Testissä Triphala yrttijauhe

tunnetila: pettymys

triphala

Kävin tammikuun alussa hiuspohjan hoidossa jossa päänahkaani tutkiskeltiin 200 kertaisen mikroskooppisuurennoksen avulla. Yksi syy runsaaseen hiustenlähtöön saattoi tutkimuksen mukaan olla tukossa olevat päänahan ”kraaterit” joista hius tulee ulos. Tukossa olevat kraaterit saattoivat johtua elimistöön kertyneistä kuona-aineista.

Marssin saman tien lähimpään Ruohonjuureen ja myyjättären avustuksella ostin itselleni tuotetta, jonka kerrottiin poistavan elimistöstä kuona-aineita. Ostoskoriini pääsi Triphala yrttijauhe.

Olen nyt käyttänyt pussillisen tuota jauhetta sekoittaen sitä joka aamu teelusikallisen pieneen tilkkaan mehua, ja jos ihan rehellisiä ollaan, en ole huomannut mitään eroa normaaliin olotilaani. En ole käynyt ottamassa uutta päänahkahoitoa eli en osaa sanoa tapahtuiko muutoksista päänahassa, mutta aineenvaihdunnassa en ole huomannut minkäänlaista muutosta. (En ainakaan ole käynyt naistenhuoneessa yhtään normaalia useammin.)

Tuotteen kerrotaan poistavan kuona-aineita, tukevan ruoansulatusta ja parantavan aineenvaihduntaa. Yksi jauheen vaikuttavista yrteistä on Amla, joka sisältää runsaasti C-vitamiinia, antioksidantteja, flavonoideja ja karotenoideja, ja siitä huolimatta vaikka olen syönyt tuotetta joka päivä lähes 4kk:n ajan, olen juuri näiden kuukausien aikana ollut kipeä jo kolme kertaa.

Haluaisin tosi tosi kovasti uskoa kaiken maailman auttaviin yrtteihin ja superfoodeihin, tai vaikkapa vehnättömyyteen jota helmikuussa testasin, mutta edustan perinteistä koulukuntaa joka uskoo vasta sitten kun näkee. Yrittämisen tai mahdollisuuksien antamisen puutteesta minua ei voi syyttää, sillä aina kun joku juttu kuulostaa kiinnostavalta testaan sitä, mutta kun mikään ei aiheuta kropassa muutoksia mihinkään suuntaan, niin en oikein voi muuttaa kantaani tai asennoitumistani.

Oletteko Te lisänneet ruokavalioonne lisäravinteita tai superfoodeja joiden koette oikeasti auttaneen ja saaneen aikaan muutoksia olotilassanne?

1

(14) Kommentit

 1. HanKo says:

  Mä olen nyt kuukauden verran kokeillut sellaisia Ladyvita Beauty -tabletteja, joiden pitäisi olla hyväksi iholle, hiuksille ja kynsille. Niissä on aika paljon peltokortetta, joka sai ainakin mun aineenvaihduntani liikkeelle ja ravaamaan vessassa alvariinsa. 😀 En ole huomannut, että noista tableteista olisi ollut erityistä apua hiuksille tai kynsille (mulla on tosin aika vahvat hiukset ja kynnet muutenkin), mutta iho on parantunut tosi paljon. Mihinkään hormonifinneihin ei noistakaan ole apua ollut, mutta pienemmät näpyt on kaikonneet oikeastaan kokonaan.

  Eli jos aineenvaihduntaa haluat buustata, niin peltokorte saattais olla ratkaisu. Oon käsittänyt, et siitä pystyis tekeen ihan vaikka yrttihaudukettakin.

  1. Aloitin myös itse juuri muutama hetki sitten LadyVita -tablettikuurin, sain tabletit LivBoxista. Ihmettelin juuri eilen, että ihoni on vähän paremmassa kunnossa mitä esim. kuukaisi sitten. Voisikohan johtua noista tableteista jos ne toimivat myös sinulla niin..? Kiva huomata että joku tuote toimii! 🙂

   Kiitos tuosta peltokortevinkistä HanKo, täytyy tutustua tuotteeseen paremmin.

 2. Kuulut kyllä mun suosikkibloggareihin juuri siksi että kirjoitat oikeasti näistä asioista. Esimerkiksi tässä kohti olisit voinut ottaa vain tuosta pussista ostohetkellä kuvan että ”tämä auttaa aineenvaihduntaan” ja se siitä. Arvostan sitä että oikeasti testaat ja kerrot vasta hiukan pidemmän käytön jälkeen mitä olet mieltä. Kiitos siitä 🙂

  Syön itse sinkkiä ja msm jauhetta, molempia lähinnä ihon kunnon vuoksi ja ainakin sinkki tuntuu oikeasti auttaneen. Eihän se maailmaa pelasta, mutta pieniä muutoksia eteenpäin kuitenkin. Molemmista tulee huono olo varsinkin alkuun, en suosittele näitä ikinä tyhjään mahaan…mutta kun oppi omat rajansa niin nämä varmaan pysyvät käytössä kyllä.

  1. Kiva kuulla iduska että ”ihmiskokeeni” eivät mene hukkaan. Tuntuu että olen ihan koko ajan testaamassa kaikkia eri juttuja. 🙂

   Tuo sinkki kuulostaa kiinnostavalta jos kerran vaikuttaa ihon kuntoon. mutta toisaalta, se mikä vaikuttaa toisella ei välttämättä vaikuta toisella. Mutta testaamalla se (taas kerran!) selviää! 🙂

 3. A says:

  Itse käytän päivittäin erilaisia vitamiineja ja lisäravinteita ja olen huomannut niistä selkeää hyötyä. Olen tosin kroonisesti sairas (neurologinen tulehdus, jonka takia minulla on endokrinologisia vaivoja ja lisäksi mulla on ns. vuotava suoli) ja huomaan siksi nopeasti olotilassani toimiiko joku vai ei.
  Yksi ongelma saatta olla annostuksessa eli ehkä annosteluohje on liian pieni (juuri sinulle tai yleensäkin).
  Toinen ongelma saattaa olla se, että juuri nämä kyseiset yrtit eivät toimi sinulla. Itse tunnen noista yrteistä vain amlan ja olen sitä yhden kuurin vetänyt (huomattavasti suuremmalla annostuksella kuin sinä) ja se ei toiminut minulla. Käytin sitä C-vitamiinin vajeesee, jota joudun tankkaamaan päivässä 3000 mg. Huomasin, että synteettinen C-vitamiini bioflavonoidien kanssa toimii minulla huomattavasti paremmin kuin Amla tai joku muu marjajauhe (jossa yleensä käytetään myös amlaa).
  Kolmanneksi (tämä ei ole tietystikään ongelma): ehkä kehossasi ei ollut juurikaan haitallisia kuona-aineita, joista pitäisi puhdistua?
  Oletko koskaan kokeillut chlorella-levää? Se puhdistaa ennen kaikkea maksaa ja tukee sen ja sapen toimintaa. Itse käytän sitä kuuriluonteisesti silloin tällöin ja otan päivässä 2-3 g tabletteina. Jauhe maistuu kamalalta. Omani olen aina tilannut iherbistä.

  1. Kiitos A kattavasta ja kiinnostavasta kommentistasi! Oli tosi kiva saada noin asiantuntevaa tekstiä luettavaksi. Ja vielä niin, että se tulee kokemuksen kautta eikä vain mututuntumalla.

   Voi olla että Triphalan annostus on ollut minulla liian pieni. Paketissa käskettiin ottaa teelusikallinen niin en uskaltanut ottaa sitä enempää. Eniten harmittaa nuo jatkuvat flunssat joiden kuvittelin pysyvän poissa jos syön tuota C-vitamiinia sisältävää tuotetta säännöllisesti.

   Kiitos levävinkistä! Levä kuulostaa jo itsessään niin pahalta etten ole uskaltautunut sitä koskaan maistamaan. Täytyisi kehitellä joku hyvä smoothie johon sitä voisi laittaa ilman että smoothien maku muuttuisi kammottavaksi. Miksi kaikki epäterveellinen maistuu aina paremmalta? 😀

   Täytyy vain toivoa että kehoni ei sitten ollutkaan niin täynnä kuona-aineita mitä luulin. Päänahan tukoksien syytä tuskin löytyy..

 4. Tiinanen says:

  Mä aloin juomaan vihreää savea kun kuulin, että sillä saisi kynnet kasvamaan nopeammin. Tän puolen vuoden jälkeen kynnet eivät ole kasvaneet nopeampaa, tosin ovat vahvemmat eivätkä katkeile niin helposti. Mutta tukka on alkanut elää ihan omaa elämäänsä! Hiukset on nimittäin kasvaneet vauhdilla ja kampaajani sanoi eilen siellä käydessäni, että uutta hiusta on tosi paljon (siis sellasta vauvahaituvaa tossa ohimoilla). Mulla on kyl ennestään paksu tukka joten olisin toivonut vaikutuksen näkyvän enemmän siellä kynsissä…

  1. Vihreä savi kuulostaa ällöttävältä, tuuheat ja nopeasti kasvavat hiukset täydelliseltä! Haluan juoda vihreää savea! Heti! 🙂 Minulle saa myytyä mitä vaan jos kertoo sen vaikuttavan hiuksiin. Minulla on muuten taas testissä uusi hiusjuttu josta täytyy kohta kertoa miten se toimi. Tosin sinua ei tuo juttu tule kiinnostamaan, mutta kirjoitan siitä silti. 🙂

   Voi kunpa minullakin olisi ”ongelmana” liian paksut hiukset! Et tiedäkään Tiinanen miten onnekas olet!

 5. Mä alotin viime syksynä syömään mehiläisen siitepölyä 1-2 tl päivässä. En ole ollut kipeänä sen jälkeen kertaakaan, vaikka normaalisti sairastaisin talvella vähintään pari flunssaa ym. Eli vastustuskyky on parantunut huomattavasti! Lisäksi tuotteen on sanottu helpottavan siitepölyallergioihin, mutta kuulema paremmin vasta vuoden käytön jälkeen.

  1. Minulle on joskus suositeltu tuota siitepölyn syömistä mutta en ole vielä rohjennut maistaa sitä. Nuo kaikki siitepölyt, savet ja levät kuulostavat jotenkin epäilyttäviltä.. 🙂

 6. Amaria says:

  Tämä nyt on hurjan vanha postaus, mutta en malta olla kommentoimatta.
  Kaikille vaan ei sovi samat aineet, ei sille mitään voi. Itsekään en ole hyötynyt Triphalasta juuri mitenkään, mutta toinen intialainen, tulsi, onkin sitten ihan huippuaine! Jos edelleen kärsit flunssista, niin kokeilepa tuota.
  Olet maininnut monesti nivelsäryistä, ja niihin taas tehoaa kurkumiini. Sitä, kuten monia muita ”ihmejauheita” on saatavilla kapseleinakin. Itse tykkään jauheista. Esimerkiksi pippurinen kurkumiini on aika jännää kahvissa 😀

  1. Nina says:

   Mahtava kommentti, kiitos Amaria! Täytyy laittaa molemmat mainitsemasi tuotteet korvan taa ja napata niitä joskus mukaan kun käyn kaupungilla. Jokainen vinkki on aina tervetullut!

 7. Amrita says:

  Tulipa tosiaan vanha postaus vastaan, mutta.. kommentoin silti!
  Lopetin just 23 päivän mehupaaston (!!!) ja sen seurauksena olo on mitä mainioin, mutta keho on aika herkillä,
  pitää tosissaan olla tarkkana miten syö. Vihreää savea join päivittäin paaston aikana ja kupin pohjalle laskeutuneen saven olen hieronut kasvoilleni, ja joskus pessyt hiuksetkin sillä! Testissä ollut myös ruokasooda hiustenpesuun, ja omenasiiderietikkaa huuhteluun, ja on mulle ainakin ihan täydellinen kombo, ei oo koskaan ollut hiukset niin hyvässä kunnossa kuin nyt. Kookosöljyä sitten silloin tällöin suihkun jälkeen vähän, ja tosiaan tuo savipesu on tosi hoivaava ja ravitseva sekä päänahalle että hiuksille.
  Tuota triphalaa ostin juuri pari päivää sitten, eli en vielä kyllä osaa sanoa.. ja tuntuu hankalalta nyt kun alkaa lisäilemään juttuja ruokavalioon sitten tietää, että mikä johtuu mistäkin ja mikä siitä paastosta johtuvasta puhistumisesta, mikä johtuu kuusta ja mikä menkoista, jne 🙂

  1. Hei vau, paastolla 23 päivää!!! Saat varauksettoman kunnioitukseni! 🙂 Loistavia vinkkejä myös muuten kaikki nuo mitä kirjoitit. Etenkin tuon hiustenhoitorutiini alkoi kiinnostaa. Kiva kun jätit kommenttisi, vaikka postaus tosi vanha olikin. Onneksi saan niistä aina itselleni ilmoituksen, niin eivät mene ohi. Kivaa paastonjälkeistä elämää Amrita! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.