Food Helsinki? HEL YEAH!

tunnetila: tykkäys

kartta

Jos haluaa uusia ja kiinnostavia makuelämyksiä, niin aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs syömäänHelsingin matkailu julkaisi lokakuussa ”Food Helsinki? HEL YEAH!” -ruokaesitteen, johon on merkitty 59 kohdetta, joissa Helsinkiin tulevan, ruoasta kiinnostuneen turistin kannattaa poiketa. Listalle on päässyt ravintoloita, rehtiin luomuruokaan erikoistuneita ruokakauppoja sekä kauppahalleja, joiden vilinässä ja omanlaisessaan tunnelmassa turisti viihtyy varmasti vaikkei nälkä juuri sillä hetkellä olisikaan. Visuaalisesti houkuttelevan, hyvin värikkään ja rennolla otteella piirretyn ravintolakartan ja karttaan liittyvien raitiovaunureittien lisäksi esitteessä on pieni ruokasanakirja ulkomaalaisille turisteille (englanti-suomi) sekä tietoa suomalaisesta ruokakulttuurista ja suomalaisen ruoan historiasta.

Kävin muutama viikko sitten taskukokoisen ruokaesitteen julkaisun tiimoilta superkivalla ruokakierroksella Helsingissä. Aloitimme ruokamatkamme ravintola A21:stä jossa maistelimme poimintoja ravintolan syksyisestä menusta. Olen aikaisemminkin käynyt A21:ssä nautiskelemassa ruokalistalla lepäävästä suomalaisesta mielenmaisemasta ja täytyy sanoa, että pienet maistiaiset saivat minut janoamaan taas lisää näitä hienoja makuja. Suupalakokoisten herkkujen lisäksi saimme jokaisen herkun makumaailmaa ryhdittämään maailman söpöimmät mini-cocktailit. Olen enemmänkin viinien kuin cocktailien ystävä, mutta näitä suloisuuksia olisin maistellut mielelläni enemmänkin.

a21 koket

A21:stä suunnistimme raitiovaunulla Senaatintorin kupeeseen, jossa piipahdimme tutustumassa Cafe Köketiin. Cafe Köket on hetki sitten muuttanut uusiin, entistä suurempiin tiloihin, ja sijaitsee nyt vanhan rakennuksen toisessa kerroksessa huikean kauniiden kaari-ikkunoiden somistamassa tilassa. Ihan sattumalta Köketiin ei suoraan kadulta tule poikettua, sillä kahvila ei näy katutasoon millään tavalla. Cafe Köketin suositut brunssit ja muut herkut ovat kuitenkin löytäneet oman asiakaskuntansa, ja kun paikan päällä on käynyt kerran, tulee Cafe Köketissä varmasti poikettua toistekin.

Ruokakierroksemme päättyi tällä kertaa Kallioon. Pääsimme pakoon hyytävää viimaa kun astuimme sisälle pieneen ja tunnelmalliseen kahvilaan Kolmannella Linjalla. Opimme illan aikana kahvinvalmistuksen saloja ja maistelimme Good Life Coffeen herkullisia paahtoja ja suussa sulavaa brownieta. En normaalisti juo kahvia sillä saan kahvista epämiellyttävää sydämen tykytystä, mutta tällä kertaa en voinut vastustaa huumaavan tuoksuisia kahvimaistiaisia. En ymmärrä kahveista mitään (paitsi sen tiedän etten halua sekoittaa kahviin maitoa enkä sokeria, sillä mielestäni kahvin maku menee silloin ihan pilalle), mutta nyt opin sen, että (ainakin Good Life Coffeen) etiopialainen kahvi on todella, todella hyvää! Vannoutuneena teen ystävänä oikein hämmästyin miten paljon pidin tuon vahvapaahtoisen kahvin mausta.

goodlifecoffee goodlifecofe1

Jokaisen ruokakartassa mainitun kohteen edessä on kartalla pikkuruinen neliö, johon voi piirtää ruksin kohteessa vierailun jälkeen. Rakastan kaikenlaisia listoja ja ”rasti ruutuun” -juttuja, joten heti kun pääsin ruokakierrokselta kotiin ruksin kartasta ne kohteet joissa olin käynyt syömässä tai ostoksilla. Jäljelle jäi 22 kohdetta joissa en ollut vieraillut. Vaikka kartta on periaatteessa tarkoitettu Helsinkiin tuleville turisteille, otin silti tavoitteekseni saada ruksit kartan jokaiseen kohtaan!

Olen jo aloittanut ruksien keräämisen ja on ollut tosi kiva löytää itselle uusia paikkoja ja piipahdella ruokamatkailemassa eri puolella Helsinkiä. Itse kun olen niin kaavoihin kangistunut että käyn lähes aina samoissa ravintoloissa syömässä. Jos ruokamatkailu Helsingissä kiinnostaa, vaikka siis asuisit itsekin täällä, kannattaa joko ladata kartta netistä, tai etsiä käsiinsä kartasta painettu versio ja alkaa suunnittelemaan seuraavaa ruokamatkaa Helsingin syövereihin.

A21 Dining, Kalevankatu 17
Cafe Köket, Aleksanterinkatu 12
Good Life Coffee, Kolmas Linja 17

Ruokakartta ladattavissa www.visithelsinki.fi

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.