Tyyntä myrskyn edellä

tunnetila: ihastus

aamiainen1

Kaksi päivää Tukholmassa on nyt takana ja voi että täällä on aina täydellistä!

Asun ensimmäiset 9 päivää matkoilla olevan kaverini asunnossa Vasastanissa ja asunto on upea! Vinttiin rakennettu huoneisto 5 metriä korkeine kattoineen, kauniine takkoineen ja valtavine parvekkeineen. Istuin eilen illalla parvekkeella kirjaa lueskellen ja teetä siemaillen yli kaksi tuntia ja nautin hiljalleen viilenevästä kesäillasta.

Kolmelta yöllä heräsin valtavaan pamahdukseen kun ukkonen jyrähti ihan päällä. Salamat valaisivat sysimustan taivaan ja vettä tuli kaatamalla. Ukkosta kesti huikeat neljä tuntia ja vasta seitsemältä aamulla sen ote hellitti. Onneksi en pelkää ukkosta, muuten olisi ollut aika järisyttävä kokemus olla näin korkealla kattojen yllä valtavassa salamoinnissa ja jyrinässä. Aamulla heräsin taas kauniiseen ja aurinkoiseen päivään, sateesta ei ollut jälkeäkään.

Eilen illalla kävin tutustumassa Vasastanin ympäristöön ja illallistin Odengatanilla italialaisessa Limoncello Bar & Kök’issä. Pasta oli maukasta, talon punaviini erinomaista ja illallisen hinta hyvin kohtuullinen. Alueella näytti olevan paljon kivoja ravintoloita. Tulee kiire jos aion vierailla jokaisessa ravintolassa joista eilen ajattelin että tuolla olisi kiva käydä.

mode1 vasaparkenlunch vasaparken1 lunch vasaparken2

Tänään kävin heti aamupäivällä Sven-Harrys Kunstmuseumissa katsomassa ruotsalaista muotia esittelevän näyttelyn, Svenskt Mode 2000 – 2015. Minulla on tälle reissulle kaksi ”must” kohdetta joissa haluaisin käydä, ja toinen niistä oli tuo näyttely. Kuinka ollakaan, Vasaparken jossa museo sijaitsee, on tässä ihan lähellä, joten kävin näyttelyssä heti tänään. Näyttely oli todella upea, suosittelen jokaiselle muodista kiinnostuneelle jos satutte piipahtamaan Tukholmassa elokuun loppuun mennessä.

Lounaan päädyin nauttimaan Vasaparkenin reunalla olevassa kesäkahvilassa. Istuskelin auringossa ja katselin ulkoilevia ihmisiä. Vitsit että kesäloma on ihmisen parasta aikaa!

Lounaan jälkeen kävelin kotiin, vaihdoin päälle uikkarit (paitsi että olin unohtanut bikinit Suomeen ja jouduin uimaan urheiluliiveissä ja pikkareissa, ei kerrota kenellekään…) ja suunnistin asunnon läheisyydessä olevaan puistoon, Vanadislundeniin, ja siellä sijaitsevaan maauimalaan, Vanadisbadetiin. Makoilin altaalla pari tuntia ja pulahtelin uimaan tämän tästä. Pääsylippu maauimalaan maksaa 90SEK (vajaan kympin) ja sillä saa pulikoida koko päivän. Altaan vesi oli +28 joten varsinaisesta virkistäytymisestä ei voinut puhua. Kivaa altaalla lekottelu oli silti!

vanadisbadet vanadisbadet2 vanadislunden

Kaksi ensimmäistä päivää Tukholmassa on ollut niin täydelliset että huominen todellisuus saattaa tuntua märältä rätiltä kasvoja vasten. Voitteko kuvitella, täältä saa mm. sitruuna-marenki-jogurttia lähikaupasta! Että niin ihanaa täällä on. Huomenna alkaa kuitenkin toinen todellisuus. Toivottakaa minulle onnea, sitä tulen todella tarvitsemaan!

0

(2) Kommentit

  1. SatuKoo says:

    Kuulostaa ihanalta! Tsemppiä kielen opiskeluun, pitäisi itse varmaan mennä syksyllä vaikka kansalaisopiston kurssille opettelemaan ruotsia uudelleen, on päässyt aika lahjakkaasti unohtumaan vuosien saatossa 🙂
    Pääsen itsekin nauttimaan ensi viikolla Tukholmasta yhden päivän verran, pitää yrittää ottaa päivässä kaikki ilo irti, mitä ehtii 😀

    1. Tervetuloa Tukholmaan Satu! Täällä on kyllä ihanaa, varsinkin sellaisina päivinä kun ei ole koulua. 😀 😀 Mietin itsekin kannattaisiko mennä syksyllä ruotsin kurssille. Tästä olisi varmasti hyvä jatkaa eteenpäin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.