Kaunis mustavalkoinen

tunnetila: hämmästys

310314 viides310314 neljas310314 toka310314 kolmasMistähän se johtuu että suurin osa valokuvista näyttää aina paremmalta mustavalkoisena? Otin kameran viikon takaisella Tukholman reissulla laukusta ainoastaan asukuvausta varten. Yllä olevat räpsyt otin vähän mistä sattuu, tarkoituksena ainoastaan nähdä miten valo tulee kuviin. Päällä oli nimittäin uusi neuleeni joka on tummansininen, ja yritin valita kuvauspaikan niin, että sinisen neuleen erottaisi mustista housuista.

Tummansinistä neuletta en lopulta saanut kuvamuokkauksen jälkeenkään erottumaan asukuvista, joten päädyin julkaisemaan blogissa kuvat joissa takki oli kiinni. Siivosin eilen koneelta turhia otoksia roskiin ja olin jo heittänyt nämä kuvat pois epäonnistuneina. Jostain syystä kaivoin ne kuitenkin takaisin ja muutin kuvat mustavalkoiseksi. Jo kertaalleen roskikseen turhina kuvina joutuneista räpsyistä tuli yhtäkkiä ihan kivoja! Värikuvina kuvissa oli selkeä räpsyn ja epäonnistumisen fiilis, mustavalkoisena kuvista tuli kiinnostavampia ja seesteisiä. Aika hämmentävää!

0

(8) Kommentit

 1. Eme says:

  Nättejä kuvia mustavalkoisina :). Mustavalkoisuus tuo kyllä kivaa ajattomuutta kuviin. Pitääpä itsekin kokeilla joskus matkakuvien kanssa samaa 🙂

  1. Kiitos Eme! Kannattaa ehdottomasti testata värien poistamista kuvista. Jos näistä ”roskisräpsyistä” tuli näin kivoja tuolla muutoksella, niin mitähän oikeasti harkituista kuvista saisi aikaan??

 2. Kaisa says:

  Hienoja kuvia! Jostain syystä tykkään itsekin ottaa enemmän mustavalkokuvia, lieneekö sama homma kuin vaatteiden väripaletin kanssa :)? Södermalmilla on muuten tosi hyvä teekauppa (Hornsgatan 46), vierailun arvoinen! Esim. Kvittentee on tosi hyvää, ja tietty heidän ”Marco Polonsa” eli Söderblandning.

  1. Kiitos Kaisa kehuista ja vinkistä! Luulen kävelleeni tuon teekaupan ohi, ainakin Hornsgatanilla pyörimme, mutten käynyt ostoksilla. Täytyy muistaa tuo vinkkisi seuraavaa kertaa varten.

   Ja kyllä, mustavalkoisuus on KAIKESSA parasta. Paitsi ehkä maailmankatsomuksessa ja mielipiteiden muodostamisessa.. 😉

 3. Tarja says:

  Olet kyllä oikeassa! Kuvissa on ihana tunnelma. Ja asusi on edelleen mielestäni aivan ihana (kuten kommentoin jo värikuvista) – näytät maailmannaiselta!! Noiden kuvien jälkeen olen haikaillut mustaa trenssiä (beige on, enkä osaa sitä pitää; liian vaalea…)… Mustia takkeja toki löytyy, mutta kun ei ne ole sama asia kuin trenssi. Selviääköhän tästä dilemmasta muutoin kuin lähtemällä kaupoille!? 😀

  1. Hahhaha, voi ihana Tarja! Maailmannainen kiittää ja ilahtuu kommentistasi. 🙂

   Musta trenssi on kyllä takkien klassikko ja vaikka tykkään edelleen omasta Benettonin takistani, niin se on vuosien kovassa käytössä alkanut jo hieman haalistua. Tiedossa saattaa siis olla kaikkien takkien uusiminen parin vuoden sisään. Jos sitä tällä kertaa satsaisi kunnolla… Paitsi että haalistuvathan ne kalliitkin takit, kai.. 🙂

 4. CurryKaneli says:

  Tosi hienoja kuvia. Luulin ensin, että olit ottanut tarkoituksella mustavalkoisia kuvia, koska sävyt oli todella hyvät.

  1. Kiitos CurryKaneli! vähän ihmettelin itsekin kuvien sävyjä, mutta ehkä kaunis aurinkoinen sää sai sen aikaan. Ihan älyttömän näppärää että kuva muuttuu mustavalkoiseksi yhdellä klippauksella Photarissa. Muuten en kyllä onnistuisi kuvien muokkauksessa millään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.