Viileä tyyny on paras tyyny

tunnetila: onni

familon

Sunnuntaista on Kämp Spa -yhteistyön myötä tullut blogissani päivä jolloin keskityn hyvinvointiin. Tällä kertaa hyvinvointipäivään ei sisälly treenikuulumisia vaan ajattelin vinkata Teille laadukkaista kotimaisista tuotteista jotka vaikuttavat hyvinvointiin yhtä paljon kuin reipas treenaaminenkin.

Sain muutama viikko sitten kutsun kotimaisen Familonin hyvän olon iltapäivään. Laadukkaista tyynyistä, peitteistä ja patjoistaan varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu Familon kutsui paikalle muutaman bloggaajan ja pääsimme yhdessä keskustelemaan riittävän unen tärkeydestä ja uusista vuodevaateinnovaatioista.

Kuulimme illan aikana kiinnostavia tutkimustuloksia suomalaisten nukkumistottumuksista, ja tuloksista ehkä yllättävin oli se, että vannoutuneena mökkikansana tunnetut suomalaiset vastasivat kyselyssä nukkuvansa parhaiten hotellissa. Kesämökki oli listassa vasta myöhemmin.

familon1

Pohdimme asiaa ja totesimme, että hotellissa hyvän yöunen takaa laadukkaat, puhtaat ja kuohkeat petivaatteet. Kukapa ei rakastaisi pujahtaa puhtaisiin lakanoihin kutsuvasti kahisevan peiton alle? Mökille ihmisillä on tapana viedä vanhat ja kulahtaneet petivaatteet, ne jotka joutavat pois kotoa kun tilalle hankitaan uudet, joten ei ole ihme että nukkumismukavuus ei ole mökillä samaa luokkaa kuin hotellissa vaikka luonnon rauha tarjoaisikin muuten häiriöttömän uniympäristön.

Päätimmekin porukalla, että seuraavan kerran kun menemme kylään ystävien tai sukulaisten kesämökille ja pähkäilemme ikuisuusongelman, mitä viedä mökille tuliaisiksi -kanssa, emme viekään tavanomaisia tuliaisia vaan viemme mökille uudet tyynyt! (Parhaassa tapauksessa saamme tyynyt heti samana yönä käyttöön itsellemme jos tyynyt päätyvät vierastyynyiksi…)

Sain samalla loistavan lahjaidean tuleviin kesän juhliin. Ylioppilaat ja muista oppilaitoksista valmistuvat, hääparit, syntymäpäiväsankarit ja kaikki juhlakalut tykkäävät varmasti jos lahjapaketista paljastuu laadukkaat vuodevaatteet. Etenkin kotoa ensimmäistä kertaa pois muuttavalle tyyny ja peitto ovat varmasti tarpeellisempi lahja kuin vaikkapa koru, joka toki sekin ilahduttaa saajaansa jos se on oikein valittu. En ymmärrä miksi laadukkaiden peitteiden ja tyynyjen antaminen lahjaksi ei ole koskaan tullut mieleeni.

familon2familon4

Sain tilaisuuden päätteeksi valita itselleni testiin Familonilta peitteen ja tyynyn, ja valintani oli tällä kertaa aika helppo. Familon on tuonut markkinoille Outlast Super -tyynyn* ja Familon Outlast -peitten* jotka säätelevät kehon lämpöä tehokkaasti. Jos yö on viileä peitto lämmittää, jos taas nukkujalla on kuuma, peitto reagoi käyttäjän ruumiinlämpöön ja viilentää kehoa. Outlast erikoiskangas on kehitetty alun perin Nasan avaruusohjelmaan astronauttien pukuihin, joten jos kangas toimii avaruudessa niin uskon että se toimii myös makuuhuoneessani.

Olen juuri se tyyppi, joka ei voi nukahtaa jos tyyny on liian lämmin. Herään yöllä kesken unieni ja ennen uudelleen nukahtamista käännän tyynystä kymmeneen kertaa viileän puolen kasvoja vasten. Vasta pitkän ja uuvuttavan tyynyn kääntelyn jälkeen saan taas unen päästä kiinni. Tuo tyynyn pyörittely on todella rasittavaa. Olen nukkunut viileällä Outlast Super -tyynyllä nyt muutaman yön ja voi ihanuus miten viileänä tuo tyyny pysyykään!

Mieheni yrittää koko ajan nyysiä viileän tyynyni itselleen, joten sovimme että ostamme myös hänelle samanlaisen tyynyn mahdollisimman pian. (Huomasin tyynylinkkejä hakiessani, että juuri nyt Outlast -tuotteista saa Familonin verkkokaupassa -30% alennusta. Täytyy siis nopeasti laittaa miehen tilaus menemään.)

Missä Te muuten nukutte parhaiten? Kotona omassa sängyssä, ylellisessä hotellin vuoteessa, mökillä luonnon rauhassa vai jossain muualla? Entä oletteko Te samanlaisia tyynyn pyörittelijöitä kuin allekirjoittanut? Jos olette niin suosittelen testaamaan Outlastin tyynyä. Viileä puoli, paras puoli!

0

(12) Kommentit

 1. Mun mies on kova etsimään viileää puolta tyynystä. Voi kun muistaisin vielä tämän kun pääsen töistä kotiin missä on pankkitunnukset niin heti tilaisin sille tuollaisen. Ja ehkä itsellekin, ettei kateus iske uudesta tyynystä vaikken itse niin tarkka siitä lämpötilasta olekaan 😀

  1. Tuo on kyllä viileän puolen etsijälle hyvä! Tyynyssä lämpenee ainoastaan se kohta missä nukut. Jos se alkaa tuntua liian lämpimältä helpottaa heti kun siirtää päätä vähän tyynyn toiselle laidalle. Tyynyn kääntely on pian historiaa! 🙂

   Ja hei, tuo viileä tyynynpäällinen on irroitettava ja sen voi tarvittaessa vaihtaa toiseen tyynyyn jos mukana tuleva tyyny on vaikkapa liian korkea. Minulle ko. tyyny oli korkea joten vaihdoin viileän päällisen vanhaan tyynyyni (jonka ostin talvella ja joka on sattumalta myös Familonin).

 2. merikukka says:

  En ole kyllä aiemmin ajatellut tyynyjen lämpötilaa. Mutta kyllä se varmaan viileä, varsinkin kesällä, olisi miellyttävämpi. Kyllä minä niin rakastan hotellielämää, että sanon, että parhaiten nukun hotelleissa. Varskinkin kun edellisessä hotellissa oli sama Tempur-tyyny kuin kotonakin 🙂

  1. Hotellit <3 Mieheni ei ymmärrä kun minä aina hingun hotelliöiden perään. Mutta kun ne vaan on parhaita!

   Oi, minä en olel koskaan päässyt testaamaan Tempuria mutta olen kyllä kuullut että se on ihana. Ehkä vielä joskus… 🙂

 3. HeidiV says:

  Mulla on onnekseni Tempurin vastaavaa materiaalia oleva peitto ja ah miten hyvä se on!

  Tyynykin on Tempurin. Kääntelen sitä kyllä…

  Jospa ostaisin Tempurin matkatyynyn, niin sitten hotellissa ja mökissäkin saisin nukuttua hyvin… aina nimittäin hotellien vuodevaatteet eivät ole mukavimmasta päästä…

  1. Ai sinullakin on käytössä Tempuria! Minä olen kuullut siitä paljon, mutta en ole koskaan testannut. Ellei sitten jossain hotellissa ole ollut Tempurit käytössä enkä minä ole tiennyt. Olisipa muuten kiva tehdä yhden yön uni-sokkotesti. Siinä saisi hyvin selville mikä peite ja tyyny sopii itselle parhaiten. 🙂

   Rakastan muuten hotelliöitä mutta voi että harmittaa jos hotellissa on huono tyyny! Yleisin tyynyongelma on valtavan kokoiset tyynyt joilla niska menee ihan kenoon ja kipeäksi. Oma tyyny voisi olla hyvä ratkaisu ongelmaan.

 4. […] Viileä tyyny on paras tyyny – Tunnetilatunnetila: onni Sunnuntaista on Kämp Spa -yhteistyön myötä tullut blogissani päivä jolloin keskityn hyvinvointiin. Tällä kertaa hyvinvointipäivään ei sisäl…Siirry kotisivulle […]

 5. Pellavapää says:

  Myös tyynyliinoja kannattaa muistaa. 🙂 Viilein kangasmateriaali on pellava ja perkaali hyvänä kakkosena. Minulla Familonin ja Finlaysonin pellava tyynyliinat. Molemmat yhtä hyviä, ei ole mitään eroja.

  1. Juu, viileät tyynyliinat on kyllä ihania! Parantavat unenlaatua valtavasti

 6. […] Viileä tyyny on paras tyyny – Tunnetila – Jutellaan arkea …tunnetila: onni Sunnuntaista on Kämp Spa -yhteistyön myötä tullut blogissani päivä jolloin keskityn hyvinvointiin. Tällä kertaa hyvinvointipäivään ei sisäl…Siirry kotisivulle […]

 7. Sofia Häggblom says:

  Toki vanha postaus mutta nyt kun suomessa 30+ astetta niin tulin lukemaan. Olisi kyllä hyvä jos nää maksettu bloggaajat lukisi läpi omat jutut. Oliko alennys finlayson sivulla? Ei familon sivulla? Kun familon tuote…

  1. Siis mitä ihmettä tuolla on tapahtunut?! 😀 Hyvä kun kommentoit. Kurkasin asiaa, ja nuo tuotteet on nyt -30% alessa. Ja siis FAMILONILLA!! 😀 😀 Jestas sentään! (Onneksi kyseessä ei ollut maksettu mainos, vaan ainoastaan PR-tuotteiden arvostelu.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.