Olikko nää Oulusa?

tunnetila: hauskuus

oulussa1 oulussa2 oulussa3Vietin viisi päivää helteisessä Oulussa ja olo on kuin ulkomailla olisi ollut! Nallikarin upea hiekkaranta vei sydämeni ja sen hienojakoinen, paahteisen kuuma hiekka toi mieleen uimarannat Etelä-Euroopassa. Totesin Nallikaripäivän jälkeen, että on turha lähteä merta edemmäs kalaan kun kerran jotain näin upeaa löytyy myös Suomesta. (Mieheni toki muistutti että olosuhteet etelä-eurooppalaishenkiseen lomailuun Oulussa ovat otolliset keskimäärin viitenä päivänä vuodesta, loput 360 päivää sää siellä on ihan perseestä.)

Lomaviikkoon kuului myös grilli-ilta ystävien kesken, antoisa shoppailukierros, superhyvä thaimaalainen ruoka (Sukhothai), Qstockissa soittaneniden bändien kuuntelu joentörmällä istuskellen, torikahvit, ajelu Potnapekalla (vihdoin, olen haaveillut siitä jo kymmenen vuotta!), tuntien päämäärätön haahuilu pitkin helteisiä katuja, tanssiminen yökerhossa (!), ihana uusi kahvila (Cafe Rooster), ilta elokuvissa, herkulliset lounassalaatit (Salad & Cafe Olivia), kirjan lukeminen ja tärkeiden ihmisten tapaaminen. Ihan täydellinen loma, ja mikä parasta, ilman jatkuvaa netissä roikkumista!

Viihdyin viikon niin hyvin ilman nettiä (toki tarkistin sieltä kaiken tarpeellisen mm. Potnapekan aikataulun, Oulun leffatarjonnan ja ravintoloiden aukioloaikoja), että ajattelin jatkaa loppuloman samalla rennolla fiiliksellä. Kirjoitan silloin kun ehdin tehdä sen niin, ettei blogin kirjoittaminen vie aikaa muulta tärkeältä. Elämä on aika usein jossain muualla kuin internetissä.

Mutta siis, Oulusta on nyt kotiuduttu ja seuraavalle reissulle lähden jo tulevana viikonloppuna. Tuleva matkani ei tule olemaan yhtä rento mitä viime viikkoni Oulussa, ja odotankin tulevaa jo vähän pelonsekaisin tuntein. Sitä ennen aion kuitenkin nauttia elämästä kotona Helsingissä ja kerätä voimia tulevaa reissua varten!

Ps. Kiitos kaikille jogurttivinkkinsä antaneille! Tuorepuurot, maustamaton jogurtti kinuskikastikkeella ja monet muut mahtavat herkut pääsevät testiin ihan varmasti jo tulevien päivien aikana. Kisan voittajaksi Random.org arpoi nimimerkin NinaK. Onnea voittajalle joka syö maustamattoman jogurttinsa mansikoin, valkosuklaalastuin ja cashewpähkinöin (NAM!!!)!

0
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Lady of The Mess
  29/07/2014 at 10:12

  Nallikarilla tuntuu tänä kesänä käyneen muutama muukin – niin upeita kuvia sieltä on nähty blogeissa. Itselläni on paikka vielä korkkaamatta – ja niin oikeastaan koko Oulukin.
  Ja blogi- ja nettilomaa on meistä aika moni viettänyt – kyllä tekee hyvää;)

  • Reply
   tunnetila
   31/07/2014 at 21:26

   Ai, minä en ole törmännyt (harmikseni) yhteenkään kuvaan blogeissa Nallikarista! Luen selvästi vääriä blogeja. 🙂 Haluaisin kyllä ihastella noita maisemia, itse nappailemani kuvat kun ei ole mitään parhaita mahdollisia… Ja hei, peukku nettilomalle! 🙂

 • Reply
  Tarja
  29/07/2014 at 11:35

  Eikös vain olekin tuo ihanainen kotikaupunkini loistava lomakohde 😀 Nallikari on todellakin mahtava paikka kesähelteillä. Siellä tuli muutaman päivänä aikaa vietettyä. Samaa mietin itsekin, että eipä tarvitse lähteä etelän lomille. Tosin miehesi on oikeassa siinä, että on hyvin pitkälti sään jumalien armoilla, kuinka Etelä-Eurooppalailaiseen tunnelmaan Nallikarissa pääsee… Tänä kesänä kelit ovat kyllä suosineet.

  Ja se näkyy olevan niin, että kun joku on liian lähellä, niin ei saa aikaiseksi lähdettyä eli minulla on Potna-Pekalla ajelut vieläkin kokematta, vaikka lähes 20 vuotta olen Oulussa asunut. Vielähän tuota tänäkin kesänä ehtisi 🙂

  • Reply
   tunnetila
   31/07/2014 at 21:24

   Vitsit mä mietin sinua Tarja moneen kertaan kun tiesin olevani kaupungissa yksin pari päivää. Mietin laittaisinko sinulle viestiä, mutta sitten sainkin seuraa ja päätin etten ryhdy häiritsemään kesäsi viettoa. 🙂 Mutta kyllä, Oulu on ihana! Ja Potnapekka, se on ihan paras! 😀

   • Reply
    Tarja
    01/08/2014 at 11:58

    Voi, olisitpas laittanut viestiä! Olis vaikka kaffiteltu yms. Mutta toisaalta olen kyllä itse ollut lähes koko heinäkuun muissa maisemissa: olisinkohan ollut yhteensä 6-7 päivää erinäisissä väleissä kotona ja muu aika on oltu maakunnissa (kuten juuri nytkin) 🙂 Noina päivinä on kyllä useimpina käyty juuri siellä Nallikarissa – ties vaikka olisimme olleet siellä yhtä aikaa 🙂 Mutta muistapa minua seuraavalla Oulun reissulla, jos seuraa kaipaat kaipaat! Ihanaa viikonloppua!

    • Reply
     tunnetila
     01/08/2014 at 15:13

     Lupaan Tarja muistaa sinua seuraavan kerran jos kaipaan Oulussa seuraa! Mietin juuri Nallikarissa ollessani että olisipa hassua törmätä siellä sinuun. Ehkä olimmekin siellä yhtä aikaa. 🙂

     Ihanaa viikonloppua myös sinulle. Its eolen täällä jännittävissä tunnelmissa, siitä lisää huomenna aamulla blogissa. 😉

 • Reply
  Anumaaria
  29/07/2014 at 20:40

  Näin jälkikäteen totean, että maustamaton jogurtti on parasta tuoreilla, suomalaisilla marjoilla, kaikkein mieluiten mustikoilla höystettynä. Skyr-rahkat maistuvat myös herkkuhetkissä, ovat jotenkin erilaisia kuin normirahkat, ja moni, joka saa oireita normirahkoista, ei ole niitä Skyreistä saanut. Itse olen jätemylly. Vatsa ei reagoi mihinkään. Onnekas kai siinä suhteessa.

  Tsemppiä tulevaan reissuun ja mukavaa lomanjatkoa. 🙂

  • Reply
   tunnetila
   31/07/2014 at 21:23

   Haahhah, jätemylly! 😀 😀 Hyvin sanottu! Minäkin olen ollut aikaisemmin jätemylly mutta näin vanhemmiten (yäk mikä sanonta!) vatsa on alkanut reagoida jos syön liikaa maitotuotteita.

   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan. Kerron ihan pian minne olen menossa. 🙂 Ihanaa kesää myös sinulle! <3

 • Reply
  HeidiV
  30/07/2014 at 19:29

  Ihanaa kesän jatkoa, Nina! Elämä on tosiaan toisaalla kuin netissä…!

  Me piipahdimme Oulussa myös, toukokuussa (hautajaisreissu eli ikävissä tunnelmissa), ehdimme tutustua satamaan ja keskustaan; vaikuttivat lähemmän tutustumisen arvoisilta paikoilta paremmilla ilmoilla, etenkin kun sää oli synkkä ja kolea silloin.

  Ps. Indiskan laukku <3

  • Reply
   tunnetila
   31/07/2014 at 21:20

   Kiitos Heidi! <3 Minulla on kyllä Oulusta ehkä liian ruusuinen kuva. Käyn siellä yleensä vain kesäisin ja minua on sattunut aina ilmat suosimaan. Totuus on kuulema useimmiten toinen. Suosittelen sinulle uutta visiittiä Ouluun mukavammissa merkeissä ja kesähelteellä. Silloin tuo merikaupunki on ihana!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.