Detox tunnelmia

tunnetila: testailu

purkauppa3

Kuuden päivän nestemäinen detox on nyt ohi ja on aika kerrata miltä minusta detoxin aikana tuntui.

Kun nyt jälkikäteen mietin nestemäisten päivien tunnelmia, niin rehellinen kommenttini on ”ei tuntunut miltään”. Minua varoiteltiin kuona-aineiden liikkeelle lähtemisestä joka ilmenee usein epäpuhtauksien puskemisena ihon läpi ja jomottavina päänsärkyinä.Ensimmäisenä yönä heräsin orastavaan päänsärkyyn, mutta särky katosi kun join ison lasillisen vettä.

Viidentenä iltana leukaani ilmestyi finni. Yksi finni, joka katosi muutaman päivän päästä. Siinä kaikki. Muuten oloni oli täysin normaali enkä huomannut mistään olevani detox-kuurilla. Paitsi siitä etten syönyt kiinteää ruokaa.

Olen ollut nestemäisellä paastolla aiemmin ehkä noin 15 kertaa (yleensä kerran vuodessa keväisin) mutta detoxia en ole koskaan aikaisemmin kokeillut. Paastojen (kesto yleensä 7vrk) aikana oloni on ollut superenerginen. Olen siivonnut kaapit, urheillut kovasti ja tehnyt kaikki kotityöt silittämisestä ovien pyyhkimiseen. Energiaa on riittänyt aamusta iltaan ihan uskomattoman paljon.

Tämän detoxin aikana olin koko ajan väsynyt. Otin päiväunia, nukahdin illalla jo kymmeneltä, heräsin vessaan yhdeltä, kolmelta ja viideltä, ja seitsemältä nousin ylös. Luulen, että detoxiin liittyvä juotavan nesteen määrä oli minulle liikaa sillä vatsani oli koko ajan ihan täynnä ja yöuneni häiriintyivät jatkuvasta vessassa juoksemisesta. Detoxin loputtua nukuin seuraavat yöt kuin tukki, huomattavasti paremmin kuin aikoihin!

purkauppa1

Kuten sanottu, käytin kuurin aikana liian vähän päivittäin nautittavaksi määrättyä Ultra InflamX -ravintolisää. Voi olla, että tuon ravintolisän puutteen takia puhdistumiseni ei ollut niin voimakasta mitä se muuten olisi ollut. Nestemäisen detoxin yksi parhaista puolista oli se, ettei tässä tarvinnut tehdä suolihuuhtelua. Vatsa toimi koko detoxin ajan normaalisti.

Paino putosi kuuden päivän aikana 2,4kg, mutta uskon sen tulevan heti takaisin kun palaan takaisin kiinteään ruokaan. Valkoisten jauhojen ja runsaan sokerin mässyttämiseen en kuitenkaan aio heti ryhtyä.

Vaikken kokenut detoxin aikana mitään valtavia puhdistautumisen fiiliksiä, niin uskon että kuuri teki minulle silti hyvää. Tuli ainakin oltua pari viikkoa (keventelyviikko ja itse detox-viikko) ilman kofeiinia, turhaa sokeria, jauhoja, maitotuotteita tai epämääräisiä rasvoja. Jottei detoxini menisi hukkaan, aion nyt katsoa vähän tarkemmin mitä suuhuni laitan ja pyrin raivaamaan kalenteriin aikaa kunnolliselle ruoanlaitolle. Kiireisenä ja nälkäisenä on helppo tarttua valmiiseen tikka masala -purkkiin ja pyöräyttää siitä kastike, vaikka kastikkeen voisi tehdä ihan helposti itsekin.

Ostin viime keväänä Otavan ystävämyynnistä pinon keittokirjoja joista yhtäkään en ole vielä avannut. Täytyykin kaivaa kirjat esiin ja jättää ne näkyvälle paikalle keittiöön. Jos sitä vaikka innostuisi kokkailemaan…

purkauppa2

Kuvat nappasin PUR Hyvinvointikaupasta eräällä smoothien hakureissullani

0

(6) Kommentit

 1. lukija says:

  Paasto kiinnostaa kovasti ja oli kiva lukea rehellinen arviosi tuosta kuurista 🙂 Olen kokeillut paastoa kerran, yli 10 vuotta sitten, Vogelin valmiilla 5 päivän paastopaketilla. En päässyt viittä päivää loppuun asti, koska olo oli niin huono (sorruin siis syömään puolivälissä, enkä koskaan saanut ollenkaan kokea sitä paljon puhuttua energiaa ja hyviä vaikutuksia…)
  Luulen, että mulla silloin lähti paasto huonosti käyntiin, kun heti alussa piti juoda iso määrä pahanmakuista glaubersuolaa tyhjään vatsaan, jonka oksensin ulos 🙁 Se ei siis päässyt tekemään tehtäväänsä, eli puhdistamaan suolistoa, ja sai aikaan pahan olon…

  Houkuttaisi kyllä kokeilla paastoa uudestaan, jos vaikka nyt onnistuisin 🙂 Kun paastoat, käytätkö jotain valmista paastopakettia, esim. Vogel? Vai ostatko/teetkö jotain muita mehuja?

  1. Nina says:

   Kiva kuulla että paasto kiinnostaa! Tiedätkö muuten mitä?! Minä yritin olla kerran tuolla samaisella Vogelin valmiilla mehupaastolla ja oksensin kolmantena päivänä. Siihen loppui se paasto enkä toiste tuolla keinoin yritä.

   Kun itse paastoan, käytän siihen vaahterapalmusiirappia. Ostan siis purkillisen vaahterapalmusiirappia (luontaistuotekaupasta, tarjolla 3 ja 7 päivän purkit) ja sekoitan siitä paastojuoman johon tulee siirapin lisäksi sitruunaa, cayannepippuria ja vettä. Tuota sekoitusta juodaan päivässä noin 1,5 litraa (muistaakseni) ja tuon lisäksi juodaan valtavasti vettä. Tuota samaa litkua juodaan siis 7 päivää (tai lyhyempi kuuri 3 päivää). Juoma maistuu viidennestä päivästä lähtien aika kammottavalta, mutta tulokset tuossa kuurissa on ainakin minulle mieluisat.

 2. Kiinnostavaa! Mä pääsen tohon samaan, melkeen sairaalloiseen energisyyteen karppaamalla! Ei väsytä lainkaan, vaan jaksaa tehdä ja touhuta ihan koko ajan. Tosin illalla, nukkumaanmenon aikaan, onkin ihan sippi ja tipahtaa heti kun vaan iskee pään tyynyyn. Mutta mua jotenkin häiritsi älyttömästi toi liiallinen energisyys ja semmonen ADHD-olo, ei malttanut pysyä hetkeekään paikoillaan.

  1. Nina says:

   Oho, vai karppauksella saa saman energisyyden aikaan! Mielenkiintoista! En ole itse kokeillut koskaan karppausta, mutta aika jännä kuulla että reaktio voi olla sama kuin paastotessa. Mutta juu, tuo ADHD-olo kuvaa kyllä yleensä paastofiiliksiäni aika hyvin. 🙂

 3. Paaston ja karppauksen kohdalla hiilihydraatit vedetään minimiin, mikä aiheuttaa ns.ketoositilan. Tila on diabeetikolle hengenvaarallinen, mutta terve ihminen voi saada siitä juuri tuon energiapiikin. Netistä löytyy pilvin pimein tästä aiheesta kaikkea, joten eikun tutustumaan kun nyt olet minimoinut hiilarit muutenkin (vaalea jauho ja sokeri 😉

  1. Nina says:

   Voi Domi, sain tänään töissä karkkipussin ja söin sen (koko pussin) hyvällä ruokahalulla. Se siitä sokerin välttelystä. 😀 Että sinne meni detoxin jälkeinen järkevä ruokavalio ja hyvää tekevä vaikutus kankkulan kaivoon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.