Sappisaippuan voima

tunnetila: tykkäys

sappisaippua

Jokunen vuosi sitten kirjoitin blogissani pilalle menneestä vaatteesta. Valkoiselle vaatteelle roiskahti muistaakseni tomaattikeittoa eikä tarha lähtenyt vaatteesta millään. Silloin joku blogini lukijoista kehoitti testaamaan tahraan nestemäistä sappisaippuaa. Marssin kauppaan, ostin sappisaippuan ja vielä toisen pullollisen villan- ja silkinpesuun tarkoitettua pesuainetta samalta valmistajalta. Tuon ostoksen jälkeen elämäni on muuttunut piirun verran huolettomammaksi. Kyseiset tuotteet toimivat äärimmäisen luotettavasti ja taltuttavat lähes tahran kuin tahran. Viimeisimmän urotyön nestemäinen sappisaippua teki viime viikonloppuna.

Olin jo pidempään etsinyt valkoista tai hyvin vaaleaa paksua pooloneuletta ja ilokseni löysin sellaisen Tallinnan Zarasta. Käytin neuletta #LUMIStyle -kuvauksissa ja sen jälkeen laitoin neuleen päälleni ensimmäistä kertaa kunnolla kun läksin työmatkalle Tampereelle viime viikolla. Yövyin Tampereella ystäväni luona ja mukavan ystävien täyteisen illan kruunasi herkullinen illallinen ja pari lasillista punaviiniä. Illallisen jälkeen siirryimme olohuoneeseen jossa punaviinin siemailuni päättyi ystäväni koiran epäonniseen tassunhuitaisuun ja lähes koko viinilasin läikähtämiseen uudelle neuleelleni. Koirarukka säikähti pahemman kerran kun koko ystäväporukka hyppäsi pystyyn ja aloimme huutaa kilpaa säikähtäneinä. ”Voi ei, sun neule!” ”Apua, tätä punaviiniä valuu myös sohvalle!”

Vaalea neuleeni oli punaviinissä hihoja myöten. Ryntäsin saman tien kylppäriin ja ilokseni sain suurimman osan viinistä pois neuleesta vain painelemalla neuletta wc-paperilla. Neuleessa on paljon villaa ja villan rasvainen pinta hylki siihen kaatunutta nestettä. Suurimmat ja näkyvimmät tahrat jäi tietysti juuri ihan keskelle etukappaletta. Ajattelin, että suosikkineuleen taru loppui jo ennen kuin se oli kunnolla ehtinyt alkaakaan. Kotiin päästyäni en ehtinyt pariin päivään purkaa reissukassiani, ja olin ihan varma että punaviini olisi imeytynyt kuluneiden päivien aikana kuituun jo niin syvälle että neuletta ei voisi enää pelastaa. Viikonloppuna kävin kuitenkin tahrat läpi sappisaippualla, ja kuten arvaatte, neule lähti täysin puhtaaksi! Voi mikä ilo!

Suosittelen lämpimästi hankkimaan nestemäistä sappisaippuaa kotiin hätätilanteiden varalle. Koskaan ei tiedä mitä voi sattua, ja kun vahinko tapahtuu on kiva jos siihen pääsee samantien puuttumaan. En voi kylliksi ylistää näitä pesuaineita!

Sonett -pesuaineet löydät mm. Ruohonjuuresta sekä Ekolosta

0

(12) Kommentit

 1. Kay says:

  Voi ihanaa, että sait neuleen pelastettua! Isla pahoittelee syvästi epäonnista tassunhuitaisua ja lähettää paljon iloisia hännänheilutuksia. Emännältä hali <3

  1. Nina says:

   Et uskokaan Kay miten onnellinen olin kun neuleesta tuli tahraton! Islalle rapsutukset ja terkut, vahinkoja sattuu eikä täti muistele pahalla, ainoastaan suurella rakkaudella! <3 Emännälle halit takaisin! <3

 2. Tarja says:

  Muistelen, että minä ainakin taisin joskus vinkata tuosta sappisaippuasta. Lapsitalouden ehdoton pelastus – eräskin sappisaippuapala on täällä vuosien saatossa kulutettu. Itse tykkään juuri noista perinteisistä saippupalasista, koska ne kestävät todella pitkään. Lastenvaatteissa kun nitä tahroja on vähän useammin kuin aikuisten 🙂 Pidän ihan tämän saippuan ansiona sitä, että meillä lasten vaatteet voi siirtää tahrattomina esikoiselta kuopukselle ja vielä siitä eteenpäin, koska tunnollisesti käsittelen jokaikisen näkyvän tahran aina saippualla ennen pesua. Täyttä ylistystä täältä siis tälle tuotteelle! 😀 Pitääpä hankkia tuota villa/silkki-pesuainetta myös kokeiluun.

  PS: tuo neule on ihana!

  1. Nina says:

   Muistan, etä postaukseen tuli kommentoimaan monta sappisaippuan kannattajaa ja saattoipa olla että olit Tarja yksi heistä. Kiitos siis vinkistä! Tuo sappisaippua palana saattaisi olla riittoisampi, käytän itse tätä nestemäistä tuotetta aina aika rutkasti. Jotenkin tuntuu että neste imeytyy tuotteesee paremmin kuin päällä hangattava kova tuote, mutta olen luultavasti väärässä kuvitelmineni. 🙂

   Kiitos neulekehuista, se on ihana ja olin superharmissani kun luulin neuleen menneen heti pilalle.

 3. Sappisaippuapala löytyy minultakin juuri noiden epäonnisten tilanteiden varalle, joita aina silloin tällöin tapahtuu. Melkein kaiken on saanut pelastettua sappisaippualla, ihan kaikkein pahimpia rasvatahroja en ole silläkään saanut kokonaan pois.

  1. Nina says:

   Kiva kuulla lisää hyviä kokemuksia! Minulla sappisaippua on toiminut tähän asti kaikessa, ja myös tahroissa jotka ovat olleet vaatteissa pitkään. Ihan huikea, sanoinko jo HUIKEA tuote jota ilman en tulisi enää yhtään toimeen!

 4. HeidiV says:

  Minäkin saatoin vinkata sappisaippuasta, koska itse olen käyttänyt sitä tosi kauan 🙂 Ja se on ihmeaine todella! Poistaa vaikka vanhemmankin tahran – kuten nyt itse totesit. Hienoa, että neuleesi pelastui!

  Ps. ja pyykinpesuun kokeilepa pesupähkinöitä… Puhdasta tulee, luomusti…

  1. Nina says:

   Voi olla että se vinkkaaja olit Heidi sinä. Samaan postaukseen tuli moni kehumaan sappisaippuaa, ja olen heille (teille) jokaiselle kiitollinen. 🙂 Ostin joskus pesupähkinöitä pussillisen, mutta ne haisevat jotenkin ällöttäviltä. 😀 En ole siksi vielä ottanut niitä käyttöön. Ajattelin testata niitä kun seuraavan kerran loppuu pesuaine.

 5. Tuo sappisaippua on oikeasti yksi parhaista löydöistä ikinä! Sillä lähtee meikkivoidetahrat, punajuuri ja oikeastaan tähän mennessä ihan kaikki. 🙂

  1. Nina says:

   Samaa mieltä ida! Joka kerta ajattelen, että no tämä tahra ei varmasti lähde, ja joka kerta yllätyn iloisesti. Paras tuote!

 6. Oih, onpa ihana kuulla että sait neuleen pelastettua! Mietin jo muutamaan kertaan, että laitan viestiä ja kysyn kuinka neuleelle kävi mutta se selvisikin jo täältä 🙂 Nestemäinen sappisaippua pääsi ostoslistalle, onhan sillä tullut putsattua valkoisesta untsikasta punainen huulipunakin yhden iloisen kohtaamisen jälkeen <3

  1. Nina says:

   Ai niin!!!! Olin jo unohtanut tuon! Mutta kyllä, myös siinä tilanteessa homma toimi. Suosittelen todella tuotteen hankkimista! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.