Aarikka – Iloa 60 vuotta!

tunnetila: vinkkaus

aarikkanayttely1 kynttilanjalatvalopallo1 valopallo2 puukoirat voimaharakka varipallot

Kotimainen Aarikka juhlii tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan. Viime viikolla Design Forumin Showroomilla avattiin ”Aarikka – Iloa 60 vuotta!” juhlanäyttely, jonka avajaisissa kävin piipahtamassa.

Näyttelyn idea on hauska, se katsoo juhlavuoden kunniaksi eteenpäin eikä jää muistelemaan vanhoja. Aarikan historia on koottu nettiin yhden teemasivuston alle, joten näyttelyssä katse on mahdollista suunnataan tulevaan. Näyttelyssä nähdäänkin monien muista yhteyksistä tuttujen nuorenpolven suunnittelijoiden teoksia.

Esillä olevat teokset ovat näyttelyä varten valmistettuja esittelykappaleita, mutta toiveissa on että niitä saadaan myös tuotantoon.

Mukana näyttelyssä ovat mm. Aamu Song & Johan Olin ihastuttavalla Valopallollaan (kuvat 3 ja 4), graafikko Susanna Sivonen lapsuusmuistoista ammentavilla painokuvillaan (kuva 6), sekä Aarikan taiteellinen johtaja Pauliina Aarikka hauskoilla puukoirillaan (kuva 5). Näyttelytilan yläkerrassa on myös pieni myymälä josta voi halutessaan tehdä hankintoja. Voi olla, että ostin sieltä itse jo yhden joululahjan…

Tiesittekö muuten, että Aarikalla oli 1960-luvulla myös oma vaatemallisto? Lauantaina 8.11. Aarikka-malliston vaatekappaleita on esillä näyttelyyn kuuluvassa Nappipäivässä. Myynnissä on myös alkuperäisiä jalopuunappeja joita hypistelin ja ihailin jo avajaisissa.

Tässä siis menovinkki kaikille viikonlopuksi. Itse pakkasin eilen viikonloppulaukun valmiiksi ja tänään suuntaan yhdistetylle hemmottelu- ja ruokamatkalle Tallinnaan. Jos Tallinnan matkani lähes reaaliaikaiset kuvakuulumiset kiinnostavat, niin suosittelen seuraamaan tiliäni Instagramissa. Kivaa viikonloppua kaikille!

Aarikka – Iloa 60 vuotta! -näyttely
Design Forum Showroom
Näyttely on avoinna 16.11. asti, ma-pe 12-18, la-su 12-16, vapaa pääsy

0

(6) Kommentit

 1. Tinny says:

  Oi Aarikka, mulla oli lapsena muistaakseni kummilta saatu punainen Aarikan sydänkaulakoru, josta pidin ihan hirveän paljon. Nykyisin en jotenkin ole osannut oikein löytää mitään itselleni sopivaa valikoimista, yhdet satunnaiskäytössä olevat korvikset taidan omistaa. Kerran näin jossakin blogissa (ehkä jopa juuri Tunnetilassa) kuvia muotinäytöksestä, jossa malleilla oli Aarikan koruja… Ja siellä oli maailman mahtavin kaulakoru, moninkertaiset valkeat puuhelmet! Rakastuin heti, mutta pitkällisen googlaamisen ja muun stalkkailun jälkeen jouduin toteamaan, että luultavasti ne oli tehty vain juuri tuota näytöstä varten 🙁

  Mutta hienoutta, että myös Aarikan vaatetuotantoa on esillä! Ei ole kauan siitä kun kuulin jossain, että Aarikan vaatteissa ei useimmiten ollut mitään valmistajan lappua, josta ne tunnistaisi Aarikan tuotannoksi, joten jos ei jotenkin muuten tiedä vaatteen olevan Aarikkaa, niin ei sitä siitä vaatteestakaan ilmeisesti saa tietää. Hirveästi kiinnostaa minkä näköisiä asuja ovat aikoinaan suunnitelleet.

  1. Nina says:

   Ihana lapsuusmuisto! 🙂

   Kyllä, ne muotinäytöskuvat oli juuri tässä blogissa, siitä on jo aika monta vuotta aikaa! Ihana Tinny kun muistit! Muistan itsekin sen valkoisen todella upean korun siitä näytöksestä. Eiköhän niitä tullut koskaan myyntiin..? Harmi jos ei, se oli nimittäin todella kaunis koru.

   Minä en edes tiennyt, että Aarikalla on ollut joskus vaatteitakin. Harmi etten ehtinyt näyttelyyn lauantaina. Olisi ollut kiva nähdä millaisia vaatteita Aarikalla silloin tehtiin.

   1. Tinny says:

    Ei varmaankaan tullut myyntiin, sen verran ahkeraan stalkkailin sen jälkeen ihan joka ikistä paikkaa jonka vaan tiesin Aarikkaa myyvän… Tai sitten kävi mulla vaan tosi huono tuuri etten sitä mistään löytänyt.

    Etsin tämän innoittamana sen lapsuuden sydänkorun, on se vieläkin ihana, mutta korun puuvillanyöri on ajan kanssa vähän -hm- kärsinyt, eikä ehkä tee mieli laittaa sitä kaulaansa ilman jonkunlaista pesuoperaatiota ensin…

    1. Nina says:

     Ihanaa Tinny että kaivoit sydänkorun esiin! Noilla lapsuudessa saaduilla jutuilla on ihan erityinen paikka aina sydämessä. Saisikohan siihen koruun Aarikalta uuden nyörin? Olisi kiva saada korusta entistä ehompi. 🙂

 2. Päivi says:

  Korjauksia tehdään jossain määrin. Tiedustele suoraan Aarikan Nokiantien toimipisteestä.

  1. Nina says:

   Kiitos Päivi tiedosta! Olisipa kiva saada vanha koru käyttökuntoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.