Salone del Mobile

tunnetila: muistelu

salone2Maailman suurin huonekalumessu Salone del Mobile Milanossa on kyllä inspiroiva paikka! Herkulliset värit, kuosien kirjo, uudet muodot ja etniset vaikutteet maailman joka kolkasta tulevat silmille sellaisella volyymilla, että jo neljän tunnin kiertelyn jälkeen on ihan pyörryksissä eikä tuossa ajassa ole ehtinyt kiertää vielä kuin muutaman messuhallin. Halleja on ihan järjetön määrä ja jos messuista haluaa selvitä järkevässä ajassa, kannattaa jo etukäteen valita mitkä hallit kiertää.

Onneksi tällä kertaa kaikki itseä kiinnostavimmat brändit olivat neljässä hallissa, joten kierrokseni oli kompakti ja näin yhden päivän aikana kaiken minkä halusinkin. Mutta kyllä tuo kiertely ja inspiraatioiden bongailu työstä käy!

pinakartell1kartell2tomdixonemecosalone3Suomesta mukana messuilla olivat tänä vuonna Artek, Iittala, Inno ja Woodnotes ja oli kiva varsinkin Iittalan osastolla nähdä miten ihmiset parveilivat innostuneina katselemassa tuotteita. Yksi omista suosikkituotteistani messuilla oli niin ikään kotimainen innovaatio, alimmassa kuvassa oleva puinen vaaterekki nimeltä Narikka. Narikan erikoisuutena oli ”ripustinputken” alla oleva valo. Mahtava keksintö! Varsinkin näin mustien vaatteiden omistajana tuollainen valo olisi vaaterekissä todella näppärä. Ikäväkseni en muista Narikan suunnitelleiden nuorten miesten nimiä, mutta kotimainen tuo tuote kuitenkin oli. Hyvä suunnittelijat! (Edit. Narikka vaaterekin suunnittelija on Olli Mustikainen).

Muita minua miellyttäneitä juttuja oli mm. Patricia Urquiolan Kartellille suunnittelema Clap -tuoli (kuvat 3 ja 4), klassikkotuoli Elephantin uudet värit ja kuosit (kuva 11), italialaisen I + I -mattofirman hurjat matot (toiseksi alin kuva) sekä MissoniHomen aina kaikkialla erottuvat värit ja kuosit (kuva 12).

artekiittalapinocchioelephantmissonihomeiandiMessuilla huomasi selvästi mikä huone on juuri nyt in. Missään muualla ei näkynyt yhtä älytöntä ihmispaljoutta ja tungoksia mitä keittiöitä esittelevissä halleissa. Hyvä että sekaan mahtui! Kävin mm. Fendin öky-öky-öky keittiössä jossa mm. jääkaapin ovi ja vetolaatikon pohja (!!) oli päällystetty krokotiiliprinttinahalla. Oikeasti, jos sitä ylimääräistä rahaa on, niin krokoprinttinahan käyttäminen hyllypaperin asemasta on kai ihan ok. Tai sitten ei… Toinen minulle uusi juttu, ja hyvin näppärä sellainen, oli Bora Professionalin lieden vieressä, pöytätasossa oleva liesituuletin. Omassa keittiössämme ei ole lainkaan yläkaappeja, joten ei ole myöskään liesituuletinta. Pöytätasoon, lieden viereen integroitu liesituuletin näytti imevän kaiken höyryn sisäänsä hienosti ja päätyikin heti ”Nina tahtoo” -listalle seuraavassa keittiöremontissa.

Salone del Mobile -messut kestävät vajaan viikon ja ensimmäiset päivät ovat ammattilaispäiviä. Viikonloppuna (la ja su) myös kuluttajat pääsevät osallistumaan messuille. Päivän messulippu maksaa 30€ ja tuolla rahalla saa messuilla niin pitkään kuin sielu sietää. Messualue on niin suuri, että hallien välillä kiertää busseja jotka kuljettavat väsyneitä messuilijoita paikasta toiseen. Ruokapaikkoja ja kahviloita on keskusaukion lisäksi monilla kulmilla, joten ruokataukoja ja istuskeluhetkiä on helppo pitää kiertelyn lomassa.

Olen ollut Salone del Mobilessa nyt neljänä vuonna ja voin suositella lämmöllä messuja jokaiselle sisustamisesta kiinnostuneelle. Missään muualla maailmassa et näe noin paljon uusia sisustusratkaisuja ja muotoilun uusia tuulia yhdellä kertaa!

0

(3) Kommentit

  1. Aaaaahh.. Sisustujan taivas ja voisin kuvitella, että viettäisin tuolla erittäin mielelläni koko päivän! Ihania kuvia ja on ihanaa kuulla, että suomalainen design kiinnostaa edelleen 🙂

    1. Voi mä niin mietin sua noilla messuilla. Ja itse asiassa otin sulle sieltä muutamia katalogeja, mutta ne olivat lopulta niin painavia että jäivät hotellin roskikseen kun eivät mahtuneet laukkuun mukaan. Plaah!

  2. […] en voi hyvällä tahdollakaan sanoa ”harrastavani” sisustamista. Toki nautin vaikkapa suurista sisustusmessuista ja inspiroidun uusista jutuista, kuoseista ja muodoista, mutta en oikein ymmärrä sitä että […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.