Treenimotivaatio ja tavoitteet

tunnetila: innostus

treeniomput

*yhteistyössä Kämp Spa*

Olen koko ikäni liikkunut aika paljon, yleensä pari kolme kertaa viikossa. Olen ajatellut että enempää en ehtisi, en sitten millään. Nyt Kämp Span salilla treenaamisen aloitettuani olen käynyt salilla keskimäärin neljä kertaa viikossa ja välillä on ollut vaikea pitää lepopäiviä välissä kun tekisi mieli taas mennä treenaamaan. Myönnän, että yksi syy innostukseen on se, että rakastan Span Hammam -höyrysaunaa ja palkitsen itseni usein ihanalla saunahetkellä treenin jälkeen.

Höyrysaunan lisäksi minua motivoi salilla käyntiin se, että valmentajani Eveliina on nähnyt vaivaa tehdäkseen juuri minua varten räätälöidyn treeniohjelman, juuri minulle soveltuvine liikkeineen. Eveliina on tehnyt yhteistyöstämme oman osuutensa, nyt minun on tehtävä omani. Emme ole sopineet Eveliinan kanssa minulle treenipäiviä, tai kuinka monta kertaa viikossa minun tulisi treenata, ja tuo on minulle yksi toimivan valmennuksen pääkohdista. Kukaan ei siis ”pakota” minua käymään salilla neljänä päivänä viikossa, ahdistuisin tuosta ”pakosta” heti. Saan päättä itse kuinka usein treenaan, ainoastaan Eveliinan kanssa sovituista treffiajoista täytyy pitää kiinni. Jokainen viikon neljästä treenikerrasta on siis lähtöisin minusta itsestäni, ja olen jokaisesta kerrasta aika ylpeä.

saliselfie

Meikitön saliselfie! En olisi IKINÄ uskonut että blogissani tullaan näkemään tällainen kuva!

Vajaan neljän viikon treenailun jälkeen voin sanoa, että treenaamisessa hankalinta minulle on ollut pitää maltti mukana harjoituksessa. Olen tottunut suorittamaan niin monella elämän alueella että turhaudun, kun Eveliina pudottaa Kinesiksessä vastusta vaikka jakasisin tehdä liikkeet ihan hyvin suuremmalla vastuksella. Heti ensimmäisellä tapaamiskerralla Eveliina kiinnitti huomiota pään asentooni, purentaani ja kiristyviin kaulan lihaksiin. Kun painoa on vastuksena liikaa leukani kiristyvät ja otan voiman liikkeeseen vahvoista leuoistani, en vaikkapa olkalihaksistani kuten kuuluisi. Ja eipä aikaakaan kun kaulani ja hartiani ovat niin jumissa etten voi treenata enää lainkaan.

Keskitymme treenissäni puhtaisiin liikkeisiin pienemmillä painoilla ja useilla toistoilla, emmekä yritä kasvattaa isoa lihasmassaa sillä sitä minä en treeniltäni halua. Vartalon tuki ja kehon hyvinvointi ovat tärkeimpiä tavoitteitani. Olen saanut myös kotitehtäviä joita toteutan arjen keskellä aina kun muistan, eli useita kertoja päivässä. Asiat ovat hyvin pieniä, mutta jo näiden viikkojen aikana olen huomannut niiden muuttavan oloani parempaan suuntaan.

Näitä pieniä arkeen liitettäviä asioita ovat mm. ryhdin parantaminen aina kun huomaan töissä lysähtäneeni tietokoneen ääreen. Mietin vatsalihaksiani ja keskivartalon korsettia kävellessäni, juostessani ja istuessani. Rentoutan kaulan lihaksia töissä ja kotona koneella istuessani tekemällä päällä pientä liikettä ees taas. Työnnän päätä taakse jotta saan aikaan kaksoisleuan ja sen jälkeen vapautan liikkeen. Jo tuon pienen liikkeen tekeminen monta kertaa päivässä rentouttaa kaulan lihaksiani paljon.

” Lihastasapainon rakentaminen on tärkeää aloittaa kehon asennosta, jotta kehosta tulee ergonominen ja tarkoituksenmukaisesti toimiva.” Nämä viisaat sanat minulle lausui Eveliina ja tuo lause onkin yhteisen treenimme tärkein tavoite.

Viimeksi tavatessamme Eveliina sanoi minun edistyneen paljon. Olin hämmentynyt, en nimittäin ole itse ajatellut kehittyneeni näin lyhyessä ajassa vielä lainkaan. Ainut asia jonka olen itse huomannut on se, että polveni ei ole ollut kipeä kertaakaan näiden viikkojen aikana. Yhteistyömme selvästikin kantaa hedelmää ja teemme asioita oikein. Kivuttomasta polvesta ja positiivisesta palautteesta tulee tosi hyvä mieli!

0

(3) Kommentit

  1. No kyllä, kieltämättä Kämp Span sali toisi kyllä kummasti lisää motivaatiota – voisi jäädä vaikka yöksi 😉 #luksusta

    1. Hah, ”häshtäg” luksusta on niin totta tässä tilanteessa. 🙂 Kamppailen henkisesti joka viikko huoneen buukkaamista vastaan. 🙂

  2. […] Jatka lukemista Tunnetilasta! […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.