Liikaa ja liian vähän karvaa

tunnetila: helpotus

veet easywax2

On se hemmetti kumma, miten tämä naisen elämä on alituista kamppailua! Syön samaan aikaan hiusten kasvua kiihdyttäviä lisäravinteita, käytän päänahkaa stimuloivia ampulleja ja valitsen oheneviin hiuksiini käyttämäni hiustuotteet huolella, kun taas sääristä puskee ihokarvoja joiden kasvun toivoisin loppuvan tyystin. Miksei hiukseni voi kasvaa samalla intensiteetillä, paksuudella ja tuuheudella kuin ei-toivotut ihokarvat? Miksi säärikarvani eivät ohene samaa tahtia kuin hiukseni? Tämä kaikki tuntuu oikeasti todella huonolta vitsiltä!

Olen käyttänyt karvanpoistoon kosmetologilla satoja tunteja ja tuhansia euroja kymmenien vuosien ajan, ja silti kamppailen tuon saman todella ärsyttävän asian kanssa viikottain. Nyt tuo kosmetologilla juoksu on vähentynyt hieman, sain nimittäin testiin Veetin Easy Waxin, sähkökäyttöisen vahapakkauksen.

veet easywax1 veet easywax3
Homma toimii täysin samalla tavalla mitä lämminvahaus kosmetologilla. Vaha lämpenee sähköisessä lämmityslaitteessa, lämmennyt vaha levitetään roll-on-levityspäällä säärten iholle ja vaha kiskaistaan ihosta irti pehmeillä kangasliuskoilla. Toimivaa ja kivutonta, varsinkin silloin kun vaha on tarpeeksi lämmintä.

Vahan optimaalisen lämmön saavuttaminen on ollut hieman ongelmallista, mutta muuten karvanpoisto laitteella sujuu kuin hoitolassa konsanaan. Ihan huippu tuote! Olen käyttänyt aikaisemmin Veetin mikrossa lämmitettävää vahaa ja myös se toimi hyvin, mutta meillä ei ole ollut mikroa enää moneen vuoteen joten olen siksi ollut hieman pulassa karvanpoiston kanssa.

Easy Wax -laitteeseen on oma täyttöpakkauksensa myös herkemmälle ihoalueelle (bikini), mutta tuolla alueella luotan edelleen kosmetologiini ja sokerointiin. En usko että suorituisin siitä hommasta kivuttomasti ja kunnialla. Mutta sääret, säärten kanssa homma sujuu jo kuin leikki!

Ps. Kosmetiikkaviikon viimeisiä päiviä viedään! Muistathan taas kommentoida ja samalla osallistua kosmetiikkapakettien arvontaan!

0

(38) Kommentit

 1. Päivi Karhi says:

  Mä oon joskus koittanu kylmävahaliuskoja ja joko vika oli minussa, etten osannut niitä käyttää, tai sitten olivat vain huonoja. Vaha jäi lähinnä iholle ja karvoihin kiinni eikä suinkaan liuskoihin. Tämä kuumavaha toimisi ehkä paremmin. Ja aina parempi, jos ei edes satu! 🙂 Kuinkahan kauan tämä pitää sääret sileänä? Itsellä on todella herkkä iho ja näissä on monesti myös ihon ärtymisriski aika kova, koitko tämän hellävaraiseksi iholle?
  Olisipa olemassa joku aine, jota voisi levitellä haluttuihin kohtiin ja se vähentäisi karvojen kasvua lopulta kokonaan! 😀 Laserihoidothan ilmeisesti toimivat näin, mutta maksaa niin paljon, ettei ihan ole raaskinut.

  1. Jos kylmävaha ei ole toiminut sinulla niin kannattaa kokeilla tätä lämminvahaa. Voisi olla myös hyvä idea käydä ensin kosmetologilla jolta voisit katsoa oikean tyylin ja tehdä sitten itse perässä. 🙂 Olen käynyt niin paljon kosmetologilla karvanpoistossa että tekniikkani on, vaikka itse sanonkin, super! 😀

   Vaha on mielestäni hellävarainen, tulos kestää useamman viikon ja koko homma ei satu yhtään!

 2. pauliina says:

  itse käytän epilaattoria säärikarvojen ajeluun, olen käyttänyt jo vuosikaudet (vuosikymmenet?) eikä niihin enää paljon mitään kasvakaan. epilaattori ilmeisesti vähentää karvankasvua.
  sitten siinä vempaimessa on toisenlainen lady shaver -terä kainaloille ja bikinialueelle mitä ei voi epiloida.näillä alueilla ei olekaan mitään karvan kasvun vähentymistä havaittavissa.

  (kosmetiikkaviikko on kiva vaikka ei olis arvontaakaan! 🙂 )

  1. Minulla on myös käytössä iki-iki-ikivanha epilaattori mutta sillä jurruttamisessa menee aikaa ihan tuhottomasti. Vaha on nopeampi ja siksi sitä nykyään suosinkin.

 3. Ei vahaa minulle, ikinä! Ne pari kertaa oman kokeilun ja kosmetologikokeilun tuloksena olivat kirjaimellisesti nelion muotoiset veriarvet säärissä. Sokerointi toimii paremmin, joskin senkin kanssa on omat ongelmansa.

  1. AU AU ja AU!! Kuulostaa tosi kamalalta! Mikähän siinä on että vaha ei sinulla toimi? Ihosi taitaa olla todella ohut ja herkkä.

 4. Senni says:

  Hmm.. Epilaattoria on tullut kokeiltua, mutta jatkuvan nipistelyn sijasta tuollainen useampi kertarykäisy voisi toimia paremmin. Mukana siis arvonnassa (ja täytyypä käydä kommentoimassa muihinkin postauksiin!) 🙂

  1. Suosittelen kertarykäisyä! 😀

 5. Emilia says:

  Tämä on ihan uusi tuttavuus, voisi jopa kokeilla. Tosin itse olen sillä tapaa onnekas että näin kolmekymppisenä säärikarvat ovat edelleen vaaleita ja ohuita, mutta kyllä niitäkin pitää muistaa ajella. Tuo bikinialue onkin ihan toinen juttu.. Toi sun ensimmäinen lause todellaki osui ja upposi, hyvin sanottu 😀 Tuli hyvät naurut kahvikupin äärellä.

  1. Olen niiiiin kateellinen kaikille vaaleiden ja ohuiden karvojen omistajille! 😀

 6. HeidiV says:

  Mulla on onneksi paksu ja tuuhea tukka, mutta samaten sitten säärissäkin kunnon karvoitus – sekä käsivarsissa… Sokerointi on osoittautunut mulle miellyttävimmäksi karvanpoistotavaksi, onneksi ei ammattilaisella maksa paljon… Vahaus, iik… (ja kauneushan on kärsimystä…)

  Tää on naisen elämää…!

  1. Heh, naisen elämä on kyllä aikamoista taistelua. 😀 Olet kyllä onnekas paksujen hiusten omistaja. Silloin sitä ehkä kestäisi muunkin karvoituksen paremmin kun saisi edes nauttia paksuista hiuksista. Minulla on vain molempien huonot puolet, ohuet hiukset ja muuta karvat voivat erinomaisesti. 🙁

 7. -SeLma- says:

  Minä tumpelo en osaa vahoja käyttää… monet kerrat niiden kanssa tuskaillut ja aina palannut höylään. 🙂 Vahalla vaan saisi hieman pitemmäksi aikaa tuloksia, kun höylätä pitää ainakin kerran-pari viikossa. Hiusten lisäksi kun tuppaa olemaan tuo muukin karvoitus tummaa, vahvaa ja nopeakasvuista. Sokeroinnista tai epiloinnista ei itselläni ole kokemuksia (vielä) ollenkaan…
  Ja tosiaan, näitä kosmetiikkajuttuja on ollut mukava lukea, arvonta-aspekti on antanut kimmokkeen myös kommentoida! 🙂

  1. Arvaas mitä? En ole koskaan kokeillut höylää! Uskomatonta mutta totta. Ihan kaikkea muuta olenkin sitten varmaan kokeillut. 😀

 8. Anumaaria says:

  Kainalot olen jo vuosikaudet otattanut ja nyt viime vuodet itse vahattanut pois. Ei vois kuvitellakaan enää raakkaavaani kainaloita terällä. Voi sitä kutituksen määrää. Apua! 😀

  Veetin kylmävahaliuskat siis tuttuja ja toimivat minulla.

  1. Kiva kuulla että olet itsekin Veetin käyttäjä. Tuotteet on toimivia ja hyviä kotikäytössä.

 9. saya says:

  Ite oon pitäytynyt terissä, mutta sekin alkaa raivostuttaan ku sänkeä pukkaa tyyliin seuraavana päivänä… Tuota pitäis kokeilla!

  1. Sänki on niin viheliäinen etten ole sen pelossa koskaan kokeillut höylää. Onneksi on muitakin vaihtoehtoja. Eli siitä vaan testaamaan! 🙂

 10. Henna says:

  Epiloin ja höylään vuorotellen. Säärikarvani ovat niin tummia, että ne näkyvät heti. Vahausta en ole koskaan kokeillut.

  1. Kärsin itsekin tummista karvoista ja suosittelen todella, todella lämpimästi vahausta!! Kun kerran kokeilet et voi enää elää ilman! 🙂

 11. Tiia says:

  Täällä kärsitää myös aivan liiallisesta karvankasvusta ja vielä sellaisesta vahvasta ja jouhimaisesta. Joka pv joutuu ajelemaan, jos haluaa näyttää jotenkin siistiltä. Niin inha ongelma, mutta tuota Weetiä voisi kokeilla kyllä vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  1. Testaa Tiia tätä ihmeessä, se saattaa vaikka pelastaa elämäsi (ainakin hetkeksi). 😀

 12. Mirja says:

  Minä olen aina sheivannut kaikki (valitettevan vahvat ja mustat) ihokarvani. Vahautin kerran sääreni kosmetologilla ja sain kamalan ihottuman joka parani vasta kun karvat olivat tulleet takaisin. :/ Kainaloitakin olen vahauttanut mutta ihoni on sen verran herkkä että se tulehtuu helposti sen jälkeen. Sheivauskaan ei ole paras vaihtoehto mutta pakko on tehdä jotain. 😀 Osaatko sanoa miten sokerointi eroaa vahauksesta? Olen kuullut että se on hellempi iholle, pitäisi varmaan pirauttaa hoitolaan ja mennä kokeilemaan. 🙂

  1. Auts, kamala kokemus sinullakin. 🙁

   Vahaus tehdään kuumalla vahalla joka levitetään iholle ja se poistetaan kangasmaisilla liuskoilla. Sokerointi tehdään luonnon tuotteella sokerilla, joka on prosessin aikana massana. Massaa liikutellaan iholla ja sokeri kuorii ihon samalla kun poistaa karvan kokonaan. Ihsota tulee sokeroinnissa superpehmeä ja puhdas, ja karvat lähtevät todella hyvin. Sääriin sokerointi sattuu minulla kamalasti (sokeroitava pinta on liian iso), mutta kainalot, bikini, brassi yms. on parasta tehdä sokeroinnilla. Kannattaa testata vaikka ensin pienelle alueelle juuri kainaloon.

 13. Katselinkin tätä kaupassa, kiintoisa. Olen kylmävahaliuskoja käyttänyt kainaloihin ja bikinialueelle, sääriin ne ovat turhauttavia käyttää. Epilaattoria käytän koipiin sitten. Yritin joskus teininä tehdä itse karvojenpoistovahaa, johon tuli sokeria, sitruunamehua ja ehkä hunajaa? Ei todellakaan toiminut, tarrasi ihoonkin kiinni 😀

  1. Hahahahaa, enpä ole kokeillut tehdä vahaa itse, enkä ehkä kokemuksesi jälkeen teekään. 😀 Nämä toimivat itselläni tarpeeksi hyvin. 🙂

 14. Anna says:

  Minä olen epiloinut sääret ja kainalot noin 10 vuoden ajan. Se on niin helppoa ja kätevää. Ainoa ongelma on sisäänkasvavat karvat. Bikinialueen osalta käyn kosmetlogilla sokeroinnissa. Ehkä vähän turhamaista…

  1. Minulla on niin herkät kainalot etten voi epiloida niitä. Olen pari kertaa yrittänyt ja saanut kainaloni vuotamaan verta. En testaa tuota enää. 😀

 15. Annahoo says:

  Höylä on ratkaisuni sääriin ja kainaloihin. Kylmävahaliuskoja olen kokeillut, mutta se oli ärsyttävän tahmaavaa puuhaa. Tämä vaikuttaa kiinnostavalta laitteelta!

  1. Tahmaavia kaikki liuskat vähän ovat, mutta tykkään lopputuloksesta niin paljon että kestän pienet tahmailut. 🙂

 16. immeee says:

  uskaltauduin vihdoin epiloimaan sääriäni muutama viikko sitten ja en muuta enää säärilleni tekisikään 🙂 kainaloihin ja bikinirajaan pitäisi keksiä vielä joku muu ratkaisu mutta tuskin uskaltaisin niitä vahailla 🙁

  1. Jee, onnea uudesta epilointikokemuksesta! 🙂 Epilointi on ollut oma juttuni vuosia, mutta epilaattaroni alkaa olla jo niin vanha että se on yhtä jurraamista koko touhu. Vahaus on nopeampi ja tykkään siitä siksi.

 17. LauraL says:

  Tää on kyllä sellanen mitä olis kiva kokeilla. Sääriin käytän lähinnä epilaattoria, mutta toisinaan olen harkinnut jotain tälläista vahajuttua.

  1. Suosittelen testaamaan tätä. Tulee ihan kauneushoitolamainen tunne kun tällä vahailee, vaikkakin duuni täytyy tehdä itse. 🙂

 18. En käy mielelläni kosmetologilla, vaan teen mieluummin itse, joten mulle vois toimii tuo bikinialueen juttuki hyvin

  1. Itsetekijälle tämä on ihan ehdoton juttu! Kannattaa testata!

 19. SatuKoo says:

  Muutaman kerran on tullut kylmävahaliuskoja testattua, sattuuhan se ihan järjettömästi, mutta pysyy sääret kauemmin siloisina kuin höylätessä. Tuo kuumavaha kuulostaisi mielenkiintoiselta, jos sattuu edes hiukkasen vähemmän kuin kylmävahailu. Laiskana käyttelen yleensä höylää, karvani ovat kuitenkin sen verran vaaleita, ettei niitä tarvitse jatkuvasti olla höyläilemässä 🙂

  1. Minulla tämä ei sattunut ollenkaan, eli siinä mielessä tämä on tosi hyvä vaihtoehto karvanpoistoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.