Hotel Telegraaf

tunnetila: ihastus

vanhakaupunkiyo2

Luin monta vuotta sitten ystäväni Ilonan blogista Hotel Telegraafista, ja siitä päivästä lähtien olen halunnut vielä joskus yöpyä tuossa tunnelmallisessa ja ikiaikaisuutta huokuvassa hotellissa.  Tallinnan viehättävässä vanhassa kaupungissa sijaitseva viiden tähden hotelli Hotel Telegraaf, sijaitsee vuonna 1878 valmistuneessa rakennuksessa joka on kunnostettu uuteen loistoonsa vanhaa kunnioittaen. Viime viikonloppuna toteutin haaveeni ja yövyin mieheni kanssa tuossa todella upeassa hotellissa.

Huoneemme oli toiveestani hotellin vanhalla puolella ja voi että huoneessa oli kaunista! Kotimme sisustus on aika yksinkertainen eikä sisustustyyliini kuulu maitokahvin väriset seinät saati pehmustetut sängynpäädyt, mutta vitsit että viihdyin hyvin tuossa ylellisyyttä huokuvassa huoneessa. Testasimme myös hotellin kylpyläosaston jossa on kaksi erilaista saunaa ja uima-allas sekä poreamme. Suunnitelmiimme kuului myös hierontojen sekä muiden hoitojen ottaminen, mutta lopulta päätimme kuitenkin viettää päivän Telliskiven alueella ja jätimme hoidot väliin. Ehkä sitten ensi kerralla…

telegraaf3 telegraaf4 telegraaf2 telegraaf6

Hotel Telegraafin yhteydessä on yksi koko Viron arvostetuimmista ravintoloista, Ravintola Tschaikovsky. Ajatuksenamme oli ensin illallistaa Tschaikovskyssä, mutta kun huomasin että juuri visiittimme ajan Tallinnassa oli käynnissä Tallinn Restaurant Week päätimme ottaa matkamme ruokailut sitä kautta. Tallinn Restaurant Week järjestettiin nyt neljännen kerran ja tapahtumassa oli mukana Tallinnan ravintoloiden parhaimisto, yhteensä yli 40 ravintolaa. Ravintolaviikon aikana jokainen mukana olevista ravintoloista tarjoilee kahden tai kolmen ruokalajin lounaan hintaan 10€ ja kolmen ruokalajin illallisen hintaan 20€. Myös Ravintola Tschaikovsky oli ravintolaviikossa mukana, mutta heidän tarjoamansa pääruoka oli vasikkaa enkä minä syö punaista lihaa, joten valitsimme illallisemme toisaalta. Aamiaisen nautimme tietysti Tschaikovskyssä ja kuten yleensä, hotellin runsaalla aamiaisella pärjäsimme lähes koko loppu päivän.

Aloin heti suunnitella Hotel Telegraafista ja Tallinn Restaurant Weekistä joka syksyistä perinnettä. Pieni ylellinen viikonloppumatka naapuriin rentoutti, antoi kaivattua parisuhdeaikaa ja tarjosi maukkaita elämyksiä. Mitä muuta sitä voisi viikonlopulta toivoa kuin täydellistä töiden unohtamista ja rentoa herkuttelua?

Hotel Telegraaf
Vene 9, 10123 Tallinna
Tallinn Restaurant Week

1

(6) Kommentit

 1. Tarja says:

  Olen nukkunut viime viikkoina aika huonosti ja katkonaisesti (flunssa, joka yö viereen könyävä 5-vuotias, opiskelustressi jne…) ja olen tällä hetkellä normaalia väsyneempi. Tuo sänky noissa kuvissa näyttää ehkäpä maailman houkuttelevimmalta 😀 Muukin sisustus kyllä näyttää lämpimän kodikkaalta. Testaamisen arvoinen hotelli siis!

  1. Nina says:

   Katkonaiset yöunet ja unettomuus yleensäkin on pahimpia asioita mitä tiedän. On ihan kamala yrittää toimia normaalisti unettomien öiden jälkeen kun tuntuu että on ihan sumussa.

   Toivottavasti flunssasi paranee pian! Ja toivottavasti innostutte joskus varaamaan Tallinnan matkan ja yöpymään tuossa samaisessa hotellissa. Vähän se lompakossa kirpaisee, mutta ainakin minusta oli joka euron väärti. 🙂

 2. Jenni says:

  En kestä miten kaunis huone! Tuolla nukkuisi varmasti yönsä hyvin. 🙂

  1. Nina says:

   Voi kuule Jenni, nukuin tuolla niiiiin hyvin etten ole aikoihin nukkunut! Sänky oli ihana!! <3

 3. HeidiV says:

  No niin, kiitos vinkistä: seuraavalla Tallinnan-matkalla varaamme huoneen tuolta! Miten ihanan näköistä… Tallinna se näköjään jaksaa yllättää; ei aina sinne Viru-hotelliin…

  1. Nina says:

   Oi Heidi menkää tänne! Tuolla oli ihanaa ihanaa ihanaa! Haluaisin sinne takaisin heti! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.