Rookies – ruotsalaisen muodin tulevat tähdet

tunnetila: tykkäys

logocatwalkCastor1 castor2Palataan vielä hetkeksi Tukholman tunnelmiin. Pääsin viime viikolla Tukholmassa osallistumaan muotiviikolle ja siellä Rookies – Swedish Fashion Talents -näytökseen. Uudet tulokkaat ovat aina todella kiinnostavia ja tälläkin kertaa ihastuin pariin näytöksessä olleeseen mallistoon kovasti. Toivotaan että suosikeistani kuullaan vielä jatkossa lisää!

Voiton kisassa vei tänä vuonna Castor Pollux (kuvat yllä) hienolla kokonaisuudellaan laadukasta ja viimeisteltyä miesten pukusuunnittelua. Taidokkaat leikkaukset, leikkisät kuosit ja hyvin käytetyt värit tekivät vaikutuksen näytöksessä myös allekirjoittaneeseen, ja minulla olikin näytöksen jälkeen kolme voittajaehdokasta joista yksi oli juuri Castor Pollux. Muita suosikkejani näytöksessä olivat vaatesuunnittelija Neliana Fuenmayorin ja graafisen suunnittelijan Paula Mason yhdessä pyörittämä brändi nimeltä AETHER ja ruotsalais-persialaisen Isabell Yalda Hellysazin omaa nimeä kantava brändi.

aether1 aether2AETHERin (kuvat yllä) vaatteissa herkät pastellivärit saivat uutta potkua kankaiden graafisista kuoseista. Kuosit pääsivät esiin hyvin, sillä vaatteiden mallit olivat hyvin yksinkertaisia. Vaatteet saattoivat olla kilpailun tuomariston mielestä ehkä vähän liiankin simppeleitä voittaakseen suunnittelukilpailun, mutta mallisto oli ehdottomasti myyvä ja kiinni tässä hetkessä.

Isabell Ylada Hellysazin (kuvat alla) mallisto taas edusti hieman rohkeampaa suunnittelua, ja etenkin leikkauksilla kikkailtiin monissa vaatteissa ennakkoluulottomasti. Malliston muhkeat neuleet miellyttivät silmääni ja hopeanharmaan ja valkoisen kuljettaminen asusta toiseen tekivät mallistosta yhtenäisen kokonaisuuden. Myös yhdestelmänä hopeanharmaa ja valkoinen näytti tosi hyvältä.

isabell1 isabell2Kuten näytöskuvista jo varmasti huomaatte, kyseessä ei ollut opiskelijoiden näytös joissa esitellään yleensä mitä kummallisimpia virityksiä ja haetaan näyttävyyttä. Nämä mallistot olivat myyviä, viimeisteltyjä ja loppuun asti mietittyjä kokonaisuuksia, ja mallistot ovat jo tuotannossa ja pian tyylikkäiden kuluttajien päällä katukuvassa. Voisin ottaa yllä olevien kuvien naisten vaatteista jokaisen vaatekappaleen iloiten omaan vaatekaappiini ja ne päätyisivät varmasti päivittäiseen käyttöön.

Olipa kiva viettää ilta pitkästä aikaa muodin parissa! Eteenkin uusiin nouseviin brändeihin tutustuminen on kyllä parasta mitä muotiala minulle voi tarjota. New Yorkin muotiviikoilla tykkäsin ehdottomasti eniten juuri uusia tulokkaita esittelevistä näytöksistä. Mukana kun saattaa olla vaikka minkälaisia tulevia muotitaivaan tähtiä!

Kaksi ensimmäistä kuvaa omiani, viralliset näytöskuvat © Peter Håkansson

0

(3) Kommentit

  1. Oijoi, tuo AETHERin paitamekko on kaunis (kuva 10)! Yksi blogisi parhaimmista puolista on ehdottomasti näistä uusista merkeistä kertominen. Tykkään hurjasti!

    1. Ihana kuulla että tykkäät! Nämä postaukset eivät usein kerää kovinkaan monta kommenttia (ihana siis että kommentoit <3), mutta kiva kuulla että tykkäät. Tykkään nimittäin itse kirjoittaa näitä tosi paljon.

  2. […] vähän liian nopeasti kameran kanssa tosi toimiin kun menin Tukholman muotiviikoille ja siellä Rookies -näytökseen. Harmitti ihan älyttömästi etten ollut ehtinyt käydä kameran ominaisuuksia läpi kun kerrankin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.