Puuvilla-pellavaunia

tunnetila: testaus

Kappas, juuri kun kerroin etten ”harrasta” sisustamista, kirjoitan sisustusaiheisen postauksen. Heh, aika huvittavaa, voisi jopa kuulostaa hieman takin kääntämiselle… Mutta ei, kyse ei ole mistään muusta kuin kivasta sattumasta.

Sain viime viikolla PR-toimistolta kivan yllätyksen, uudet pussilakanat ja tyynyliinat Jotexilta. Täytyy tunnustaa että Jotex on minulle aika tuntematon sisustukseen erikoistunut etämyyntiyritys, enkä ole koskaan tilannut sieltä mitään. Jotex nimenä on kuitenkin minulle tuttu lapsuudesta, kun sisustamista rakastavalle äidilleni tuli kotiin Jotexin katalogi. En muista tilasiko äitini Jotexilta sisustusjuttuja, mutta muistan kuinka selailimme värikkäitä kuvastoja yhdessä.

Sain testattavakseni Jotexin uutuustuotteet, Hedda -pussilakanan* ja tyynyliinan*. Pussilakanoiden materiaali on vaatepestyä pellava-puuvillasekoitetta (50% puuvillaa, 50% pellavaa) ja testiin saamani setti on valkoinen. Molemmissa, niin pussilakanassa kuin tyynyliinassakin on nappikiinnitys. Tuotteissa käytetyt napit on valmistettu pehmeästä muovista.

Olen joskus yrittänyt nukkua tyynyliinalla jonka napit ovat olleet puuta, ja voin kertoa että puunappi poskessa nukkuminen ei ollut miellyttävää. En ole aiemmin nähnyt Hedda -tuotteissa olevien muovinappien kaltaisia nappeja, mutta täytyy sanoa että idea pehmeistä ja joustavista napeista on erinomainen.

Nukun kesäisin lähes aina pellavavuodevaatteissa sillä ne ovat kivan vilpoisia ja kosteus haihtuu niistä eri tavalla kuin puuvillaisista vuodevaatteista. Pellava on materiaalina niin huokoinen että se tuntuu hengittävän käytössä ja toimii hyvin juuri kesällä. Talvella taas rakastan käärityyä laadukkaisiin, percale-puuvillaisiin petivaatteisiin ja Marimekon tiheästi kudottuun puuvillaan.

Testiin saamani Hedda -setti toimii mielestäni paremmin kesäkäytössä, sillä kangas on hyvin ohutta ja huokoista. Omaan makuuni ehkä vähän liiankin ohutta sillä se kuultaa läpi. Onneksi meillä on valkoiset peitot ja tyynyt, muuten pussilakanan läpi kuultava peiton sävy häiritsisi minua liikaa.


Muistan lapsuudesta Jotexin värikkäänä ja edullisena brändinä ja kun en itse harrasta kotonani väri-ilottelua (kuten kuvista näkyy) en ole ajatellut että Jotexilla voisi olla valikoimissaan minua kiinnostavia juttuja. Näiden petivaatteiden myötä huomasin, että myös Jotex elää ajassa ja muokkaa valikoimiaan vallitsevien trendien mukaan.

Petivaatteiden hinta (setti 49€) on kuitenkin mielestäni laatuun ja Jotexin muuhun hintatasoon nähden aika korkea. Kokonaan pellavaisia petivaatteita kun saa lähes samaan hintaan ja ne ovat usein lankatiheydeltään paljon tiiviimpiä kuin nämä tuotteet. Jotexilla näyttää olevan kuitenkin usein hyviä tarjouksia (juuri nyt esim. uuden asiakkaan tarjous -40% kalleimmasta tuotteesta), joten tuolla hinnalla setti on hyvä hankinta.

0

(2) Kommentit

  1. Nuo olivat kyllä goodie bagin ihanin yllätys! Mä tykästyin heti materiaaliin ja kauniisiin yksityiskohtiin, nuo napit kiinnittivät minunkin huomioni positiivisesti. :)<3

    1. Juu, minäkin halusin heti testata muuttuuko materiaali pesussa mitenkään ja otin lakanat saman tien käyttöön. Pehmoiset on! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.