Linjakasta musiikkia

tunnetila: tykkäys

Muistatko milloin viimeksi kuuntelit cd-levyjä? Ainakin allekirjoittaneella laatikot pursuilevat 90- ja 2000-luvulla hankittuja lempiartistien levyjä, mutten kuuntele niitä koskaan.

Jos ihan totta puhutaan, niin olen kuunnellut cd:tä viimeksi niin monta vuotta sitten etten edes muista. Eniten energiaa tuottavat levyni siirsin puhelimeeni vuosia sitten matka- ja lenkkimusiikiksi, ja edelleen kuuntelen noita samoja biisejä reissusta ja lenkistä toiseen.

Olen jo pitkään haaveillut hankkivani makuuhuoneeseen jonkinlaiset musavehkeet jotta voisin kuunnella radiota rauhallisina viikonloppuaamuina. Keittiössä meillä on pieni radio ja suunnitelmissa oli hankkia samanlainen myös makuuhuoneeseen.

Cd-levyistä ajattelin hankkiutua eroon kirppiksellä tai tehdä niistä linnunpelättimiä vanhempieni marjapensaiden välittömään läheisyyteen. Ajattelin, että vaikka vanhat levyt ovat täynnä tärkeitäkin muistoja, niin en enää koskaan tarvitse niitä.


Sain hetki sitten, onneksi juuri ennen kun ehdin hankkiutua levykokoelmastani eroon, viestiä Sonyltä. Sonylta tiedusteltiin halukkuuttani testata heidän uutta langatonta Bluetooth kaiutintaan, SRS-X7:aa.

Ihastuin kauittimen linjakkaaseen, tyylikkääseen ja eleettömään ulkomuotoon, mutta vastasin tiedusteluun rehellisesti, eli kerroin kuuntelevani musiikkia niin harvoin muualla kuin kotona (paitsi tietty treenatessa), että upea langaton kaiutin menisi minulla ihan hukkaan.

Sonylta kuitenkin ehdotettiin, että voisin saada testiin samaa eleetöntä muotokieltä noudattelevan verkkovirralla toimivan kaiuttimen, jossa olisi myös cd-soitin. Tämä CMT-X5CD* on elementissään myös silloin kun sitä ei liikutella. Tähän ehdotukseen vastasin ”tahdon” ja nyt minusta on kuoriutunut esiin vanhojen cd-levyjen suurkuluttaja! Voi vitsit mitä mahtavaa musiikkia laatikkojeni kätköistä löytyykään!


Onneksi myös mieheni on löytänyt makuuhuoneen ikkunalaudalle ilmestyneen kaiuttimen erinomaisuuden, sillä muuten tuo uuden uutukainen, ajan hermolla oleva laite menisi kaltaiseni dinosauruksen käsittelyssä ihan hukkaan. Mieheni saa nimittäin kaiuttimen soittamaan omaa soittolistaansa puhelimestaan käyttämällä laitteiden välillä langatonta Bluetooth -yhteyttä.

Saisin kuulema BT -yhteyden laitteeseen myös omalla puhelimellani, mutta tuo tekniikka on minulla hieman hakusessa… Sitä paitsi olen nyt niin innoissani löydettyäni taas cd-levyni, että haluan kuunnella vanhoja hittejä vanhanaikaisesti levyiltä.

Olen ollut tällä viikolla yksin kotona muutaman päivän ja hyvä niin. Mieheni ei olisi nimittäin kestänyt tätä ah niin ihanaa musiikkimakuani suoraan 90-luvun bailuvuosilta. Tänään ajattelin kuunnella matkalaukkua pakatessa koko päivän Depeche Moden alkupään tuotantoa. Voi miten minulla onkaan ollut näitä poikia ikävä!

0

(8) Kommentit

 1. Meillä on ollut jo joulusta alkaen vastaavanlainen Bosen kaiutin (ilman cd-soitinta), lähinnä matka- ja mökkikäyttöön tarkoitettuna (kotona sitten kunnolliset kaiuttimet). On ollut älyttömän hyvä hankinta – soi nytkin tässä taustalla. Kaiutin on niin helppo ottaa mukaan ja kuuntelemme aina bluetoothin kautta musiikkia joko Spotifysta tai radiosta. Äänenlaatukin on noin pieneen laatikkoon nähden yllättävän hyvä! En ehkä tulisi enää ilman tuota toimeen…

  1. Kiva kuulla hyvästä käyttökokemuksesta! Minä olen niin jumittaja etten oikein osaa ottaa musavehkeitä mukaan minnekään. 🙂 Mutta jos tykkää kuunnella musiikkia muuallakin kuin kotona, niin nämä uudet tyylikkäät vehkeet on siihen ihan mahtavia. Juuri tuota äänenlaatua kehuttiin myös tuon toisen Bluetooth -laitteen yhteydessä kun luin siitä arvioita netistä.

 2. Kaisa says:

  Mä ostin itelleni joululahjaksi vähän vastaavan Sonyn bt-laitteen, jotta voisin kuunnella spotifyta myös kotona. Cd-luukkukin on, ja on sitä käytettykin. Eniten tulee ehkä kumminkin pidettyä päällä radiota, mutta toi Bluetooth on kyllä hirmu kätevä! Ja jos mä osaan sitä käyttää ni kyllä osaat sinäkin 🙂 testaa ihmeessä!

  1. Hah! Mä olen kuule niin onneton noissa jutuissa ettet uskokaan… Nim. takana kymmeniä epäonnistumisa tekniikan saralla 😀 Kiva kuulla että Sonyn laite on toiminut sinulla jo pidempään. Olen itse ihan Sony-fani ja nyt olen pulassa kun Sony ei enää valmista Vaioja ja tietokoneeni vetelee viimeisiään. 🙁

 3. Mirja says:

  Ah nuoruus ja ysärinalkupuoli! 😀 Ja Depeche Mode, rakkautta silloin ja nyt! 😀 Oletko muuten koskaan käynyt Tallinnassa Depeche Mode -baarissa?

  1. En ole käynyt tuossa baarissa, ja aina kun kävelen siitä ohi tekee mieli astua sisään. Ehkä tästä innostuneena menen sinne ensi kerralla. 🙂 Oletko sinä käynyt siellä? DM:n keikalla olen ollut useammankin kerran, mutta tuohon baariin ei ole tullut koskaan tutustuttua tarkemmin.

 4. Päivi Karhi says:

  Seuraavaks sitte We love 90’s festareille fiilisteleen!! 😉

  1. Oi, nuo festarit olisi kyllä mahtava päästä todistamaan! 🙂 Ysärimusiikki vaan on niin parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.