Dödöhelppiä tarvitaan

tunnetila: vinkkien tarve

dodot

Kohtasin uuden arkisen haasteen salitreenien myötä. Vanha dödö petti.

Ostin viimeisimmältä Milanon reissulta lentokoneesta Biothermin Deo Pure -dödöpakkauksen (paketissa oli 3 roll-on puikkoa) sillä olin kuullut tuotteesta paljon kehuja. Kuukauden treenien ja dödötestailun tuloksena voin ikäväkseni todeta, että tämä tuote on tuoksuttomuudessaan minulle vanhaa dödöäkin huonompi.

Olen nyt testannut kaikki kotoani löytyneet (ostamani ja blogin kautta testiin saadut) dödöt ja ainut joka ei petä on kuvassa oikealla oleva Nivean Powder Touch 48h spray*. On toki kiva että olen löytänyt tuotteen joka pitää hikoiluni aisoissa, mutta ongelma on siinä, etten tykkää käyttää suihkutettavia deodorantteja. Olen jokaisen suihkauksen jälkeen tukehtua ilmassa leijaileviin dödöhiukkasiin (tuotteen tuoksu on onneksi hyvä) ja minusta tuntuu jotenkin typerältä suihkia tuotetta, ihan kuin suihkisin hiuslakkaa kainaloon.

Olen tottunut käyttämään roll-on puikkoa ja haluaisin käyttää jatkossakin. Mikä neuvoksi? Mistä löytyy dödö joka ei petä?

Ja hei, jos joku Teistä käyttää Biothermin Deo Pure -deodoranttia niin täällä olisi ylimääräisenä kaksi avaamatonta dödöä sopuhintaan. Kaupassa nuo tuntuvat olevan aika hintavia, 26€/kpl.

0

(36) Kommentit

 1. pauliina says:

  oletko kokeillut sitä samaista niveaa rollonina? sellainenkin näkyy olevan markkinoilla.

  1. Testasin samaa tuotetta roll-onina ja se on ihan ok, mutta ei kuitenkaan niin tehokas mitä toivoisin. Harmi, koska tuotteen tuoksu on hyvä ja koostumus on ihanan silkkinen.

 2. Sisko says:

  Moikka, Apteekin Hicoderm ei petä kovassakaan menossa. Tämä on minun luottodödöni, silloin kun ei ole varaa ottaa riskejä 🙂 Ainoa miinus Hicodermissä on, että siinä ei ole mitään ”fiilistä”, vaan se on ainoastaan tosi tehokas dödö. Nämähän ovat toki makuasioita, mutta kokeilla tuota kannattaa.

  1. Kiitos vinkistä Sisko! Dödössä ei tarvita mitään fiilistä, siitä tulee hyvä fiilis itsessään kun dödö toimii! 🙂

 3. Löysin juuri vähän aikaa sitten maailman parhaan deodorantin! 😀 Kyseessä ovat ACOn roll on-uutuusdödöt, jotka eivät ärsytä ihoa ja pysyvät menossa mukana salillakin. Testaa ihmeessä!! ♥

  1. Kiitti vinkistä Noora! ACOlta en olekaan koskaan testannut deodorantteja mutta muut tuotteet on hyväksi havaittuja.

 4. Anni says:

  Absolut Torr ja et enää hikoile koskaan 🙂

  1. Hahahaha, paras kommentti ikinä! 😀 😀 Kiitos Anni!

 5. Jos haluat ehdottomasti roll-onin, niin apteekista Vichyn vihreäkorkkinen on hyvä. 🙂 Oma supersuosikkini on Kiehl’sin voidemainen. Sen lisäksi ettei se ole koskaan pettänyt, on se älyttömän hellävarainen. Kainaloni ei ole koskaan voineet näin hyvin.

  1. Oooh, voidemainen dödö kuulostaa mielenkiintoiselta. Siis levitetäänkö sitä käsin vai tuleeko jostain tuubista?

   1. Ihan kummin itse tahtoo! Tuubin pää on tasainen ja sitä voi hyvin käyttää levitykseen. 🙂 Tosi näppärä myös matkustaessa, kun tuubista voi puristaa vähän johonkin pikkupurkkiin ja levittää reissussa sormin.

    1. Kiitos Myy vinkistä! Kävin heti eilen tutkailemassa tuota Kiehl’sin tuotetta ja myyjätär veti esiin villin kortin: Kiehl’sin miehille tarkoitetun dödön. Myyjätär kertoi käyttävänsä tuotetta itse ja sitä myydään kuulema todella paljon naisille. Tuoksu oli hieman yrttinen ja malli stick. Tuokin voisi olla hyvä testata.

 6. Jos voisit muuttaa ajattelutapaasi, ettei hikoilu ja siitä aiheutuvat tuoksut haittaa treenatessa, niin ei olisi treenidödö-ongelmaakaan. Eller vad eller hur? =)

  1. No itse salilla hikoilu ei haittaa, sehän siinä on itsetarkoitus että hiki lentää ja treeni kulkee. Olen kuitenkin huomannut nykyään hikoilevani ihan kaikkialla enemmän kuin normaalisti.

   Kävelen päivittäin töihin ja ennen tulin toimeen töissä kainalojen pyyhkäisyllä ja vaatteiden vaihdolla, mutta nykyään tuntuu että kävelyn jälkeen täytyisi käydä joka kerta suihkussa. Eli hikoilu on nykyään runsaampaa kuin aikaisemmin. En tiedä johtuuko tuosta enemmästä treenistä vai mistä.

   1. No täytyy sanoa, että koska vaikutat erinomaisen fiksulta tyypiltä niin vähän tuntuikin kummalliselta, että treenihikoilu olisi sinulle ongelma. Mutta eihän sitä ihmisistä ikinä tiedä. Sanotaan, että kaikilla meillä on erikoispiirteemme ja se tekee meistä jokaisesta erityisiä. =)

    1. Kiitos Kaisu! 🙂 Kaikilla meillä on tosiaan omat omituisuutemme. 🙂 Minä esim. kammoksun aikalailla bakteereja enkä halua esim. busseissa/sporissa/metroissa koskea tankoihin tai painonappeihin tms. paljain käsin. Laitan talvella hanskan väliin ja kesäisin huivin tai hihan. Omituista tuokin, mutta salilla hikoilen kyllä kuin pieni possu. 🙂

 7. Hanna says:

  LV:n antipersperantti on minun suosikkini 🙂 Löytyy myös ihan ruokakauppojen hyllystä!

  1. Kiitos vinkistä Hanna! Ruokakauppadödöillä olen itsekin tähän asti pärjännyt. Olisikohan tuo LV minullekin hyvä merkki..?

 8. Suosittelen lämpimästä Triple Dry antiperspirantteja. Niitä löytyy sekä stickinä, rollina ja suihkeina, hajusteetonta ja kahta eri tuoksua. Ne ovat tehokkaita, mutta eivät sellaisia kainaloita kuivattavia ja kirveleviä.

  Se Absolut Torr on kyllä tehokas, mutta helposti kirvelee ja kuivattaa. Siinä ei tainnut olla kuin kolmea ainesosaa incilistalla, pääasiallisesti alkoholia ja alumiinia. Jos korkki on huonosti kiinni, se alkaa muodostamaan kiinteää alumiinisuolaa. Jos hikoilu on oikesti iso ongelma, silloin se on hyvä. Sopii myös käsille ja jaloille. Saatavilla apteekeista.

  Aoteekeista ja päivittäistavarakaupoista saatava Triple dry on hellävaraisempi vaihtoehto. Siinä on 72 tunnin suoja, itse käytän kyllä joka päivä, mutta ei ole pakko (jos ei ole tarve).

  En suosittele niitä Doven ja Rexonan Maximum protection juttuja, kun ne suttaa kaikki vaatteet.

  1. Oi mikä mahtavan asiantunteva kommentti, kiitos Aamu!!! Sain joskus jostain tilaisuudesta tuollaisen Triple Dry dödön mutta annnoin sen miehelleni kun paketissa luki että se on miehille tarkoitettu. Täytyykin kysyä onko mies ottanut sen jo käyttöön vai voisinko testata sitä. Tosin en tiedä onko sekään kiva juttu jos tuoksuu koko ajan ihan miehelle. 😀

   Mutta kiitos kommentistasi, siinä tuli paljon kiinnostavaa tietoa!

   1. Miehille on omansa, eroaa tuoksulla, ja pakkauksessa lukee men. 🙂

    Muista myös kiinnittää huomiota, onkokyseessä antiperspirantti vai deodorantti. Varmaan tuttu asia, mutta deodorantti vaan estää pahan hajun muodostamista eikä vähennä hikoilua, mitä puolestaan antiperspirantti tekee.

    Antiperspiranttien 48 h ( tai 24h tai 72h yms). tarkoittaa sitä, kuinka monta tuntia hikoilu on selvästi pienempää, kuin ilman antiperspiranttia olisi.

    1. Höh, miehen pakkauksessa lukee men. 🙂 Noh, täytyy nyt ensin testata tuota eilen saamaani dödöä, toivottavasti se toimisi!

 9. Jaana says:

  Pakko ihmetellä mikä siinä treenatessa hikoillessa on niin kauheaa? Eikös se ole vähän tarkoituskin saada hiki pintaan? Itse ainakaan en omissa treeneissäni voisi vähempää välittää siitä kuka hikoilee ja paljonko.

  1. Heh, ei siinä treenatessa hikoilussa mitään kamalaa olekaan. Mitä enemmän hikoilee sen parempi on fiilis minullakin treenin jälkeen. 🙂 Mutta kuten tuolla aiempaan kommenttiin jo vastasinkin, niin olen huomannut hikoilevani nykyään entistä enemmän myös arjessa. En toki tiedä johtuuko se treenaamisesta vai mistä, mutta on tosi tylsää huomata kesken työpäivän ikävä olo kainaloissa. Onkohan säännöllinen treenaaminen vaikuttanut aineenvaihduntaan noin radikaalisti?

 10. SatuKoo says:

  Minäkin annan ääneni Triple Drylle.
  Itse käytin sitä jonkin aikaa ja nykyisin minun tarvitsee käyttää sitä todella harvoin (en edes muista milloin viimeksi olisin käyttänyt). Hikoilu vähentyi sen niin reilusti tuon ansiosta, että nyt voi kainaloon laittaa dödöä melkeinpä vain tuoksun vuoksi, ei tarvitse hikoilua enää juurikaan ehkäistä.

  1. Kiitos SatuKoo! Käyn heti nyysimässä tuon Triple Dryn mieheltä jos paketti on edelleen avaamaton ja jos se ei tuoksu kovin miehiseltä. 😀 Ihan huikeeta jos hikoilu vähenee noin paljon tuotteen ansiosta. (Toisaalta mietityttää onko hikoilun väheneminen terveellistä..?)

 11. Eliisa says:

  Ääni minultakin Vichyn dödöille. Olen testaanut ne kaikki ja jokainen toimii. 🙂

  1. Kiitos Eliisa, huikeaa omistautumista yhdelle brändille jos kaikki tuotteet on testattu! Onneksi myös kaikki hyviksi havaittu. 🙂

   1. Zana says:

    Mulla Vichy ei toimi ollenkaan, kokeilin muistaakseni sitä vihreäkorkkista. Mun mielestä paras dödö on Clarinsin gentle care-roll-on. Ei sotke ja tuoksuu mukavan miedolle. Ei ole pettänyt kertaakaan. Tosin ostin vaihteeksi juuri Biothermin pure deon ja pidän kyllä siitäkin paljon eli millä hinnalla myisit nuo sun jäljellä olevat Biothermit?

    1. Kiitos kommentistasi Zana! Tässä näkee miten nuo deodorantit toimivat eri ihmisillä eri tavalla. Tuosta Biothermin dödöstä on netti pullollaan ylistyslauseita ja siksi sitä halusinkin testata.

     Deodorantti maksaa kaupoissa 26€/kpl. Olisiko sopiva hinta jos ottaisin dödöistä 10€/kpl? Eli kaksi dödöä kahdella kympillä. Kuulostaako kohtuulliselta?

     1. Zana says:

      Kuulostaa hyvältä eli voisin ostaa sinulta kaksi Biothermia kahdella kympillä. Mitenkäs tämä nyt sitten hoidetaan? Sopisiko sinulle tapaaminen Helsingin keskustassa? Olen tämän viikonlopun reissussa, mutta esim. ensi viikolla kävisi. Laita vaikka vastausta sähköpostiosoitteeseeni?

 12. Minulla ongelmana on alumiinin välttely, se jotenkin ärsyttää ihoa. Ja alumiinittomia vaihtoehtoja ei hirveästi ole, ja suurin osa testaamistani on huonoja 🙁 Olen IKUISESTI katkera Nivealle että heidän pure&nature sarjastaan hävisi dödö. Se oli lempparini 🙂 Ehkä voisit vinkata heille että palauttavat sen 😀 Täytyykin käydä nämä muiden vinkit läpi…

  1. Jatkan blogissa huomenna samasta dödö-aiheesta ja huomiselle kirjoittamassani postauksessa pohdin juuri tuota alumiinikysymystä. Onko se turvallista vai ei, ja onko se ainut tapa ehkäistä kovaa hikoilua? Eipä tullut mieleeni että alumiini saattaisi joillakin myös ärsyttää ihoa… Katsotaan löydetäänkö huomenna vastaus myös sinun haasteeseesi. 🙂

 13. […] ← Edellinen 4.6.2014 08:30 […]

  1. Oho, vielä löytyi yksi merkki jota ei oltu mainittu! Dödöjähän on ihan valtavasti, ja kommenteista päätellen iso osa niistä toimii loistavasti. Kiitos vinkistä unikuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.