Auringon suukko iholla

tunnetila: testailu

aco sun kissed1

Terveiset reissun päältä! Hyppäsimme mieheni kanssa torstaina Berliinin koneeseen ja vietämme täällä Saksassa vielä muutaman päivän. Juhlimme tänään mieheni hyvän ystävän häitä ja samalla lomailemme Berliinissä muutaman päivän ennen ja jälkeen häiden.

Seurasin jännittyneenä Saksan säätilan vaihteluja ennen lähtöä. En vielä tiistainakaan tiennyt mitä vaatteita kannattaa pakata mukaan ja missä asussa juhlisin hääparia. Alkuviikosta hellelukemat huitelivat reilusti yli +30 asteessa, mutta keskiviikkona sää muuttui epävakaiseksi. Pakkasin mukaan vähän sitä sun tätä ja hääasuksi valitsin lopulta lyhythihaisen silkkipuseron, pitkän hameen ja jakun viileämpää säätä silmällä pitäen. Vaikka paljasta pintaa juhla-asussani ei juurikaan näy, lotrailin silti ennen lähtöä testiin saamieni itseruskettavien voiteiden kanssa.

Sain alkukeväästä ACOlta muutamia aurinkotuotteita testiin ja tartuin ensin innokkaana itseruskettaviin tuotteisiin. Hyvin kiinnostavan uutuuden, vaahtomaisen aurinkosuojan* kanssa teen tuttavuutta vasta myöhemmin kesällä, mutta juuri nyt on itseruskettavien kulta-aika.

aco sun kissed2

ACO FACE Sun kissed face cream* on ollut minulla käytössä koko kevään ja pidän hennosta päivityksen sävystä minkä voide tuo kasvojen iholle hiljalleen. Normaalisti laitan itseruskettavaa kasvoille iltaisin ja levitän itseruskettavan vasta yövoiteen päälle. ACOn itseruskettavaa kehoitetaan käytettäväksi sellaisenaan normaalin päivävoiteen asemasta ja sen päälle voi myös laittaa meikin.

Voide tuoksuu levitettäessä miedolta, mutta iholla aurinkovoiteiden pistävä ominaishaju tulee välillä esiin. Pidän hyvin levittyvästä tuotteesta enkä ole koskaan onnistunut saamaan sillä rajoja aikaiseksi. Valkoinen tyynyliina tosin värjäytyi aika pahasti yhden superhelteisen ja hikisen yön aikana, mutta värjäymä onneksi haalistui pesussa lähes näkymättömäksi.

ACO SENSE & CARE Sun kissed Bodylotion* on sarjan kosteuttava vartalovoide, jolla on kevyt itseruskettava vaikutus. Aion jatkossakin käyttää kosteusvoiteeseen sekoitettuja itseruskettavia sillä ne tuovat päivetyksen iholle hitaasti mutta varmasti. Ja mikä tärkeintä, myös tämä tuote tekee kaiken ilman näkyviä rajoja. En tiedä tulisiko rajat jos käyttäisin voiteita päivittäin, mutta omalla tahdillani, voidetta vartalolle muutaman kerran viikossa laittaneena, lopputulos on tosi kaunis ja luonnollinen.

Pohdiskelin ääneen kävisinkö reissua varten suihkurusketuksessa (jota testasin viime kesänä ensimmäisen kerran), mutta mieheni kauhistunut ja painokas ”Ei, olit ihan oranssi!” sai minut jättämään haaveet sikseen. Enkä edes omasta mielestäni ollut oranssi vaan tosi kauniin värinen (mitä nyt muutaman päivän Nizzassa meressä pulikoinnin jälkeen olin todella laikukas…)

Suihkurusketus jäi siis tällä kertaa väliin ja päivetys tuli hankittua ACOn tuotteilla. Helppoa ja raidatonta, sopii minulle!

Ps. Muistathan, että blogissani on vielä tänään (viimeistä päivää) käynnissä kosmetiikkaviikko! Joka päivä tällä viikolla yksi onnekas blogiini kommenttinsa jättänyt voittaa pienen kosmetiikka-aiheisen palkinnon. Palaamme Suomeen tiistaiyönä ja yritän hoitaa arvonnat heti keskiviikon aikana.

0

(32) Kommentit

 1. pauliina says:

  minullakin oli viime keväänä/kesänä tuota acon sun kissed face creamia. pidän noista pikku hiljaa sävyä tuovista tuotteista enemmän kuin varsinaisista itseruskettajista, koska sävy syvenee vähtellen ja vaikuttaa ihan aidolta päivetykseltä.
  tänä kesänä en ole kasvoihin edes tarvinnut mitään rusketusvoiteita, koska olen niin paljon ulkona koiran kanssa ja on ollut aurinkoinen kevät.
  sääriin ja käsivarsiin olen muistaessani käyttänyt lumenen natural bronze kevyesti päivettävää kosteusvoidetta. hyvä tuote sekin. purtilossa lukee face & body mutta itse en ole sitä kasvoihin kokeillut.
  se itseruskettavien tuotteitten tympeä hajuhan näissä aina jossain vaiheessa tuoksahtaa. siksi käytän näitä mieluiten illalla ja aamusuihkussa lähtee hajut.

  1. Samaa mieltä tympeästä tuoksusta! Aina välillä tuntuu että joku tuote ei tuoksukaan, mutta yhtäkkiä jostain lehahtaa se tuttu ja pistävä tuoksu. Voi buu! 🙂

 2. pauliinas_ says:

  En ole itse ikinä käyttänyt itseruskettavia, jotenkin pelottaa ne kuulemani tarinat kauheista rajoista ja oranssista väristä… Nuorempana kesät menikin niin pitkälti ulkona, että rusketus oli ihan omasta takaa, varsinkin, kun rusketun melko helposti. Nyt muutamat viimeiset kesät on menneet töiden takia niin pitkälti sisällä, että rusketusta ei ole ollut juuri minkään vertaa. Tuollaisia hitaasti itseruskettavia voiteita saattaisin itsekin uskaltaa kokeilla. Tai sitten pitää odottaa ulkomaanmatkaan asti, eiköhän siellä viimeistään rusketu. 🙂

  1. Suosittelen ensiavuksi hennosti itseruskettavia tuotteita, ja jatkohoidoksi ulkomaan reissua. Näillä säillä kun ei Suomessa pääse ruskettumaan. 😀

 3. Evita says:

  Mä en tiedä miksi, mutta en ole oikein onnistunut noiden vähitellen ruskettavien tuotteidenkaan kanssa saamaan tasaista lopputulosta, varsinaisista itseruskettavista puhumattakaan. Tämä siis vaikka kuorin ja kosteutan ihoa etukäteen. Ainuan siedettävän tasaisen tuloksen olen saanut poispestävillä itseruskettavilla, mutta en yleensä jaksa niidenkään kanssa sählätä jos jonnekin olen menossa. Kiitos maksimekkojen, en yleensä häikäise ihmisiä paperinvalkoisilla säärilläni kuitenkaan. 🙂

  1. Kyllä näilläkin saa aikaan rajoja jos käyttää voiteita usein. Itse lisäilen voiteita aika harvoin, ehkä kolmen päivän välein. Niin rusketus tulee hiljalleen mutta pysyy kuitenkin neutraalinan ja ilman rajoja. Mutta samaa mieltä kanssasi, myös minä piiloudun pitkien helmojen alle. 🙂

 4. Mä oon luovuttanut sekä rusketuksen että itseruskettavien suhteen, albiinona mennään ja sillä hyvä 😀 Acon tuotteista oon kyllä tykännyt noin muuten 🙂

  1. Albiinona on hyvä mennä, ei kaikkien tarvitse olla ruskeita! Minä vaan näytän niiiin nuutuneelta että olen viime aikoina alkanut käyttää eteenkin kasvoilla itseruskettavia. Näytän niin paljon terveemmältä silloin.

 5. Itse kaivan aina keväisin nämä asteittan ruskettavat tuotteet esille. Näillä saa vähän kokemattomampikin tasaisen kauniin sävyn vähitellen. Oma suosikki taitaa näistä olla St. Tropezin Everyday Gradual.

  1. Kiitos JonnaH merkkivinkistä! St. Tropez on minulle ihan tuntematon brändi.

 6. Heh, ihana mies-kommentti. En ole kyllä kuvista koskaan huomannut että olisit ollut jossakin vaiheessa oranssi, mutta ehkä se lähipiiri sitten tietää… 😀 Acoa olen käyttänyt itsekin, mutta en ole jaksanut nyt pariin vuoteen puljata itse ruskettavien kanssa. Painan vaan pokerilla menemään näillä kalkkunankoivilla. Kyllä ne siitä ehkä päivettyy, kunhan saavat olla auringossa. Tai jos ei aurinko paista niin sittenhän voi käyttää pitkiä housuja 🙂 Laiska mikä laiska.

  1. Heh, en todellakaan ollut yhtään oranssi! Mies kuvittelee omiaan.. 😉

   Olen itsekin (varsinkin näillä säillä) housujen (ja toppatakin) kannalla. Hrrr, olin tänään jäätyä ulkona! Vihaan tätä säätä! 🙁

 7. Annahoo says:

  Suhtaudun kaikkiin itseruskettaviin todella skeptisesti. Vaikka kuinka luvataan tuoksutonta tuotetta, niin jostain se itseruskettavan epämiellyttävä haju puskee läpi. Tai sitten nenäni on vaan liian tarkka… 😉

  1. Nenäsi ei ole liian tarkka, huomaan nimittäin itsekin joka tuotteessa AINA sen tuoksun. Ei se kiva ole, mutta onneksi joissakin tuotteissa se on hieman miedompi kuin toisissa. Mutta samaa mieltä, en tykkää minäkään.

 8. koshka says:

  Kiitos kun muistutit näiden tuotteiden olemassaolosta! 🙂 Tuo Sun kissed face cream oli jokunen vuosi sitten aktiivisessa käytössä ja tykkäsin siitä tosi paljon; miksiköhän sittemmin olen tyytynyt tähän lakananvalkeuteen kasvoillani?;D Ei tämä kesäkään tunnu ruskettavan (10 astetta ulkona parhaillaan…), joten parempi varmaan suunnistaa kosmetiikkahyllyille!

  1. Heh, tämä kesä (tai siis joku outo vuodenaika jota ei kesäksi voisi kutsua) on tänä vuonna niiiiin kamala että menee hermo ja kosmetiikkahylly kutsuu!! 😀

 9. immeee says:

  tämmöiset hitaasti päivettävät tuotteet olisivat kyllä minullekin varmasti mieluisia! muuten en oikein itseruskettavista tykkää ja suurin syy on kyllä minulla se haju. kosmetiikkaviikko on ollut huippu 🙂 minulla on piiiitkä ostoslista…

  1. Heh, toivottavasti suosituksistani on oikeasti ollut apua ja löydät itsellesi uusia hyviä juttuja tätä kautta. 😀

 10. LauraL says:

  Mä en tykkää yhtään itseruskettavien hajusta. Muuten ehkä sääriin sellaista voisin laittaakin. Vaikka toisaalta, kun olen ei-ruskettuvaa tyyppiä niin olen ajatellut etten sitten yritä edes purkista saada sitä väriä. Jos löytyisi hyvä itseruskettava joltain luonnonkosmetiikka merkiltä, voisin kokeillakin, tai mielummin ehkä vain päivettävä.

  1. Ainakin Madaralla taitaa olla joku päivettävä tuote jota testasin joskus… Vai olikohan se vain sävyttävä päivävoide..? Taisi muuten olla sellainen, mutta sehän voisi sopia sinulle jos et ole kiinnostunut saamaan koko vartalolle jatkuvaa rusketusta. Suosittelen tsekkaamaan Madaran tarjonnan!

 11. Jenni says:

  Itseruskettavat on kyllä hyvä keino saada vähän väriä iholle, kaikki kun tietää kuinka epäterveellistä liiallinen auringonotto on. Itselläni on paljon luomia, joten en todellakaan halua altistaa ihoani liialle auringolle!

  1. Minä olen myös täynnä luomia ja tuntuu että iän myötä niitä tulee joka päivä lisää ja lisää! Ei ole hyvä altistaa itseään liialle auringolle, mutta myönnän tykkääväni lämmöstä niin paljon että välillä reissussa saattaa mennä auringossa makoilu vähän överiksi.. Tosin aurinkosuojaa käytän aina.

 12. -SeLma- says:

  Mun on pitänyt ostaa itselleni tuota Sun kissed face creamia, mutta aina se on vaan unohtunut. Joten kiitos muistutuksesta, jospa ens kerralla ostoksilla käydessä muistais sen käydä hakemassa mukaan! Mukavaa reissua ja kivaa hääjuhlaa!! 🙂

  1. Kiitos SeLma, reissu ja juhlat oli tosi kivat (ja toipumiseen meni viikko)! 🙂

 13. Tuo vartalovoide vaikuttaa tosi kätevältä 🙂 Taitaa mennä testaukseen

  1. Suosittelen testaamaan, ja käyttämään niin, ettet lisää sitä joka päivä ettei rajoja tule. Maltti on tässäkin valttia! 🙂

 14. Anna says:

  Hmm.. Olen kyllä sitä mieltä, että rusketus on aivan liian yliarvostettua. Jos on vaalea ihonväri luonnostaan, niin se on kyllä paljon kauniimpi ihan vaaleana. En myöskään ymmärrä auringossa makoilua rusketuksen saamisen nimissä. Mulla kyllä menee hermot ja tulee paha olo. Ja se on sitäpaitsi riskitekijä ihosyöville. Ja vanhentaa ihoa. Yhtenä keväänä kokeilin Lumenen vaiheittain itseruskettavaa lotionia. Se oli ihan ok, vaikka en minä sen koommin ole jaksanut nähdä sitä vaivaa, että jalat olisivat hieman tummempaa sävyä. Ne ruskettuu sen minkä ruskettuu sortseissa ja mekossa pyöräillessä.

  1. Olen kyllä pääosin kanssasi samaa mieltä. En ennen käyttänyt lainkaan itseruskettavia, mutta kun olen saanut niitä testiin olen vakuuttunut varsinkin kasvoilla rusketuksen elävöittävästä vaikutuksesta. Näytän niin paljon terveemmältä ja paremmalta kun kasvot ovat htusen päivettyneet. Makuasioita toki nämäkin. 🙂

 15. Henna says:

  En ole vielä löytänyt täydellistä itseruskettavaa, vaikka monia on tullut testattua. Tätä en tosin ole vielä kokeillut.

  1. Suosittelen testaamaan. Acon tuotteet on tosi laadukkaita kaikin puolin.

 16. sanna koskinen says:

  mukana

  1. Kiva! Kiitos osallistumisestasi Sanna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.