Italialaisia tuoksuja

tunnetila: tykkäys

tulppaanit

Tässä vielä muutama Italiaan liittyvä vinkki, toivottavasti reissumuistelut eivät tule jo korvista ulos.

Löysin Mantova -päiväni aikana kaupungin keskustasta niin ihanan kosmetiikkaliikkeen että olisi halunnut ostaa sieltä kaiken ja viettää siellä aikaa päiväkausia. Osoitteessa Corso Umberto I, 66 sijaitseva Profumerie Mirem on perustettu Mantovan keskustaan vuonna 1938 ja ihanan liikkeen yhteydessä on myös ylellinen Chanelin kauneushoitola.

Olin reissussa pelkillä käsimatkatavaroilla, joten nesteiden rajoitettu koko (100ml) rajoitti shoppailuani tuossa täydellisessä kauneuden keitaassa. Halusin vaikka mitä, mutta ehkä ihan hyvä että kaikkia tuotteita ei myyty tarpeeksi pienissä pakkauksissa. Liikkeen valikoimiin kuuluivat maailman upeimmat merkit Chanelista Diptyqueen ja Aesopista Laboratorio Olfattivoon. Tuo paikka oli minulle oikeasti taivas!

lab olfattivo1lab olfattivo2

Tutustuin Laboratorio Olfattivoon hetki sitten toisaalla, yhdessä Helsingin ihanimmista putiikeista, Sofinahissa. Ihastuin Sofinahissa Laboratorio Olfattivon Décou-Vert -tuoksuun ja sain siitä taannoin pienen testerin mukaani. Käytin tuoksua satunnaisesti ja hetki hetkeltä ihastuin tuohon uniikkiin, luonnonmukaisesti valmistettuun tuoksuun enemmän ja enemmän. Olin kuitenkin juuri korkannut uuden kevättuoksuni, See by Chloén eau Fraichen, joten ajattelin silloin etten tällä hetkellä tarvitse uutta tuoksua.

Tuoksu jäi kuitenkin vaivaamaan mieltäni ja päätin lopulta hakea tuoksun Sofinahista. Mutta kuinka ollakaan, moni muukin oli ihastunut tuoksuun ja se on loppuunmyyty tällä hetkellä ainakin Sofinahin verkkokaupasta. Kun sitten törmäsin tuohon italialaiseen tuoksuun Profumeria Miremissa ostin sen hetkeäkään epäröimättä. Vaikken tuoksua välttämättä olisi edes tarvinnut, tuo se jatkossa aina mieleen mukavan päivän Mantovassa. Koen että ostos oli jokaisen euron arvoinen.

lab olfattivo4lab olfattivo3lab olfattivo5

Liikkeessä oli tarjolla Laboratorio Olfattivon parfymeiden lisäksi brändin huonetuoksuja ja huonetuoksujen ystävänä ostin tuliaisiksi itselleni myös Biancofiore -tuoksun. Kevyt kukkaistuoksu sopii kesään täydellisesti ja aionkin suihkautella tuoksua koristetyynyihin heti kun kesä kunnolla alkaa. Huonetuoksujen kanssa harmittelen aina sitä kun meillä ei ole lainkaan verhoja. Tuoksujen suihkauttelu verhoihin saa nimittäin tuoksun pysymään ilmassa pitkään.

Toivon salaa että miehelle tulisi jatkossakin työmatkoja Mantovaan ja että ehtisin lähteä myös silloin mukaan. Varaisin ehdottomasti seuraavalle reissulle hotelliyön Mantovasta, hoidon Chanelin hoitolasta ja täydentäisin kosmetiikkavarastojani ylellisillä tuoksuilla ja muilla tuotteilla. Ja seuraavan kerran lähtisin matkaan ison matkalaukun kanssa, sinne mahtuisi mukavasti tuliaisia!

Ps. Mantovassa on myös laadukas designvaatteiden outlet (Palma Abbligamento, via Cavour, 82) josta löysin mm. täydelliset Pradan tennarit, mutta jäljellä olevat koot olivat 35 ja 41. Myös tuossa liikkeessä vierailisin hyvin mielelläni uudestaan, toivottavasti paremmalla onnella.

0

(3) Kommentit

  1. pauliina says:

    sun blogissa on aina niiiiin kauniita kuvia!

    1. Voi pauliina, kiitos mielettömästi kommentistasi! <3 Minulla on aina sellainen fiilis että kuvani ovat aina tylsiä, kamera on huono ja kuvaustaidot ne kaikista huonoimmat. Kiva että edes sinä pidät kuvistani!

  2. […] joulualen rippeiden aikaan, enkä ole ostanut itselleni mitään kivaa kuukausiin. (Paitsi uuden tuoksun Italian reissulta, mutta jos shoppailumekka Milanon ainoat ostokset on hajuvesi ja huonetuoksu, […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.