanalta! Itsekin olen miettinyt, että jos vain hillitsisi itsensä niiden viiden niin ihanan huivin edessä ja ostaisi yhden kunnollisen, vaikkapa sitten kasmir-huivin, jossain perusvärissä. Itsehillintä vain on huivien kanssa niin kovin vaikeaa allekirjoittaneelle 🙂

    Ja niin meitä todellakin hemmotellaan Balmuirin ystävämyynneillä 🙂 Mutta harmittavasti en ole vielä kertaakaan päässyt niihin 🙁 Seuraavalla kerralla on kyllä ihan ehdoton pakko. Tykkään huivien lisäksi kovasti Balmuirin sisustustuotteista. Siellä on paljon omaa silmääni miellyttäviä juttuja. Eikös tuollaiseen nahka-arkkuun voisi oikein hyvin piilottaa vaikka osan lasten legoista… Sinne ne varmaan Estellenkin lelut ovat löytäneet tiensä 😉

    1. Heh, ymmärrän todella mitä tarkoitat kun sanot itsehillinnän olevan tiukilla huivien hankinnan kanssa. 🙂 Nuo Balmuirin kashmirhuivit ovat jotain niin taivaallista ettei ole tosikaan. Ajattelin eilen niitä sovitellessani että näitä jos ostaisi joka värissä niin koskaan en tarvitsisi muita huiveja, mutta kun tunnen itseni niin eihän mikään ikinä riitä. 😀

     Hei todella hyvä idea laittaa lasten leluja piiloon kauniiseen nahka-arkkuun. Jos se on prinsessalle hyvä, niin silloin on myös sinun lapsillesi. 😉

     Olisipa kiva olla joskus Oulussa Balmuirin ysmyjen aikaan. Mentäisi yhdessä huivi (ja vähän muillekin) ostoksille ja sen jälkeen vohvelille. 🙂

     1. Tarja says:

      Kuulepa: jos satut Balmuirin ystävämyyntien aikaan Ouluun, niin it’s a deal! Ehdottomasti yhdessä shoppailemaan ja sen jälkeen kaffille! 🙂 Pidetään tämä mielessä!

 2. Oih, kiitos vaan – meni juuri himotuslistalle tuollainen ihan liian kallis pehmoisen näköinen viltti. Ja ne pellavalakanat. En kyllä voi mennä tuonne liikkeeseen, en pääsisi sieltä ulos ilman kassia…

  Vähän sama juttu sen Galleria Esplanadin uuden kenkäliikkeen kanssa (MI-NO taisi olla sen nimi): en ole uskaltautunut sisään, kun näyteikkunassa on niin täydellisen näköiset nahkaiset loaferit, että en varmaan pääsisi ulos ilman niitä ja epäilen niiden olevan kalliit… Tosin, loaferit ovat kyllä kevään hankintalistallani (pellavalakanat tai kasmirviltti sen sijaan eivät ole…).

  1. Oih, MI-NOsta en ole kuullutkaan!! Täytyypä piipahtaa sielläkin (ainakin katsomassa ikkunat ;)) kun haen tuolta Balmuirilta lisää ihanuuksia kotiin.

   Niin, siis yksi bonusjuttu tuosta Pop up -kaupasta unohtui postauksessa sanoa: pop upista saa nyt näiden kahden viikon ajan KAIKESTA -20%!!! Sen takia ajatelinkin hankkia nyt kaikki ihanuudet kerralla kun eihän nuo koskaan muulloin ole alennuksessa.

 3. Mäkin olen n. vuoden, pari ollut tietoinen, että kyseessä on suomalainen brändi. Mutta että wau! Kyllä saisi yrittäjä olla ylpeä itsestään 🙂 Mä olen muuten kuvitellut, että kyseessä on ranskalainen brändi, kaiketi mielleyhtymät tulevat Balmainista..:) itseä himottaisi ne huivit ja ihanat kynttilät. Ja aivan mielettömiä lahjaideoita muuten esim. ulkomaille, Muumien ja Marimekon ohella/sijaan 🙂

  1. Kuuntelin hyvin vaatimattoman toimitusjohtajan kertomuksia uskomattomasta maailmanvalloituksesta ja haukoin henkeäni. Tuijotin Heidiä välillä suu auki ja ihmettelin miten tuo upea nainen pitää paletin hyppysissään. Firma tekee maailman laadukkaimpia tuotteita ja koko ajan suunnitellaan uusia tuotteita ja mallistoja, Balmuir myös painii messuilla samassa sarjassa maailmalla tunnettujen luksusbrändien kanssa. Heidi matkustelee ympäri maailmaa ja valitsee itse pienet tuotteiden valmistajat Nepalista, Intiasta ja Liettuasta ja kaiken tämän lisäksi kasvattaa kahta pientä lasta ja pyörittää lapsiperheen arkea. Heidi on uskomattoman huikea tyyppi. Ja niin tukevasti jalat maassa ettei kellään. Huh huh! 😀

 4. lahjaideoilla ulkomaille yritin tarkoittaa tuliaisia..:D

  1. Mahtava idea Salka! Minulla on itselläni myös Balmuirin kynttilöitä ja tykkään niistäkin tosi paljon. Miksi en ole itse ajatellutkaan vieväni ulkomaille tuliaisiksi Balmuiria?! Jatkossa vien ihan varmasti.

 5. tuotteet juuri vanhan eläkeläislentoemännän mieleen joka lensi 34 vuotta ja omistaa kalliin maun ja vähän rahaa jota mielellään käyttää kunnon tuotteisiin tarvittaessa….ja nyt siis pellava lakanat jotka ymmärtääkseni ovat vielä kotimaisesta pellavasta kertoi tuusulan sisustusliikken ihana omistajatar kun tutustuin siellä B tuotteisiin, jotka heti kiinnittivät huomioni.

 6. […] mutta se ei tällä kertaa harmittanut lainkaan, sillä suurin tunteista oli ilo. Pikkuruinen Oulusta ponnistava brändi on löytänyt asiakaskuntansa ihan täydellisesti ja tuotteet viedään käsistä. En voisi olla […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.