Detoxkelpoinen juuressosekeitto

tunnetila: tykkäys

sosekeitto4
Olin ollut vähän yli viikon syömättä lämmintä ruokaa kun detoxin neljäntenä päivänä päätin tehdä juuressosekeiton. Detox-kuurin smoothiet pitivät nälän hyvin poissa ja maistuivat (pääosin) hyviltä. Viikonloppuna oli aikaa kuitenkin  kokkailla ja kun mieskin lupasi syödä kanssani ”detoxkeittoa” niin laitoin keiton tulille.

Sosekeitot on ihan älyttömän hyviä ja etenkin talvella lämmin keitto on parasta. Olin nauttinut kaiken ruokani edelliset kolme päivää pillin kautta ja ajattelin että myös tästä keitosta kannattaa tehdä ohutta. Se taisi olla virhe. Mies söi keittoa lautasellisen ja kun kehoitin häntä ottamaan lisää hän totesi: ”Ei kiitos. Tämän lusikoiminen vie enemmän energiaa kun tästä keitosta saa.” Hah, okei, ensi kerralla laitan vähän vähemmän keitinlientä mukaan niin ei tarvitse lusikoida niin ahkerasti. Onneksi keiton maku oli kuitenkin hyvä.

sosekeitto1 sosekeitto2

Punainen juuressosekeitto

4 porkkanaa

4 punajuurta

1 sipuli

1/2 palsternakka

peukalollinen inkivääriä

2 valkosipulinkynttä

100ml kookoskermaa

hyppysellinen merisuolaa

mustapippuria

päälle silputtua korianteria

Kuori vihannekset ja keitä suolavedessä pehmeiksi. Soseuta keitinveden kanssa, lisää kookoskerma,
valkosipuli ja mausteet. Ripottele päälle korianteria.

Ohje: PUR Hyvinvointikauppa

sosekeitto5 sosekeitto6

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.