Lempparein jogurttiherkkusi?

tunnetila: jännitys

Activia1 Activia2


Jossain vaiheessa yhteistä hyvinvointitaivaltamme valmentajani Eveliina mainitsi, ettei hänen ruokavaliossaan ole lainkaan rahkaa. Hämmästyin, sillä olen ajatellut jokaisen ahkerasti treenaavan syövän rahkoja hirvittävät määrät.

Olen itse syönyt rahkoja välillä aika paljonkin, sillä ne pitävät nälän poissa pitkään. Olen ajatellut niiden olevan myös hyvä tapa saada treenaajalle tarpeellista proteiinia. Huomasin kuitenkin jossain vaiheessa että vatsani ei tykkää suurista rahkamääristä, ja Eveliinan vinkkaamana jätin ruokavaliostani kokonaan rahkat pois. Eveliina suositteli minulle sokeroimatonta, laktoositonta luonnonjogurttia ja olen siirtynyt niihin vähitellen.

Sain jokin aika sitten Danonelta herkullisen yllätyspaketin* josta paljastui Activian uutuusjogurtteja, sekä marjoja ja hedelmiä maustamattomien jogurttien kaveriksi. Paketti tuli täydelliseen saumaan sillä olen etsinyt uusia jogurtteja rahkan tilalle ja nämä Activian uutuudet ovat laktoosittomuudessaan mukava tuttavuus. Luonnonjogurtteja löytyy kaksi erilaista, toinen on valmistettu tavallisesta maidosta (Activia Luonnonjogurtti) ja toinen taas rasvattomasta maidosta (Activia Rasvaton Luonnonjogurtti).

Activia3 Activia4 Activia5

Activian uusissa jogurteissa on alle 4g sokeria ja kun sokerin määrä on minulle usein tuotteissa tärkeämpi valintakriteeri kuin rasvan määrä, olen todella iloinen tuotteiden vähäisestä sokerista. Vähäsokeriset tuotteet helpottavat totuttelua kokonaan sokeroimattomiin tuotteisiin joissa maku tulee mm. marjoista. Jos jogurtin maku tuntuu liian happamalta jogurttia voi maustaa halutessaan hunajalla tai vaikkapa makein hedelmin.

Olen syönyt viime viikkojen aikana Activian uusia jogurtteja useita purkillisia marjojen, hedelmien (mm. banaani, kiiwi, nektariini) ja pähkinöiden kanssa ja käyttänyt niitä myös smoothieissa. Nyt kaipaisin jogurttiannoksiini jo hieman vaihtelua ja ajattelin kysäistä mikä on Teidän lempparein jogurttiherkkunne.

Saan ilokseni järjestää kaikkien jogurttivinkkien jättäneiden kesken arvonnan, jossa palkintona on herkullinen Danone-tuotepaketti joka sisältää erilaisia Activia-tuotteita. Jos siis olet jogurtin ystävä niin jaa paras jogurttivinkkisi kanssani. Vinkin jättämällä voit voittaa itsellesi kesäisen raikkaita jogurttiherkkuja!

Arvonta-aikaa on viikko (ti 22.- ma 28.7.) Kilpailuun voivat osallistua kaikki blogini lukijat ikään katsomatta. Palkinnon lahjoittaa Danone Finland.

Tämän postauksen myötä pidän myös arvonta-ajan kestävän blogiloman, eli yritän malttaa pysytellä poissa blogista seuraavan viikon. Nähtäväksi jää onnistunko… Ainakin noita jogurttivinkkejänne käyn luultavasti kurkkailemassa täällä päivittäin, sillä jokainen vinkki tulee todella tarpeeseen! Onnea kaikille arvontaan ja kivan kesäistä viikkoa kaikille!!

0

(36) Kommentit

 1. Sini says:

  Itsekin syön oikeastaan pelkästään maustamatonta jugurttia. Suosikkejani maustajiksi ovat banaani-mustaherukka tai raparperihillo. Usein myös (itse tehtyä) pähkinäistä granolaa tai mysliä sekaan, ja joskus ripaus kardemummaa!

 2. Tiia says:

  Oma lemppai on, rasvaton jogurtti, jäisiä mansikoita, banaani ja hunajaa makeuttamaan ja tehosekoittimeen. Ensin jäisten mansikoiden avulla tulee ihanan raikas viileä smoothie ja seuraavana päivänä herkullinen jogurtti. Mansikoiden tilalla voi käyttää mitä vaan ja pieni rapaperimäärä tuo kivaa kirpeyttä.

 3. tiiti66 says:

  Suosikkini on kreikkalainen jogurtti kirsikkahillosilmän kanssa. Ja jos ihan mahdoton makeanhimo yllättää, niin kinuskikastikkeen kanssa.

 4. lindu says:

  Oma herkkuni on Alpro Soyan vaniljajugurtti suklaisen muromyslin kanssa, vaikka suklaamysli ei sieltä terveellisimmistä päästä olekaan niin tämä jugurttiannos sopii aamupalaksi oikein mainiosti! Myslillä saa myös taltutettua pahimman makeanhimonsa 🙂

 5. NinaK says:

  Minun suosikkini on maustamaton jogurtti, sekaan mansikoita, valkosuklaalastuja ja cashew-pähkinöitä. Om nom =)!

 6. JennL says:

  Minulla vaihtelee kahden suosikin väliltä. Ensimmäiseen tulee mansikoita, banaania, muutama mustikka ja jugurttia. Jos haluan makeampaa laitan joukkoon myös hieman hunajaa. Toinen on sitten jugurttia, banaania ja ananasta, myös hunaja sopii tuohon makeuttamaan mikäli tykkää makeammasta.

 7. Johanna says:

  Ei taida tulla nyt uusia vinkkejä, mutta maustamaton jogurtti ja siihen marjoja ja talkkunajauhoja sekaan.. Toimii! 🙂

 8. Ellu says:

  Mulle maistuu parhaiten maustamaton jogurtti tuoreiden mustikoiden tai mansikoiden kanssa. Uutena suosikkina on noussut maustamaton jogurtti banaanin ja mansikoiden kanssa, sauvasekoittimella smoothieksi ja vähän vaniljasokeria. On ihan samettisen pehmeää ja todella hyvää! Mut jogurttia siis kuluu päivittäin eri tavoin käytettynä.

 9. LauraL says:

  Kreikkalainen jugu kera mansikoiden ja liraus mansikanmakuista hunajaa. Tai samaista jugua kera sitruunahunajan, banaanin ja kaakaonibsien (rouskuu kivasti). Tai luonnonjugua talkkunalla ja mansikoilla.

 10. Minä pakastan jogurttia mehujäämuoteissa.

 11. pex says:

  ihan maustamaton jogurtti, siihen mustikoita mieluusti laitan. ripaus hunajaa lisäksi.

 12. Tarja says:

  Minulla on yksi ruoka-aine, jota on löydyttävä jääkaapista AINA ja se on jogurtti. Aloitan aamuni aina jogurtilla. Minulle kelpaavat melko lailla monenlaiset jogurtit, mm. Activia, mutta eniten pidän paksuhkoista ja lohkeavista jogurteista. Viime aikoina eniten mieleeni on ollut kreikkalainen jogurtti, joka maistuu hunajalla tai hillolla maustettuna. Joskus ihan sellaisenaankin. En tiedä, mistä tämä ”jogurttifriikkiys” on peräisin, mutta jossain vaiheessa vain huomasin, etten selviä ilman päivittäistä jogruttiani 😀

  Ulkomailla matkustaessani syöksyn aina ruokakaupan jogurttihyllyille. Se, mitä Suomeen kaipaisin, olisivat kookosjogurtit – niitä on kovin harvakseltaan saatavilla ja yleensä vain kausimakuina. Minä puolestani rakastan kookosta ja kookosjogurtit ovat juuri niitä, joita ulkomailla aina ostan. Kookoshiutaleet tai lastut jogurtin seassa eivät ole yhtään sama asia…

 13. maisa says:

  Danonen jogurtit on hyviä sellaisenaan. Lisäilen maun mukaan mysliä ja marjoja.

 14. Mulla on viime aikojen suosikki ollut omenanpalat ja kaneli. Nyt kesällä olen käyttänyt persikkaa ja nektatariinia kanelin kanssa ja sekin toimii hyvin..

 15. Emm says:

  Maustamattoman jogurtin kanssa sopivat hyvin vauvojen purkkihedelmäsoseet. Niissäkin löytyy hyvin eri makuja, joilla saa vaihtelua.

 16. -TT- says:

  Maustamaton jugurtti, omenasosetta tai tuoreita mansikoita, makeutukseen hieman agavesiirappia (Ruohonjuuresta) ja vähän rapeaa muromysliä tai granolaa (hyviä löytyy myös gluteenittomina).

 17. Jenni says:

  Syön maustamatonta jogurttia joka päivä ja suosikkiyhdistelmäni on jogurtti, banaani ja päälle hunajaa. Käytän joko tavallista juoksevaa hunajaa tai maustettuja hunajia, esim. vaniljan makuinen on hyvä.

 18. Tara says:

  Maustamaton jukurtti ja siihen lisäksi marjoja/hedelmiä, joskus hunajaa makeutta antamaan ja välillä pellavansiemeniä tai kauraleseitä.

 19. Santtu says:

  oma lempparini on luonnonjogurtti, esim. karviaishillo tai kesällä tietysti tuoreet mansikat , mustikat ja muut marjat, murumysli ja maitoa laimentamaan, että tulee lapsuuden muistojen mustikkamaito mieleen!
  mausteeksi aitoa vaniljaa ja kanelia,nam!:)

 20. Petra says:

  Tuorepuuro! Illalla kippoon kaurahiutaleita, siemeniä, jugurttia (tai sitä rahkaa) ja vähän mehua. Sit aamulla sekaan marjoja tai esim. mun tuorepuuroherkkua, ananasta.

 21. Minna says:

  Minun jugurttisuosikkini on lähes aina banaani, sillä siihen on minusta parasta sekoitella erilaisia myslejä <3

 22. Jonna says:

  Parasta on tuorepuuro maustamattomasta jugurtista, gluteenittomista kaurahiutaleista ja kanelista!

 23. Vuokko says:

  Tuorepuuro myöskin. Maustamaton jogurtti, ananastuoremehu ja (isot luomu)kaurahiutaleet sekoitetaan löysäksi puuroksi ja annetaan tekeytyä muutama tunti jääkaapissa paksummaksi puuroksi. Ihana, raikas, nopea aamupala. Joskus korvaan tuoremehun mustikoilla, maidolla ja vaniljasokerilla. Onnistuu myös rahkasta tai piimästä, mutta parasta tulee rasvaisesta, paksusta jogurtista.

 24. SatuKoo says:

  Maustamatonta jugua mustikoiden ja ananaksen (säilykeananas kelpaa hyvin) kanssa tehosekoittimeen ja herkullinen smoothie on valmis. Tähän yhdistelmään en ehkä kyllästy koskaan.

 25. Milla says:

  Maustamaton jugurtti on yksinkertaisesti parasta tuoreiden marjojen kanssa. Etenkin tähän vuoden aikaan! 🙂

 26. Tiina says:

  Luonnonjogurtti+hunajaa+persikoita tai
  Luonnonjogurtti+tuplasuklaamysli+ananas

 27. ulla says:

  Hei, luonnonjugurttia, partasuuta, siihen melkein aina banaani, mustikka ja pähkinöitä,,

 28. Jogurttifanina kokeilin tehdä jäätelöä jogurtista ja hyvää tuli: http://ruokaunelmia.blogspot.fi/2014/07/sitruunainen-jogurttijaatelo.html

 29. Jenna Ohh says:

  Itse syön jogurttia aamuin illoin ja vähän päivisinkin. Lempparini on jogurtti puuron kanssa, tai ihan riisimurojen päällä. Silloin tällöin teen jogurtista jäätelöä, siis ihan vaan pakastamalla ja sekin maistuu. Mansikkajogurtin sekaan saatan laittaa hieman hunajaa joka tuo pehmeän lisän makuun. Kiva lukea muidenkin vinkkejä täältä, omat kun tuntuu niin tavanomaisilta!

 30. Tiina says:

  Syön joka aamu maustamatonta- tai vanilja jugurttia puuron kanssa. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta maistuu herkulta 🙂

 31. Elisa says:

  Vaniljajugurtti appelsiini- ja omenalohkojen kanssa – parasta!

 32. Eveliina says:

  Maustamaton jogurtti tuoreilla mansikoilla ja hunajalla <3 Nam.

 33. Tarja says:

  Pääasiassa maustamatonta jugurttia ja siihen mustikoita tai viipaloituja mansikoituja pakkasesta. Lisänä kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä-tykkään, että on jotain pureksittavaa.

 34. Mirja says:

  Moi! En osallistu tähän arvontaan mutta halusin laittaa kommenttia siitä että sain pakettisi kun olin lomalla ja olen todella iloinen sisällöstä, kiitos vielä kerran ja iloista blogilomaa! Olin ilman nettiä 10 pvää ja täytyy sanoa että se teki oikein hyvää! 🙂

  1. Voi kiitos Mirja! Kiva kuulla että tykkäsit paketista. Yritin valita ne voittajien näköisiksi vaikken teitä yhtään tunnekaan. Oli haastavaa mutta hauskaa! 🙂

 35. Suosikkini on yleensä turkkilainen jogurtti, jonka kanssa syön joko itse tehtyä granolaa, pakastimesta kaivettuja lakkoja tai muita marjoja tai viipaloitua kiiviä. Ei mitään kovin idearikasta siis 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.