Tuunattu lapsuuden makumaailma

tunnetila: testailu

weetabix2

Aloitan arkiaamuni yleensä puurolla. Myös viikonloppuisin keitän puuroa niinä aamuina kun olen menossa salille. Vapaapäivänäni lauantaina aamiaiseni koostuu yleensä maustamattomasta jogurtista tai rahkasta, marjoista, smoothiesta tai leivästä. Samoja rahkoja, puuroja ja leipiä syön myös välipalaksi, joten yksitoikkoinen välipalavalikoima alkaa välillä vähän kyllästyttää.

Sain Weetabixilta kutsun osallistua heidän hetki sitten startanneeseen viiden päivän haasteeseensa ja tartuin haasteeseen innolla. Kaipasin uusia välipalavaihtoehtoja ja nopeampaa tapaa saada ravitsevia kuituja kuin tuo iänikuinen puuron keittäminen ja hauduttelu.

weetabix1 weetabix3

Muistan lapsuudessa syöneeni Weetabix -murokkeita aina kesälomilla serkkujeni luona. Lisäksi pieni tilkka maitoa ja mansikkahilloa ja herkkuhetki oli valmis. Sain Weetabixilta murokepaketin kokeiluun* ja testasin niitä heti vanhalla lapsuuden reseptillä. Voi jestas mikä flashback tuosta mausta tulikaan! Palasin silmänräpäyksessä lapsuuteen ja serkkujeni keittiönpöydän ääreen. Rakas kummitätini hääräili keittiössä omissa askareissaan ja minä istuin pöydässä siskoni ja serkkujeni kanssa. Näin selvästi tutun pöytäliinan, astiat ja lasivitriinin. Ihan hassua miten myös maut tuovat noin vahvoja muistijälkiä!

Söin viiden päivän haasteen ajan murokkeita ”vanhalla kunnon tavalla” ja sen jälkeen päätin testata vähän jotain uutta. Surautin testiksi Weetabixistä kuitupitoisen smoothien ja siitä tulikin aika herkullinen. Oma smoothieni valmistui raaka-aineista joita jääkaapista ja pakastimesta tuolla hetkellä löytyi, mutta uskon että murokkeet sopivat erinomaisesti myös muihin makuihin yhdistettynä.

kuitusmoothie

Kuidut saavat vatsan toimimaan, makumaailma tuo mieleen ihanat lapsuusmuistot ja kun aikaa puuron keittoon ei ole Weetabix -murokkeista saa nopeasti hyvän välipalan. Kaikin puolin onnistunut kokeilu ja haasteeseen osallistuminen siis.

Jos Weetabix on myös Teille tuttu tuote kannattaa ottaa osaa haasteeseen tai ainakin osallistua arvontaan. Pääpalkintona arvonnassa on seitsemän lomapäivää jossain salaisessa kohteessa (kuvista päätellen kohteessa saattaa olla palmuja ja turkoosia merta) ja kampanja on voimassa 30.9. asti. Loma auringossa palmujen katveessa kelpaisi ainakin minulle!

0

(4) Kommentit

  1. Jenni says:

    Weetabixit oli kyllä lapsena parhaita! En oo syönyt niitä pitkään aikaan. Pitäis maistaa taas. Mutta liian pitkään maidossa kelluneista lötköistä en tykännyt. 🙂

    1. Heh, minä syön myös omat Weetabixini heti kun laitan niiden päälle maitoa. Puuromaisesta suutuntumasta en oikein pidä minäkään. Smoothiessa tuo ”soseuttaminen” vähän epäilytti, mutta oma smoothieni oli yllättävän raikas. Maistui ainoastaan terveellisen kuituiselta. 😀

  2. Sisko Anneli Saari says:

    Olisin osallistunut kilpailuun MUTTa en saanut auki?

    1. Moikka! Kilpailu on jo muutaman vuoden vanha, joten ei siksi enää toimi. Pahoitteluni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.