Joulun keräykset

tunnetila: ilo

joulupuukerays2

Huomenna on taas luvassa Tunnetilan pieni jouluarvonta, mutta sitä ennen ajattelin vinkata Teille miten joulun aikaan on helppo jakaa joulumieltä ja hyvää oloa myös heille, joilla kaikki ei ole välttämättä niin hyvin kuin itsellä.

Paketoin eilen kaksi pakettia jotka vein Kauppakeskus Forumissa sijaitsevaan Joulupuu -keräykseen ”Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia.”  Näin sanotaan Keskuspuiston Nuorkauppakamarin verkkosivuilla, ja mikäpä sen paremmin nostaisi joulumieltä kuin lasten tekeminen onnelliseksi.

Olen jo vuosia osallistunut Pelastusarmeijan Joulupata -keräykseen lahjoittamalla patoihin joko rahaa tai hyväkuntoisia kodintarvikkeita (esimerkiksi itselle tarpeettomia lakanoita ja pyyhkeitä). Tänä vuonna lahjoitus meni minulta uuteen osoitteeseen, sillä ehdin kaupungille sunnuntaina ja Pelastusarmeijan padat eivät olleetkaan sunnuntaisin auki. Pelastusarmeijan lahjoitukset jaetaan vähäosaisille perheille, Joulupataan laitetut tuotteet taas osoitetaan suoraan tietyn ikäiselle lapselle. Omat pakettini tulevat tänä jouluna ilahduttamaan pientä taaperoa ja teinityttöä.

joulupuukerays1 joulupuukerays3

Eilisellä kauppareissulla osallistuimme mieheni kanssa myös Ole Joulupukkina Seniorille -kampanjaan. Vanhusten yksinäisyys on suurimpia ikäihmisten ongelmia Suomessa. Senioreiden joulukampanjassa kuka tahansa voi ostaa kampanjaan osallistuvasta kukkakaupasta haluamansa (joulu)kukan, ja kukat toimitetaan vastaanottajille joulunalusviikolla. Korttiin on kirjoitettu valmiiksi vanhuksen etunimi ja ikä, toiselle puolelle voi kirjoittaa oman joulutervehdyksensä.

Noinkin pienet teot voivat tuoda joulumieltä yksinäiselle vanhukselle tai lapselle, joka ei välttämättä haaveile upeasta Barbie-talosta, vaan vaikkapa turvaa tuovasta ikiomasta pehmolelusta, joka kainalossa käpertyä sänkyyn iltaisin. Minulle tuli eilisestä ihan valtavan hyvä mieli! Autetaan yhdessä, vielä on muutama päivä aikaa osallistua joulukeräyksiin. Jokainen meistä on tärkeä!

 Joulupuu -keräys
11.-18.12. Forumin keräyspisteellä päivystetään
ma-pe klo 17-20, la 10-18 ja su 12-18
keräyspisteitä on ympäri Suomen

Joulupata -keräys
jouluaattoon 24.12. asti
keräyspisteitä ympäri Suomen

Ole joulupukkina seniorille -kampanja
11.11.-18.12.2014
mukana kymmenet pääkaupunkiseudun ja
Tampereen seudun kukkakauppiaat

0

(6) Kommentit

 1. Joulupuu-keräykseen olen itsekin vienyt paketteja jo muutamana vuonna. Eilen vein teinitytölle sopivan joululahjan.

  1. Nina says:

   Ihana kuulla että olet ottanut tavaksi auttaa lähimmäistä. Saan ainakin itse antamisesta enemmän mitä saamisesta.

 2. Juuri lauantaina juttelimme tuosta senioreiden keräyksestä ja vaikka olin siitä jo aiemmin kuullut, niin silti ajatus kukan ostamisesta yksinäiselle vanhukselle sai kyyneleet silmiin. Sanomattakin siis selvää, että meidän perheemme ottaa tänä vuonna osaa kyseiseen keräykseen 🙂

  1. Nina says:

   Minä en ollut kuullut kampanjasta aikaisemmin, mutta mieheni bongasi kukkakaupasta ilmoituksen ja osallistuimme kampanjaan heti. Ihana kuulla että tekin osallistutte. <3

 3. Mäkään en ollut kuullut tästä ”ole joulupukkina seniorille”-kampanjasta aiemmin, mutta tänään kävin kukkakaupassa. En oikeasti edes pystynyt kukkakaupan myyjälle puhumaan kuin pakolliset, oli nimittäin niin poru kurkussa! Kaikista kamalinta oli myös se, etten oikein meinannut osata valita, kenelle sen kukan sitten lahjoittaisin. Kun tuli fiilis, että sitten se joku toinen vanhus jää kukatta..mutta siis, ihana kampanja! En yleensä ole näin herkkä hyväntekeväisyyden suhteen, mutta tää jotenkin meni ihon alle. Ehkä se, kun tavallaan tietää, kuka sen lahjoituksen saa. Tämä on jotenkin niin henkilökohtaisempaa, kuin joku tavan lahjoitus!

  1. Nina says:

   Samaa mieltä! Tuo on todella ihana kampanja ja toteutuskin kuulostaa erinomaiselta. Minullekin tuli sama fiilis, olisi tehnyt mieli ostaa kukka kaikille vanhuksille. 🙂 Asioin itse Kampissa ja kun kävin kukkakaupassa toistamiseen sain kuulla, että kaikki nimet oli sieltä jo mennyt loppuun. Eli aika moni vanhus tuntuu saavan kukan tänä jouluna. Niin ihana juttu! Ihanaa Salka että sinäkin osallistuit tähän! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.