Jatkoa dödöilyyn

tunnetila: hämmästys

Kiitos kaikille eiliseen postaukseen kommenttinsa ja vinkkinsä jättäneille. Te olette todella mahtava tietopankki! Dödögate sai kuitenkin jatkoa jo heti eilen hauskan sattuman myötä.

Mikä on todennäköisyys sille, että samana päivänä kun julkaiset postauksen jossa kaipaat tehokasta deodoranttia, menet tilaisuuteen, jossa ensimmäinen vastaantuleva ihminen kysyy ”Kiinnostaisiko sinua uusi apteekkeihin myyntiin tullut, markkinoiden tehokkain antiperspirantti?” Tuijotin STOP 24 -brändin edustajaa hetken kunnes purskahdin nauruun. Ei vitsit mikä uskomaton sattuma!

Norjalainen tuotesarja STOP 24 rantautui siis Suomeen toukokuussa ja nyt nuo todella tehokkaalta kuulostavat tuotteet ovat myös suomalaisten kuluttajien saatavilla. ”STOP 24 -tuotevalikoimaan kuuluu tehokkaita antiperspirantteja, jotka vaikuttavat hikirauhasiin ja vähentävät hieneritystä. Tuotteiden vaikuttavana ainesosana on mikronisoidut alumiinisuolat. Kun hikirauhasten toiminta jossain kohti kehoa vähenee, hikoilu siirtyy kehon muihin osiin jakaantuen kehossa laajalle alueelle. Yleensä hikoilu jakaantuu kehossa niin laajalle alueelle, ettei sitä huomaa. STOP 24 vähentää hikoilua väliaikaisesti alueilla, joihin sitä käytetään” kertoo STOP 24:n tiedote.

Kyseessä on siis antiperspirantti joka vähentää hien määrää mikroionisoitujen alumiinisuolojen avulla. Deodorantit taas eivät estä hikoilua, vaan ne vaikuttavat antibakteerisesti ja peittävät muodostuvaa hien hajua. STOP 24:ää käyttämällä hikoilun pitäisi siis selkeästi vähentyä.

Tuoteperheessä on kolme tuotetta joista yksi (STOP 24 Cream) sopii myös koko vartalolle. Minulle ei ole tullut aiemmin mieleenkään että hien eritystä voisi hillitä vaikkapa kämmenissä, jalkapohjissa tai taipeissa, mutta aloin heti kuvitella itseni Thaimaan helteeseen jossa hikeä puskee kaikkialta. Saisiko tällä tuotteella myös Thaimaan kuumuuteen ja kosteisiin oloihin freesimmän tunteen jos laittaisi voidetta vaikkapa polvitaipeisiin?

Sain testattavaksi tuubissa olevan STOP 24 Roll onin* (tuoteperheessä on myös Strong Roll on, mutta se on tarkoitettu todella vaikeaan hikoiluun eikä tilanteeni ole onneksi niin paha) jonka otan käyttöön heti tänään. Antiperspiranttia levitetään iltaisin puhtaalle ja kuivalle iholle ja sen annetaan vaikuttaa yön yli. Tuotetta käytetään öisin, koska tuotteen sisältämä alumiini saattaa värjätä vaatteita eikä se ole tietenkään toivottavaa. Tuotetta käytetään ensin viiden päivän ajan jatkuvasti. Hikoilun heikentyessä käyttöä vähennetän, eli sitä voi jatkossa käyttää tarpeen mukaan muutaman kerran viikossa.

Tuote kuulostaa muuten ihan älyttömän hyvältä, mutta mitä olette mieltä tuosta runsaasta alumiinisuolojen määrästä (testiin saamassani roll onissa ainesosana on alumiinikloorihydraatti)? Muistan joskus vuosia sitten lukeneeni tutkimuksesta jossa selvitettiin alumiinisuolojen vaikutusta mm. rintasyöpään.

Onko todellakin niin, että ensisijainen keino hikoilun vähentämiseen on alumiinisuolat ja jos on, onko niitä oikeasti turvallista käyttää? Ja muuten, noita alumiinisuoloja ei siis ole vain tässä tuotteessa. Kävin läpi kaikki taloudestamme löytyneet deodorantit (7kpl) ja kaikissa, yhtä miehen tuotetta lukuun ottamatta, oli alumiinisuoloja.

0

(12) Kommentit

 1. Päivi Karhi says:

  Stop 24 -edustaja vastaa, kun tästä turvallisuusasiasta ei muistettu eilen standilla puhua! 😉

  Teknokemian Yhdistys RY toteaa alumiinista näin:
  Kosmetiikassa käytetään useita eri alumiiniyhdisteitä, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Alumiiniyhdisteet voivat kosteuttaa, pehmentää, suojata ihoa tai parantaa tuotteen rakennetta. Useimmat antiperspirantit sisältävät hikeen liukenevia alumiinisuoloja. Niiden avulla syntyy hikirauhasten pinnalle ohut geelikerros, joka vähentää hien määrää iholla useiden tuntien ajan. Alumiini on yksi maapallon yleisimmistä alkuaineista. Sitä on muun muassa ruoassa ja vedessä. Ei ole olemassa tutkimustuloksia siitä, että antiperspiranteissa käytetty alumiini aiheuttaisi terveysriskejä. Tutkimuksissa on todettu, että alumiinilla ja rintasyövällä ei ole yhteyttä.

  Myös ihoärsytys on aika harvinaista ja alumiinin sijaan se johtuu useimmiten alkoholista, jota useimmissa antiperspiranteissa on myös (joissian jopa 75%). Lisäksi alumiini reagoi kemiallisesti veden kanssa, joten jos antiperspiranttia levitetään kostealle tai märälle iholle, ihoärsytystä varmasti tulee.

  Oli kyllä superhauska sattuma ja jälleen osoitus siitä, että pitää osata toivoa asioita ääneen ja kummasti ne tulee kohdille. Toivottavasti Stop 24 tuo kaipaamasi avun! 🙂

  1. Kiitos Päivi kommentistasi ja huippua että löysit blogiini! Oli kiva tavata eilen ja tapaamisemme ei olisi voinut parempaan saumaan tulla! 🙂

   Olen itsekin miettinyt tuota alumiiniasiaa ja todennut että sitä saa ihan kaikkialta, myös ruoasta. Määrät eivät ole kuitenkaan niin suuria että niistä saisi normaalilla käytöllä yliannostuksen. Ja kuten eilen puhuimme, joillakin ihmisillä hikoilu on jo todella elämää rajoittava tekijä, joten useiden ihmisten elämänlaatu paranee voimakkaiden antiperspiranttien avulla.

   Mutta niinhän se on, että ihan kaikki aiheuttavat ihan kaikkea eikä mitään voisi syödä tai tehdä jos kaikkeen uskoisi mitä lukee. 🙂 Uuden tuotteen testailut siis alkakoon! 🙂

 2. Absolut Torria (tosin vuosia ennen raskautta, ei tarvitse kenekään kauhistella) käyttäneenä en voi kuin suositella noita vahvempia vaihtoehtoja. Testasin superdödön jopa juoksumatolla ja siinä, missä selkä valui vettä, kainalot eivät tuntuneet edes nihkeiltä. <3

  1. Oooh, kuulostaa mahtavalta! Toivotaan että testiin saamani dödö toimii yhtä hienosti!

 3. Olen samaa mieltä alumiinista. Jos siitä ei saa allergista reaktiota tai ihoärsytystä, ei sitä kannata pelätä. Kosmetiikan turvallisuutta tutkitaan paljon ja sitä säädellään tarkoin asetuksin. Ihan huoletta voi käyttää. Oma mottoni on, että mitä enemmän alumiinia, sitä parempi;)

  P.S. En voi sietää hikoilua:D

  1. Hahahaha, mahtava motto sinulla! 😀 😀 Toivotaan että myös oma hikoiluni saataisiin aisoihin tällä tuotteella.

 4. Dödögateahan voisi jatkaa vielä laajentamalla aihetta siihen että kuinka suuri osa deororantin käyttäjistä ei edes tarvitsisi sitä. Eikös siitä ole tehty tutkimuskin ja oliko peräti 1/3 osaa käyttäjistä ei tarvitisisi dödöä. Itse kuulun tähän porukkaan, jonka ei oikeastaan tarvitisisi käyttää dödöä mutta se on tapa, voi kai sanoa että paha sellainen, jota olen harjoittanut 20 vuotta. Deororanttia käyttää vähän niinkuin varmuuden vuoksi eikä sen käyttöä enää uskalla lopettaa.

  1. Itse asiassa tiedän hämmästyttävän monta ihmistä jotka eivät käytä lainkaan deodoranttia. Ja mikä hämmentävintä, heistä suurin osa on miehiä! Ja silti he eivät haise hieltä. Hyvin yksilöllistä tuo hikoilu näemmä. Itse en kyllä uskaltaisi jättää dödöä pois jos lähden ihmisten ilmoille. 🙂

   1. Sama juttu, omassa lähipiirissäni tiedän nimenomaan useamman miehen, joka ei käytä deororanttia eivätkä haise hieltä.

    Jospa itsekin kokeilisin deodorantittomuutta.

    1. Oih, jos uskaltaudut koitokseen niin jos vain viitsit niin käy joskus kertomassa miten menee/meni. Olisi tosi kiinnostava tietää, itse kun en ainakaan juuri nyt hikoilun lisäännyttyä uskalla dödöttömyyttä testata. 🙂

 5. Pompula says:

  Hei piti vain tulla sanomaan vielä, että hien erityksellähän on myös tärkeä funktio, joten hikoilun loppuminen kokonaan olisi hengenvaarallista. Hikoiluhan pitää meidän elimistön lämpötilan tasaisena myös helteessä, jossa ilman hikoilua elimistön lämpötila voisi nousta hengenvaarallisen korkealle. Toiset hikirauhaset, ns suuret rauhaset, erittävät hajuista eritettä, ja toiset, ns pienet, varsinaista hikeä. Kainaloissa mm on näitä suuria, joten sinne dödöt ja muuten ehkä voisi välttää liioiteltua dödön käyttöä. Tosin en tiedä onko edes jollain aineella mahdollista lopettaa hien eritystä kokonaan, tuntuisi aika uskomattomalta, mutta kunhan ajattelin mainita tämän seikan 🙂

  1. Hyvä pointti Pompula! Ei kai hieneritystä kokonaan voikaan lopettaa, moni hikoilee sitten päänahasta jos ei muualta.

   Tapasin juuri viikonloppuna ihmisen joka kertoi elämän olevan kesäisin todella hankalaa sillä hän hikoilee päästä. Juuri kun hän on saanut hiukset laitettua/kuivattua tms. niin menee hetki ja hiukset on hikoilun vuoksi jälleen kosteat ja kiharat yms. kampaukset eivät pysy hänellä ollenkaan. Vitsit miten kurja vaiva! :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.