Liikaa ja liian vähän karvaa

tunnetila: helpotus

veet easywax2

On se hemmetti kumma, miten tämä naisen elämä on alituista kamppailua! Syön samaan aikaan hiusten kasvua kiihdyttäviä lisäravinteita, käytän päänahkaa stimuloivia ampulleja ja valitsen oheneviin hiuksiini käyttämäni hiustuotteet huolella, kun taas sääristä puskee ihokarvoja joiden kasvun toivoisin loppuvan tyystin. Miksei hiukseni voi kasvaa samalla intensiteetillä, paksuudella ja tuuheudella kuin ei-toivotut ihokarvat? Miksi säärikarvani eivät ohene samaa tahtia kuin hiukseni? Tämä kaikki tuntuu oikeasti todella huonolta vitsiltä!

Olen käyttänyt karvanpoistoon kosmetologilla satoja tunteja ja tuhansia euroja kymmenien vuosien ajan, ja silti kamppailen tuon saman todella ärsyttävän asian kanssa viikottain. Nyt tuo kosmetologilla juoksu on vähentynyt hieman, sain nimittäin testiin Veetin Easy Waxin, sähkökäyttöisen vahapakkauksen.

veet easywax1 veet easywax3
Homma toimii täysin samalla tavalla mitä lämminvahaus kosmetologilla. Vaha lämpenee sähköisessä lämmityslaitteessa, lämmennyt vaha levitetään roll-on-levityspäällä säärten iholle ja vaha kiskaistaan ihosta irti pehmeillä kangasliuskoilla. Toimivaa ja kivutonta, varsinkin silloin kun vaha on tarpeeksi lämmintä.

Vahan optimaalisen lämmön saavuttaminen on ollut hieman ongelmallista, mutta muuten karvanpoisto laitteella sujuu kuin hoitolassa konsanaan. Ihan huippu tuote! Olen käyttänyt aikaisemmin Veetin mikrossa lämmitettävää vahaa ja myös se toimi hyvin, mutta meillä ei ole ollut mikroa enää moneen vuoteen joten olen siksi ollut hieman pulassa karvanpoiston kanssa.

Easy Wax -laitteeseen on oma täyttöpakkauksensa myös herkemmälle ihoalueelle (bikini), mutta tuolla alueella luotan edelleen kosmetologiini ja sokerointiin. En usko että suorituisin siitä hommasta kivuttomasti ja kunnialla. Mutta sääret, säärten kanssa homma sujuu jo kuin leikki!

Ps. Kosmetiikkaviikon viimeisiä päiviä viedään! Muistathan taas kommentoida ja samalla osallistua kosmetiikkapakettien arvontaan!

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply
  Päivi Karhi
  13/06/2014 at 09:28

  Mä oon joskus koittanu kylmävahaliuskoja ja joko vika oli minussa, etten osannut niitä käyttää, tai sitten olivat vain huonoja. Vaha jäi lähinnä iholle ja karvoihin kiinni eikä suinkaan liuskoihin. Tämä kuumavaha toimisi ehkä paremmin. Ja aina parempi, jos ei edes satu! 🙂 Kuinkahan kauan tämä pitää sääret sileänä? Itsellä on todella herkkä iho ja näissä on monesti myös ihon ärtymisriski aika kova, koitko tämän hellävaraiseksi iholle?
  Olisipa olemassa joku aine, jota voisi levitellä haluttuihin kohtiin ja se vähentäisi karvojen kasvua lopulta kokonaan! 😀 Laserihoidothan ilmeisesti toimivat näin, mutta maksaa niin paljon, ettei ihan ole raaskinut.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:39

   Jos kylmävaha ei ole toiminut sinulla niin kannattaa kokeilla tätä lämminvahaa. Voisi olla myös hyvä idea käydä ensin kosmetologilla jolta voisit katsoa oikean tyylin ja tehdä sitten itse perässä. 🙂 Olen käynyt niin paljon kosmetologilla karvanpoistossa että tekniikkani on, vaikka itse sanonkin, super! 😀

   Vaha on mielestäni hellävarainen, tulos kestää useamman viikon ja koko homma ei satu yhtään!

 • Reply
  pauliina
  13/06/2014 at 09:40

  itse käytän epilaattoria säärikarvojen ajeluun, olen käyttänyt jo vuosikaudet (vuosikymmenet?) eikä niihin enää paljon mitään kasvakaan. epilaattori ilmeisesti vähentää karvankasvua.
  sitten siinä vempaimessa on toisenlainen lady shaver -terä kainaloille ja bikinialueelle mitä ei voi epiloida.näillä alueilla ei olekaan mitään karvan kasvun vähentymistä havaittavissa.

  (kosmetiikkaviikko on kiva vaikka ei olis arvontaakaan! 🙂 )

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:40

   Minulla on myös käytössä iki-iki-ikivanha epilaattori mutta sillä jurruttamisessa menee aikaa ihan tuhottomasti. Vaha on nopeampi ja siksi sitä nykyään suosinkin.

 • Reply
  Domi
  13/06/2014 at 09:43

  Ei vahaa minulle, ikinä! Ne pari kertaa oman kokeilun ja kosmetologikokeilun tuloksena olivat kirjaimellisesti nelion muotoiset veriarvet säärissä. Sokerointi toimii paremmin, joskin senkin kanssa on omat ongelmansa.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:41

   AU AU ja AU!! Kuulostaa tosi kamalalta! Mikähän siinä on että vaha ei sinulla toimi? Ihosi taitaa olla todella ohut ja herkkä.

 • Reply
  Senni
  13/06/2014 at 09:57

  Hmm.. Epilaattoria on tullut kokeiltua, mutta jatkuvan nipistelyn sijasta tuollainen useampi kertarykäisy voisi toimia paremmin. Mukana siis arvonnassa (ja täytyypä käydä kommentoimassa muihinkin postauksiin!) 🙂

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:41

   Suosittelen kertarykäisyä! 😀

 • Reply
  Emilia
  13/06/2014 at 10:13

  Tämä on ihan uusi tuttavuus, voisi jopa kokeilla. Tosin itse olen sillä tapaa onnekas että näin kolmekymppisenä säärikarvat ovat edelleen vaaleita ja ohuita, mutta kyllä niitäkin pitää muistaa ajella. Tuo bikinialue onkin ihan toinen juttu.. Toi sun ensimmäinen lause todellaki osui ja upposi, hyvin sanottu 😀 Tuli hyvät naurut kahvikupin äärellä.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:42

   Olen niiiiin kateellinen kaikille vaaleiden ja ohuiden karvojen omistajille! 😀

 • Reply
  HeidiV
  13/06/2014 at 11:09

  Mulla on onneksi paksu ja tuuhea tukka, mutta samaten sitten säärissäkin kunnon karvoitus – sekä käsivarsissa… Sokerointi on osoittautunut mulle miellyttävimmäksi karvanpoistotavaksi, onneksi ei ammattilaisella maksa paljon… Vahaus, iik… (ja kauneushan on kärsimystä…)

  Tää on naisen elämää…!

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:44

   Heh, naisen elämä on kyllä aikamoista taistelua. 😀 Olet kyllä onnekas paksujen hiusten omistaja. Silloin sitä ehkä kestäisi muunkin karvoituksen paremmin kun saisi edes nauttia paksuista hiuksista. Minulla on vain molempien huonot puolet, ohuet hiukset ja muuta karvat voivat erinomaisesti. 🙁

 • Reply
  -SeLma-
  13/06/2014 at 11:52

  Minä tumpelo en osaa vahoja käyttää… monet kerrat niiden kanssa tuskaillut ja aina palannut höylään. 🙂 Vahalla vaan saisi hieman pitemmäksi aikaa tuloksia, kun höylätä pitää ainakin kerran-pari viikossa. Hiusten lisäksi kun tuppaa olemaan tuo muukin karvoitus tummaa, vahvaa ja nopeakasvuista. Sokeroinnista tai epiloinnista ei itselläni ole kokemuksia (vielä) ollenkaan…
  Ja tosiaan, näitä kosmetiikkajuttuja on ollut mukava lukea, arvonta-aspekti on antanut kimmokkeen myös kommentoida! 🙂

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:44

   Arvaas mitä? En ole koskaan kokeillut höylää! Uskomatonta mutta totta. Ihan kaikkea muuta olenkin sitten varmaan kokeillut. 😀

 • Reply
  Anumaaria
  13/06/2014 at 13:09

  Kainalot olen jo vuosikaudet otattanut ja nyt viime vuodet itse vahattanut pois. Ei vois kuvitellakaan enää raakkaavaani kainaloita terällä. Voi sitä kutituksen määrää. Apua! 😀

  Veetin kylmävahaliuskat siis tuttuja ja toimivat minulla.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:45

   Kiva kuulla että olet itsekin Veetin käyttäjä. Tuotteet on toimivia ja hyviä kotikäytössä.

 • Reply
  saya
  13/06/2014 at 15:06

  Ite oon pitäytynyt terissä, mutta sekin alkaa raivostuttaan ku sänkeä pukkaa tyyliin seuraavana päivänä… Tuota pitäis kokeilla!

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:46

   Sänki on niin viheliäinen etten ole sen pelossa koskaan kokeillut höylää. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja. Eli siitä vaan testaamaan! 🙂

 • Reply
  Henna
  13/06/2014 at 15:40

  Epiloin ja höylään vuorotellen. Säärikarvani ovat niin tummia, että ne näkyvät heti. Vahausta en ole koskaan kokeillut.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:47

   Kärsin itsekin tummista karvoista ja suosittelen todella, todella lämpimästi vahausta!! Kun kerran kokeilet et voi enää elää ilman! 🙂

 • Reply
  Tiia
  13/06/2014 at 16:22

  Täällä kärsitää myös aivan liiallisesta karvankasvusta ja vielä sellaisesta vahvasta ja jouhimaisesta. Joka pv joutuu ajelemaan, jos haluaa näyttää jotenkin siistiltä. Niin inha ongelma, mutta tuota Weetiä voisi kokeilla kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:47

   Testaa Tiia tätä ihmeessä, se saattaa vaikka pelastaa elämäsi (ainakin hetkeksi). 😀

 • Reply
  Mirja
  13/06/2014 at 16:50

  Minä olen aina sheivannut kaikki (valitettevan vahvat ja mustat) ihokarvani. Vahautin kerran sääreni kosmetologilla ja sain kamalan ihottuman joka parani vasta kun karvat olivat tulleet takaisin. :/ Kainaloitakin olen vahauttanut mutta ihoni on sen verran herkkä että se tulehtuu helposti sen jälkeen. Sheivauskaan ei ole paras vaihtoehto mutta pakko on tehdä jotain. 😀 Osaatko sanoa miten sokerointi eroaa vahauksesta? Olen kuullut että se on hellempi iholle, pitäisi varmaan pirauttaa hoitolaan ja mennä kokeilemaan. 🙂

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:51

   Auts, kamala kokemus sinullakin. 🙁

   Vahaus tehdään kuumalla vahalla joka levitetään iholle ja se poistetaan kangasmaisilla liuskoilla. Sokerointi tehdään luonnon tuotteella sokerilla, joka on prosessin aikana massana. Massaa liikutellaan iholla ja sokeri kuorii ihon samalla kun poistaa karvan kokonaan. Ihsota tulee sokeroinnissa superpehmeä ja puhdas, ja karvat lähtevät todella hyvin. Sääriin sokerointi sattuu minulla kamalasti (sokeroitava pinta on liian iso), mutta kainalot, bikini, brassi yms. on parasta tehdä sokeroinnilla. Kannattaa testata vaikka ensin pienelle alueelle juuri kainaloon.

 • Reply
  Kaisuli
  13/06/2014 at 17:19

  Katselinkin tätä kaupassa, kiintoisa. Olen kylmävahaliuskoja käyttänyt kainaloihin ja bikinialueelle, sääriin ne ovat turhauttavia käyttää. Epilaattoria käytän koipiin sitten. Yritin joskus teininä tehdä itse karvojenpoistovahaa, johon tuli sokeria, sitruunamehua ja ehkä hunajaa? Ei todellakaan toiminut, tarrasi ihoonkin kiinni 😀

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:51

   Hahahahaa, enpä ole kokeillut tehdä vahaa itse, enkä ehkä kokemuksesi jälkeen teekään. 😀 Nämä toimivat itselläni tarpeeksi hyvin. 🙂

 • Reply
  Anna
  13/06/2014 at 20:35

  Minä olen epiloinut sääret ja kainalot noin 10 vuoden ajan. Se on niin helppoa ja kätevää. Ainoa ongelma on sisäänkasvavat karvat. Bikinialueen osalta käyn kosmetlogilla sokeroinnissa. Ehkä vähän turhamaista…

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:52

   Minulla on niin herkät kainalot etten voi epiloida niitä. Olen pari kertaa yrittänyt ja saanut kainaloni vuotamaan verta. En testaa tuota enää. 😀

 • Reply
  Annahoo
  13/06/2014 at 23:10

  Höylä on ratkaisuni sääriin ja kainaloihin. Kylmävahaliuskoja olen kokeillut, mutta se oli ärsyttävän tahmaavaa puuhaa. Tämä vaikuttaa kiinnostavalta laitteelta!

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:53

   Tahmaavia kaikki liuskat vähän ovat, mutta tykkään lopputuloksesta niin paljon että kestän pienet tahmailut. 🙂

 • Reply
  immeee
  14/06/2014 at 13:53

  uskaltauduin vihdoin epiloimaan sääriäni muutama viikko sitten ja en muuta enää säärilleni tekisikään 🙂 kainaloihin ja bikinirajaan pitäisi keksiä vielä joku muu ratkaisu mutta tuskin uskaltaisin niitä vahailla 🙁

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:54

   Jee, onnea uudesta epilointikokemuksesta! 🙂 Epilointi on ollut oma juttuni vuosia, mutta epilaattaroni alkaa olla jo niin vanha että se on yhtä jurraamista koko touhu. Vahaus on nopeampi ja tykkään siitä siksi.

 • Reply
  LauraL
  14/06/2014 at 16:46

  Tää on kyllä sellanen mitä olis kiva kokeilla. Sääriin käytän lähinnä epilaattoria, mutta toisinaan olen harkinnut jotain tälläista vahajuttua.

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:55

   Suosittelen testaamaan tätä. Tulee ihan kauneushoitolamainen tunne kun tällä vahailee, vaikkakin duuni täytyy tehdä itse. 🙂

 • Reply
  Henna73
  14/06/2014 at 20:54

  En käy mielelläni kosmetologilla, vaan teen mieluummin itse, joten mulle vois toimii tuo bikinialueen juttuki hyvin

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:55

   Itsetekijälle tämä on ihan ehdoton juttu! Kannattaa testata!

 • Reply
  SatuKoo
  17/06/2014 at 14:29

  Muutaman kerran on tullut kylmävahaliuskoja testattua, sattuuhan se ihan järjettömästi, mutta pysyy sääret kauemmin siloisina kuin höylätessä. Tuo kuumavaha kuulostaisi mielenkiintoiselta, jos sattuu edes hiukkasen vähemmän kuin kylmävahailu. Laiskana käyttelen yleensä höylää, karvani ovat kuitenkin sen verran vaaleita, ettei niitä tarvitse jatkuvasti olla höyläilemässä 🙂

  • Reply
   tunnetila
   25/06/2014 at 18:56

   Minulla tämä ei sattunut ollenkaan, eli siinä mielessä tämä on tosi hyvä vaihtoehto karvanpoistoon.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.