Että sellainen juhannus

tunnetila: niiskutus

puolukat Juhannusterveiset mökiltä pohjoisesta!

Niinhän se on että kroppa tietää milloin täytyy stopata ja lakata juoksemasta ja suorittamasta enempää mihin pystyy. Viime torstaina ryntäsin työpäivän jälkeen töistä kotiin postin ja apteekin kautta, ja ryhdyin pakkaamaan. Kone Ouluun lähtisi neljän tunnin päästä ja kentällä olisi oltava ajoissa jos juhannusruuhka sattuu kuormittamaan turvatarkastusta.

venerantatimoteisaunarantametsaSöin samalla välipalaa, suunnittelin ystäväni kanssa WhatsAppissa hänen Helsingin reissuaan ensi viikolle ja toisella kädellä purin Saksan reissulla mukana ollutta matkalaukkua ja toisella kädellä pakkasin samaan aikaan laukkuun mökkikamppeita. Untuvatakki, villasukat, kashmirpoolo ja -huivi, lämpökerrasto, tuulihousut… Lämmintä vaatetta sisään, kesämekot laukusta ulos.

Kiireellä kentälle ja koneeseen. Samalla hetkellä kun kone nousi ilmaan ja päästin itseni rentoutumaan iski flunssa. Tietysti, mitäpä muutakaan! Istuin koneeseen ihan terveenä mutta Ouluun laskeutui nenä punaisena niiskuttava kuumeinen tyyppi. Että niissä merkeissä meni tämä juhannus!

night tummat puutOnneksi ulkona oli pääosin niin kylmä ettei oleilu mökissä takkatulen loimutessa harmittanut lainkaan. Vähän kuitenkin jäi kaivelemaan kun kesän ensimmäinen uintireissu jäi väliin. Perinteenä kun on ollut heittää talviturkki juhannuksena järveen. Toivottavasti Teidän juhannuksenne meni terveemmissä merkeissä!

Pakko tosin todeta että mökillä suorittaminen ja kiire unohtui täysin ja jopa mökille varatut kirjat jäivät matkalaukun pohjalle täysin koskemattomina. Silloin, kun lukeminenkin tuntuu suorittamiselta, on todella kuunneltava kroppaa ja maattava sohvalla koiraa ja kissoja rapsutellen. Eläinterapia on ehdottomasti paras terapiamuoto ja vie stressin hetkessä ulos mökkituvasta!

0

(12) Kommentit

 1. CurryKaneli says:

  Pikaista paranemista. Harmi, että juhannuksesi meni sairastaessa. Toisaalta tällä kelillä voi ihan hyvin sairastaa. Saa luvan kanssa kääriytyä lämpimään vilttiin ja lepäillä sohvannurkassa.

  1. Kiitos tsempistä CurryKaneli! Ja totta kyllä että mielummin sairastaa tällä säällä kuin ihanilla kesähelteillä. 🙂

 2. pauliina says:

  voi miten ihanat maisemat!! tosi kaunista.
  tyhmä flunssa mutta jos on pakko sairastaa niin sitten mieluiten mökillä takkatulen lämmössä.
  eläinterapia = paras terapia. niin totta.

  1. Kiitos pauliina, tuo mökki on kyllä maailman ihanimmalla paikalla (saaressa) ja siellä on aina niin kaunista, säästä viis! Onneksi mökillä on kivaa ja tunnelmallista oli sää mikä tahansa. Ja kyllä, eläinterapia on ehdottomasti paras terapia, ainakin minulle. 🙂

 3. Tarja says:

  V oi että 🙁 Kuulostaapa nimittäin niin tutulta, sillä pidin ennen juhannusviikkoa neljän päivän lomasen ja heti, kun jäin lomalle tulin flunssaan. Tosi kovaan sellaiseen. Eli sairastelin ne kaksi lomapäivää ja viikonlopuna ja tämän lisäksi vielä kaksi päivää sairaslomalla. Antibioottikuurin avulla pääsin jonkinlaiseen kuntoon, koska oli lähtö työmatkalle juhannuspäivänä – viikko sitten en olisi uskonut, mutta täällä Sevillassa nyt olen kuitenkin 🙂 terveisiä siis Espanjan lämmöstä!
  Mutta kyllä elimistö siis tietää, että milloin tulisi vähän hidastaa. Itselläkin on ollut takana uskomattoman kiireinen kevät, mutta nyt ei tarvitsisi enää montaa päivää jaksaa, kun koittaa kesäloma ja sitten levätään kunnolla 🙂

  Mukavaa ja levollista juhannuksen jälkeistä viikkoa!

  1. Voi ei, sinäkin Tarja! 🙁 Olo on onneksi juuri tällä hetkellä vähän parempi kuin vielä eilen, mutta hetki tässä menee ennen kun on taas ihan tolpillaan. Miten sitä aina jaksaakin paahtaa viruksen jyllätessä elimistössä, mutta sitten kun rentoutuu niin tauti ottaa heti vallan? Tylsää!

   Kivaa kesäistä viikkoa sinulle ja ihanaa loman odotusta!

   1. Ja niin MAHTAVAA SEVILLAA!!!!!! Sevilla on yksi niistä kohteista jonne olen jo vuosia ehdotellut miehelleni kesälomareissua, mutta aina joku muu kohde on voittanut. Sitten kun koittaa Sevillan aika kyselen sinulta ehdottomasti matkavinkkejä. 🙂

 4. Tiia says:

  Ihania maisemia ja ihania kuvia. Näyttipä se aurinkokin hieman pilkistelleen. 🙂 Juhannuksena totisesti sai nauttia Suomen kaikista neljästä vuodenajasta. 🙂

  1. Heh, totta tosiaan! Kaikki neljä vuodenaikaa tuli kyllä koettua, tosin lunta/rakeita en (onneksi!) päässyt näkemään. 🙂

 5. […] Pakkasin juhannukseksi mökille mukaan ainoastaan talvisia ja paksuja vaatteita. Juhannusta edeltäneen viikon lööpit huusivat raflaavia otsikoita kuten ”Karmea juhannussää – kylmempää kuin jouluna”, ja sääennuste lupaili todella kylmää ilmaa. Ihan joulun lukemiin emme mökillä päässeet, mutta todella kylmä (alle +10 astetta) siellä pääosin olikin. […]

 6. Buuu flunssalle! 🙁 Toivottavasti olo pian helpottaa.
  Mutta hei, aivan käsittämättömän kaunis paikka! <3

  1. Kiitos Emilia! <3 Olo alkaa olla jo pikkuhiljaa parempi. Ja tuo mökki on niin tolkuttoman kauniilla paikalla että siellä tekisi mieli viettää aina koko kesä ja erakoitua kunnolla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.