Kotitehtäviä

tunnetila: huh huh

hagaparken1No niin. Sitä on sitten ensimmäinen päivä opiskelua takana ja mitä tähän nyt voisi sanoa..? Sanotaanko vaikka näin, että ensimmäinen päivä otti luulot pois jokaiselta kurssilaiselta. Opiskelimme koulussa kuusi tuntia todella intensiivisesti. Tämän jälkeen, kun kaikki olivat jo niin puhki ettei kenenkään ruotsin sönkötyksestä ottanut mitään selvää, annettiin kotitehtävät. Kotitehtäviä tuli rapsakat 14 sivua työkirjasta, plus päälle nettilinkin takana olevat, oppikirjan sisältöön liittyvät ekstratehtävät jotka kehoitettiin tietysti myös tekemään. Neljätoistasivuajalisätehtävät?! Voi jestas sentään!

Pakkasin kauhistuneena kamani ja suuntasin oppikirjoineni ”kotini” lähellä sijaitsevaan Hagaparkeniin. Hagaparken on valtavan suuri ja kaunis englantilaistyyppinen kuninkaallinen puisto, joka on avoinna yleisölle ympäri vuoden. Hagaparkenin kauniit vanhat puut, värikkäät satama-alueet ja upeat vanhat rakennukset ovat näkemisen arvoisia ja puistossa sielu ja mieli lepää. Ajattelin, että mikään muu paikka ei voisi olla parempi sulatella valtavaa kotitehtävämäärää. Hagaparkenissa asuu myös prinsessa Victoria perheineen, joten ajattelin että kuninkaallisten läsnäolo ei voi tehdä huonoa ruotsin opiskelulleni.

hagaparken2 hagaparken3 hagaparken4 hagaparken5Toki ensimmäinen päivä tulee aina shokkina kun kaikki on niin uutta ja ihmeellistä, mutta vaikka tiesin kurssin olevan ekstraintensiivinen, en silti odottanut tällaista ”unohda elämäsi tulevien kahden viikon ajalta ja keskity opiskeluun 10h/päivässä” -piiskausta. No mutta, sitä saa mitä tilaa, ja joskus vähän enemmänkin.

Pakko muuten myöntää, että yllätyksekseni pärjäsin luokassa ihan hyvin. Ensimmäisten tuntien jälkeen jopa mietin olinko osallistunut liian helppoon ryhmään (!!!). Kun sitten siirryimme jutustelusta sujuvasti kielioppiin niin totesin etten todellakaan muista mitään, ja uskon ryhmän tason olevan minulle ihan ok. Pidän siitä kun osaaminen on sillä tasolla ettei tarvitse tsempata ihan jokaisella osa-alueella, vaan voi keskittyä enemmän alueisiin joissa on kehittymisen varaa.

Saapa nähdä miten blogin päivittämisen käy tulevina viikkoina. Ajattelin alunperin että ehdin hyvin viettää yksinäiset illat kotona koneen ääressä ja kirjoitella blogiin kuulumisia. Jos kuitenkin tahti jatkuu samana kuin eilen ja käsittelemämme tekstit vaikeutuvat päivä päivältä, voi hyvinkin käydä niin, että istun kyllä illat koneen ääressä, mutta teen ainoastaan verkosta niitä himputin ekstraharjoituksia.

Päivä kaksi, täältä tullaan! Voi kunpa tänään tulisi edes hieman vähemmän kotitehtäviä..

0

(8) Kommentit

 1. Tarja says:

  Onpas siellä kova tahti! Todennäköisesti puhut ja kirjoitat sujuvaa ruotsia kahden viikon jälkeen! Tsemppiä!

  1. Voi mitä toiveajattelua Tarja! Minusta tuntuu etten ole koko aikana oppinut mitään ja pelkään ihan hulluna että meille tulee jonkinlainen loppukoe ja opettaja näkee että tollohan tuo nainen on. Argh, miksi minulla pitää olla näin kova pää?! 😀 Kiitos tsempistä!

 2. Voi apua… Tsemppiä! Varmasti ainakin tuottanee tuloksia.
  Muista kumminkin, että aivojen tarvitsee myös välillä levätä…

  1. ”Voi apua”, erittäin hyvin sanottu iduska! 😀 Kiitos tsempistä. Kyllä täällä pärjäillään vaikka välillä tuntuu oikeasti että pää räjähtää jos sinne yrittää tunkea yhtään lisää informaatiota. Onneksi tämä päivä ei ollut enää niin helteinen mitä alkuviikko on ollut. Jaksaa paljon paremmin opiskella eikä koko ajan ainoastaan haaveile uimisesta tai auringossa makaamisesta. 🙂

 3. Mirja says:

  Lycka till! Toivotaan että pääset myös nauttimaan kesäisestä Tukholmasta! 🙂 Olen takaisin tuulisessa ja sateisessa Pohjois-Eglannissa. 😛 Pakko kyllä myöntää että Suomen kesä oli tänä vuonna hieman turhan lämmin…

  1. Tack tack! Voi että minäkin toivon että pääsisin vähän nauttimaan Tukholmasta. Noh, viime viikonloppu oli ihana ja vielä on kaksi viikonloppua edessä. Silloin en varmasti tee kotitehtäviä! *uhoaa luultavasti turhaan*

   Kivaa Englantia sinulle Mirja! Täälläkin satoi viime yön todella, todella rankasti ja oli valtava ukkonen.

 4. Katri R says:

  Toi kurssi on juuri jotain sellaista, jota mulla on ollut mielessä jo pidempään. Nyt kun lapset alkavat olla jo täysin vierottuneita, ehkä toteutankin lähikesinä. Mitä kautta löysit itsellesi asunnon? Ja ovatko nuo kurssit ihan avoimia kelle vaan, maksua vastaan tietenkin.

  1. Kurssit on avoimia kenelle vaan, tosin maksavat jonkin verran kuten arvelitkin. Kursseja on eri tasoisille opiskelijoille, joten ennen kurssille osallistumista tehdään lähtötasotesti jonka mukaan opiskelijat jaetaan oikeisiin ryhmiin.

   Etsin asuntoa AirBnBn kautta, mutta asunnot Tukholmassa ovat aika kalliita. Lähes samaan hintaan sai ok hotellin jossa hintaan kuului myös aamiainen. Oman asuntoni sain ensimmäiseksi 9 päiväksi ystävän kautta ja viimeisen viikon asun hotellissa. Hotellissa asuminen oli oma valintani, sillä ajattelin ottaa kurssin loppuun itselleni hieman hemmottelua runsaiden aamiaisten ja huonepalvelun muodossa. Eli rahaahan tämä vaatii, mutta uskon että on sen arvoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.