Hansikastaivas

tunnetila: ihastus

boysKävin viime viikolla tutustumassa ruotsalaiseen, laadukkaita hanskoja jo neljännessä polvessa valmistavaan perheyritykseen nimeltä Hestra. Hestran urheiluhansikkaisiin voi törmätä useissa ulkoilu- ja urheiluvaatteita myyvissä liikkeissä ympäri maan, mutta brändin lippulaivaliike upeine nahkahanskavalikoimineen sijaitsee Helsingin keskustassa paraatipaikalla osoitteessa Kluuvikatu 1.

Tällä hetkellä Hestralla on tarjolla yli kolmesataa hansikasmallia joista jokainen löytää varmasti omansa. Hanskoja löytyy miltei jokaiseen urheilulajiin (voitettiinpa juuri Sotshin olympialaisissa Suomelle hiihtomitaleja Hestran hanskoissa, hyvä Suomen hiihtonaiset!), mutta valikoimissa on myös kaupunkikelpoisia nahkahanskoja kymmenissä malleissa ja väreissä.

hestra gloves2 hestra pystyIhastuin itse varsinkin Hestran klassikkomalleihin ja niissä käytettyihin uskomattoman laadukkaisiin nahkoihin. Hestran klassikkohansikkaissa käytetään mm. maailman laadukkainta brasilialaisen villisian (Peccary) nahkaa sekä etiopialaista karvalammasta joka on arvostetuin lammasrotu hanskojen valmistuksessa.

Opin vierailullani sen, että hanskoissa käytetty nahka on aina lihateollisuuden ylijäämää eikä hanskojen valmistamista varten teurasteta eläimiä. Mm. Etiopiasta tuota laadukasta karvalampaan nahkaa saadaan etenkin talven alkaessa, jolloin heikoimmat eläimet eivät selviä kylmenevistä säistä. Silloin paimentolaiset keräävät kuolleet eläimet maastosta ja ruhot toimitetaan nahkateollisuuden käyttöön.

Minulle kerrottiin myös, että Hestran klassikkohanskoissa käytetty värjäämätön nahka on arvokasta siksi, että värjäämätön nahka on aina laadukkainta. Nahkaa värjäämällä voidaan peittää pieniä nahan pinnassa olevia virheitä, mutta värjäämättömiin hanskoihin käy ainoastaan ne täydellisimmät kohdat vuodasta.

gloves wall3 gloves wall4 hestra cloves1Laadukkaiden nahkojen ja klassisten mallien lisäksi totesin löytäneeni makuuni täydellisen hansikasliikkeen kun selvisi, että Hestralla on myös palvelu jossa vaihdetaan vuoria hanskoihin. Olen jo vuosikausia harmitellut kun kaikista hanskoista menee aina vuori rikki, ihan sama miten hintavat nuo hanskat ovat ostettaessa olleet. Nahka pysyy hanskoissa ehjänä pidempään, mutta silkki- ja villavuorit kuluvat puhki hetkessä. Hestralla myydään irtovuoria (15€/pari) ja heidän käyttämänsä suutaripalvelu vaihtaa vuorin hintaan 25€. Neljällä kympillä saa siis uuden vuorin puhkikuluneen tilalle ja laadukkaan nahkahanskan elo jatkuu vielä vuosia lisää. Loistava palvelu joka tulee ainakin minulle tarpeeseen!

Pikaiseksi suunnittelemani vierailu Hestran lippulaivaliikkeessä kesti lopulta lähes kaksi tuntia kun mukava henkilökunta vastaili kysymystulvaani todellisella ammattitaidolla. Ammattitaidosta kertoi myös tapa jolla hanskojen myynti tapahtui. Ensin mitattiin asiakkaan käsi ja sen jälkeen lähdettiin yhdessä etsimään sitä juuri oikeaa hansikasparia. Kun haluttu tuote oli löytynyt ja oikea, vähän liian napakka, koko oli valittu, hansikasta venytettiin puisella venyttimellä. Laadukas, vuodasta oikein leikattu hanska venyy aina käytössä joten siksi valitun koon piti olla aluksi vähän turhan napakka. Nahka muotoutuu käyttäjän käteen sopivaksi nopeasti.

fitting1 decisions stretchingMistähän se johtuu, että aina yhden brändin erikoisliikkeitä kaupungilla nähdessään ensimmäinen ajatus on ”Tuolla on varmasti kallista”? Hestran hansikasklassikko, maailman laadukkaimmasta brasialaisesta Peccary -villisiannahasta tehty vuoriton, määrättömästi kulutusta ja käyttöä kestävä, saippualla vesipestävä hanska maksaa hieman alle 200€ ja on samalla liikkeen arvokkaimpia tuotteita. Edullisimmat, kuitenkin laadukkaasta nahasta valmistetut hanskat maksoivat liikkeessä vähän yli 40€. Hämmästyin liikkeen erinomaista hinta-laatusuhdetta ja päätinkin tehdä heti kotiin päästyäni hansikasinventaarion ja pistää kaikki rikkinäiset hanskat kiertoon ja käydä ostamassa Hestralta uudet tilalle.

Muihin asusteisiin, esimerkiksi kenkiin, laukkuihin ja huiveihin panostetaan ihan eri tavalla mitä hanskoihin. Nyt kun kädessäni on Hestralta saadut nahkahanskojen* Rolls Roycet on vaikea tyytyä enää hanskoihin jotka eivät istu käteen kunnolla tai joiden vuori on sormenpäistä rikki.

* hanskat saatu

0

(4) Kommentit

 1. Ah ihanat nuo ajohanskat missä tuo luonnonvaalea kudottu(?) päällipuoli… Muistot puskee, äidilläni ollut tuollaiset kun olen ollut pieni. Tuolloin äitini olikin aika tyylikäs, kehuskeli aina kuinka häntä erehdyttiin luulemaan Lady Dianaksi. Hahahahha!!!!

  1. Oi ihana äiti ja ihana muisto! 🙂

   Minäkin ihastuin juuri noihin samaisiin hanskoihin tosi paljon (siksi ne vilahtavatkin parissa kuvassa) ja olisin ostanut ne itselleni, mutta juuri tuo väri oli päässyt loppumaan. Harmi!

 2. Olipas jälleen mielenkiintoinen teksti, kiitos! Ja miten kauniita hanskoja… jokohan tässä iässä uskaltaisi ostaa oikeat nahkahanskikkaat ilman että 1.) tuntee itsensä ihan pöljäksi tai 2.) hukkaa ne kahden päivän sisällä. Näissä on kyllä vähän sitä särmääkin, ei tule asiallisuus-ahdistusta 😀 Nimim. pitäisi-skarpata-työvaatetuksen-suhteen

  1. Voi miten ihana kommentti iduska! Tosi kiva kuulla että teksti oli sinusta kiinnostava. Olin nimittäin itse niin kiinnostunut kaikesta ja kyselin valtavasti, että on kiva kuulla etten tehnyt sitä vain omaksi ilokseni. 🙂

   Nyt iduska nahkahanskojen ostoon! Nahkahanskat kädessä tulee heti fiini ja naisellinen olo. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.