Samuji Koti

tunnetila: tykkäys

samujikoti1

Ihan kun ei riittäisi, että odotamme sydän sykkyrällä jännityksestä ja ihastuksesta joka kauden vaihtuessa lookbook -kuvia Samujin uusista vaatemallistoista. Nyt meitä hemmotellaan vielä uudella Samuji Koti -brändillä!

Piipahdin eilen hyvin pikaisesti Mikonkadulla, jossa juhlittiin Samuji Koti -brändin lanseerausta ja uutta liikettä. Liiketila tosin on näillä näkymin vain väliaikainen, toivottavasti uusi tila löytyy tulevien kuukausien aikana yhtä keskeiseltä paikalta Helsingin keskustasta.

Juttelin avajaishulinassa hetken Samu-Jussi Kosken, mies Samujin takana, kanssa. Samu-Jussi kertoi, että Samuji Koti -projektissa hän on toiminut ”päältäkatsojana” (joku voisi kutsua häntä myös projektin taiteelliseksi johtajaksi), mutta itse tuotteiden suunnitteluun Samu-Jussi ei ole osallistunut. Tuotteiden takana on mm. Marimekolta tuttuja suunnittelijoita kuten Erja Hirvi.

Tuotteiden kirjo on mallistossa laaja. Tuotteita löytyy pienemmistä kodintuotteista kuten saippuoista, morttelista ja kynttilöistä  suuriin kivivaaseihin ja lasisiin maljakoihin. Pehmeyttä mallistoon tuovat mm. keittiöpyyhkeet, huovat ja erilaiset sisustuskankaat.

Tuotteissa käytetyt materiaalit ovat taattua Samuji-laatua (paljon pellavaa, metritavarana myytävissä kankaissa myös maailman pehmeintä ja kauniisti laskeutuvaa puuvillaa) ja suurin osa tuotteista valmistetaan Suomessa. Riihimäen muottivalu valmistaa malliston kynttilänjalat ja morttelit, Lasismin lasinpuhaltajat puhaltavat Riihimäellä malliston maljakot ja Studio Helsinki vastaa mm. malliston leikkuulaudoista ja pienistä voileipätarjottimista. Puuvillatuotteista osa tulee Jokipiin pellavalta, osa Latviasta jossa pellavaperinne on vertaansa vailla.

Näinä aikoina kun joka paikasta kuuluu vain huonoja uutisia, sydäntä lämmittää sanoinkuvaamattoman paljon tällainen yhteisöllisyys. Samuji on upea kotimainen brändi jolla menee, ajat huomioon ottaen, hienosti. Kasvavaan kilpailuun vastatakseen Samuji voisi siirtää tuotantoaan maailmalle ja teettää tuotteensa siellä edullisemmin. Samujin kilpailuvaltti on kuitenkin valittu toisin. Heidän kilpailuvalttinaan on kotimaisuus ja samalla he työllistävät pienyrittäjiä ympäri Suomen.

Nyt joka iikka joululahjaostoksille Samujin liikkeisiin, halusitte sitten ostaa läheisillenne (tai itsellenne) vaatteita tai muuta kotimaista muotoilua. Tiedän, että moni meistä käy Samujin liikkeissä haaveilemassa heidän kauniista tuotteistaan mutta lompakko ei vaan aina anna myöden hintavampien tuotteiden hankkimista. Samuji Koti tarjoaa tuotteita jokaiselle kukkarolle, ja parikymppiä maksava laadukas pellavainen astiapyyhe ilahduttaa aivan varmasti itseä keittiössä kokkailun lomassa, tai vaikka ystävää joululahjapaketissa.

Ja lahjakortti, lahjakortti Samuji Koti -liikkeeseen olisi täydellinen lahja! Voi olla että joudun itsekin kirjoittamaan joulupukille kirjeen jossa kerron laveasti miten valtavan kiltti olen ollut taas tänä vuonna…

Samuji Koti, Mikonkatu 1
Kuva Sami Repo / Samuji

0

(2) Kommentit

  1. En tiedä, onko tämä harhaa, mutta tuntuu niinkuin nyt olisi nousemassa uusi aalto suomalaista suunnittelua ja valmistusta. Lähes päivittäin törmää johonkin uuteen brändiin. Yhdeksi suosikeistani on noussut Tuusulasta Sunnuntaipuoti. Omassa mallistossaan myy erittäin laadukkaista materiaaleista tehtyjä vaatteita ja sisustustekstiilejä ja puodissa on sitten myynnissä muiden suomalaisten käsityöläisten tuotteita samassa hengessä. Peukut tälle ilmiölle. http://www.sunnuntaipuoti.com/sisustus/joqnret0893dkecy5cyp16ezc04w7w

    1. Nina says:

      kiitos linkistä Katri R! En ole kuullutkaan Sunnuntaipuodista aikaisemmin. Voi että, toivotaan kovasti että aavistuksesi uudesta Suomi-aallosta pitää paikkansa. Voi kunpa saisi kaikki ihmiset, tai edes jokusen, muuttamaan hieman kulutustottumuksiaan ja hankkimaan edes muutaman kotimaiseen tuotteen vuodessa enemmän! Jokaisella pienelläkin asialla kun on jo merkitys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.