Perjantain kunniaksi pikakampauksessa

tunnetila: tykkäys

kampaus

Kävin viime perjantaina Stockalla pikakampauksessa*. Stockmannilla vietetään näin tammikuussa hyvinvointikuukautta, ja tähän Wellness -teemaan liittyy erilaisia tapahtumia ympäri Stockmannia.

Piipahdin edellisviikolla, niin ikään Wellness -teemaan liittyen, maistelemassa Stockan Herkussa Stockmannin uusia terveellisempiä ruokavaihtoehtoja. Tarjolla oli supermaukkaita uutuuksia, mm. kikherne-fetasalaatti sekä suosikikseni muodostunut kookoslime-katkarapusalaatti. Salaattien lisäksi tarjolla oli mm. gluteeniton broileri-avokadopasta, todella maukasta sekin, ja gluteenittomia leipiä.

Nyt kävin kuitenkin ottamassa perjantain kunniaksi hiuksiini kampauksen, joka tehtiin Wellness -viikkoon liittyvällä Kérastasen hiuspisteellä.

Loppusyksystä Helsingin keskustan Stockan 7. kerrokseen avattiin Kérastasen Blow Dry Bar – kampauspalvelu, jossa voi piipahtaa tarpeen tullessa ottamassa hiuksiinsa haluamansa kampauksen. Aikaa hiusbaariin ei tarvitse välttämättä varata etukäteen, vaan pikakampaukseen saattaa päästä kun vain saapuu paikalle. Tarjolla on pikakampausmenu, josta valitaan haluttu kampaus. Hiusten pituudesta ja valitusta tyylistä riippuen aikaa menee 30-45 min ja palvelun hinta on 30-45€. Hyvin kohtuullista, sanoisin.

kampaus_08 kampaus_06 kampaus_07kampaus_04 kampaus_10
Valitsin itselleni kiharakampauksen, ja kuvissa näkyvä rento kampaus valmistui alle puolessa tunnissa. Kérastase kampaaja Jaana Paavilainen pisti minut heti aluksi tiukkaan paikkaan. Kuten tiedätte, hiukseni ovat juuri nyt hyvin ohuet ja aika surkeassa kunnossa. Jaana katsoi hiuksiani ensimmäisen kerran ja kysyi välittömästi: ”Miksi sinulla on näin pitkät hiukset?” En oikein tiennyt mitä vastata. ”No kun mulla on aina ollut pitkät hiukset… Mä olen sielultani pitkähiuksinen ja käytän usein lisäkettä kun omista hiuksistani ei enää ole paljon jäljellä. Saan piilotettua näihin hiuksiin lisäkkeen paremmin.”

Jaanan kipakka kehoitus kuitenkin oli seuraava. ”Nyt varaat heti ajan kampaajaltasi ja leikkaatte sinulle pitkän polkan. Hiuksesi ovat pituuksista nyt niin haperoa, että kehoitan sinua leikkaamaan kerralla lyhyemmät hiukset. Sinä et tee mitään näillä pitkillä hiuksilla. Eihän näitä voi edes pitää auki.”

Olen tiennyt tuon kirvelevän totuuden pitkään jo itsekin, mutta nyt se todella konkretisoitui Jaanan sanojen myötä. Minulla on ollut pitkä polkka joskus 90-luvulla enkä silloin oikein viihtynyt siinä. Pyöreät kasvoni näyttivät vielä pyöreämmiltä ja minulla oli koko ajan hirvittävä pallopää olo. Jaana oli kuitenkin täysin oikeassa siinä, etten tee yhtään mitään tuolla haperolatvalla.

Yritän tämän viikon aikana kerätä rohkeutta soittaakseni kampaajalleni ja ehdottaakseni hieman radikaalimpaa käyntikertaa. Pitkähiuksisesta polkaksi ja jos hiuksiin laittaisi vielä jonkun värin napakoittamaan kampausta nykyisen oman värin ollessa vähän mitä on…

Jo pelkkä ajatus lyhyemmistä hiuksista jännittää ihan hurjasti näin etukäteen, mutta kuten aina hiusten leikkauksen yhteydessä todetaan, hiukset kyllä kasvavat, eivätkä jää lyhyemmäksi ikuisiksi ajoiksi. Ja jos jäävät, niin onneksi on olemassa lisäkkeitä. Minkäs sitä itselleen voi jos on kotonaan ainoastaan pitkähiuksisena.

Crystal Hair Kerastase Institute
Helsingin Stockmannin 7. kerros

 

0

(16) Kommentit

 1. Minä luulen, että pitkä polkka sopii sinulle mainiosti! Usein se jotenkin saa ilmeen näyttämään paljon raikkaammalta ja freesimmältä, varsinkin jos hiukset ovat huonossa kunnossa. Ja juuri tuollainen hyvin leikattu pidempi polkka sopii pyöreisiin kasvoihin paremmin kuin hyvin!

  Pitäisi itsekin käydä taas kampaajalla, mutta en taida ehtiä ennen lomareissua… Mikähän siinä on, että hiukset ovat kaikista mahdollisista kosteuttavista naamioista huolimatta kuivan ja karhean tuntuiset näin talvella?

  1. Nina says:

   Ai, hauska kuulla että koet pidemmän polkan sopivan pyöreisiin kasvoihin. Itselläni on kamala pallopääkompleksi. :/ Kiitos siis tsempistä ja rohkaisusta!

   Hiukseni ovat juuri nyt ihana kammottavassa kunnossa! Latva ei varmaan koskaan ole ollut noin karhea ja surkea. Hyvä kuulla etten ole ainut joka kärsii juuri nyt samasta ongelmasta. Päänahka ja hiusten tyvi voi hyvin, mutta tuo latva on niin järkyttävä ettei ole koskaan ollut. Nyt on siis todella aika tarttua saksiin. APUA!

 2. Minäkin olen ollut ”aina” pitkähiuksinen ja pyöreäkasvoinen. Mutta silti viihdyn nykyisessä lyhyessä tukassani aivan mahdottoman hyvin. Pitkissä hiuksissa oli aina ongelmana hentoisuus ja lirut latvat, mutta lyhyellä leikkauksella näyttää kuin hiuksia olisi tullut triplasti lisää! Rohkea rotan syö, kuten tädilläni on ollut tapana sanoa. 😉

  1. Nina says:

   Oi mutta sinulle nuo lyhyet hiukset sopivat ihan mielettömän hyvin!!! Ihailin rohkeuttasi kun napasisit hiuksesi lyhyemmäksi, ja ehkä nyt seuraan perässä. Näytät niin kaunista esimerkkiä. 😉

 3. Tarja says:

  Onpa kaunis kampaus! Kasvatan parhaillaan hiuksiani ja toivottavasti jossain vaiheessa on pituutta niin paljon, että saisin laitettua ns. sotkunutturoita. Niitä niin ihailen kaikilla!

  Ymmärrän ihan täysin, mitä tarkoitat sillä, että viihdyt vain pitkissä hiuksissa. Itselläni on oltava vähintään se polkka, joka onkin ollut vuosikausia. Pari kertaa olen leikkauttanut ihan lyhyen tukan ja kummallakin kerralla hiusten kasvatus alkoi välittömästi kampaajalta ulos kävellessä. Ei ole minun juttu. Nyt minulla on juuri tuollainen pidempi polkka, jossa viihdyn oikein hyvin, mutta haluaisin nyt kuitenkin antaa hiusten kasvaa vielä hivenen pidemmiksi. Ainahan ne lyhyemmiksi saa 😀 En oikein muuten jaksa uskoa tuohon pallopää-juttuun: jotenkin voisin hyvinkin kuvitella sinulle juuri pitkän polkan. Tsemmpiä joka tapauksessa hius-mietintään: hiukset on (ainakin mulla) pääasia 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos Tarja! Tykkäsin kampauksesta itsekin.

   En voi kuvitellakaan että minulla olisi lyhyet hiukset. Moni tosin on sanonut että minulle sopisi (kasvojeni luuston vuoksi) ihan lyhyet hiukset, mutta huh huh, muuttuisin silloin varmaan ihmisenäkin niin paljon että niin radikaalia kokonaismuutosta en halua. 😀 Hiusten täytyy olla niin pitkät että ylettävät ponnarille (minulla on hiukset aina kiinni), ja tummat. Muuten tulee identiteettikriisi. 🙂

 4. pauliina says:

  kaunis kampaus!
  ei se kyllä kuvista näy, että hiuksesi olisi huonossa kunnossa tai mitenkään ohuet! siksi ihmettelin kampaajan kommenttia. mutta kai se sitten totta on…(?)
  mistä on kotoisin tuo harmaa neule? tahtoo!

  1. Nina says:

   Kiitos Pauliina, viihdyin kampauksessa itsekin. Voi kuule, hiukseni ovat niis surkuhupaisan ohuet ja harvat että naurattaisi jos ei enemmänkin itkettäisi. 🙁 Ja vielä kun stressaan niistä alituiseen niin ne harvenevat entisestään. On ihan surkea fiilis! 🙁

   Neule on yksi niistä Lontoon reissulta ostetuista Uniqlon kashmirneuleista ja se on malliltaan TÄYDELLINEN! Rakastan sitä niin paljon etten haluaisi käyttää nykyään mitään muita puseroita kuin sitä. Valitettavasti ohut kashmir ei kestä noin kovaa käyttöä ja joudun väkisin pitämään näppini siitä erossa. Tuota mallia ei ollut liikkeessä kuin tuo yksi ainoa kappale eikä sitä löydy nettikaupastakaan. Haluaisin kaapin täyteen juuri tuota mallia! Kymmenen samanlaista harmaata neuletta olisi ihana olla olemassa. 😀

 5. Mun korviin kampaajan kommentti kuulostaa aavistuksen tylylle, vaikka olisikin totuus :O Mutta eikös niitä ole jotain kuivien hiusten pelastuskäsittelyjä? tietty jos latva on ihan kuollut, niin eipä ne vissiin sitten auta..:( Mutta kannattaa varmaan kyllä vielä kysäistä oman kampaajan mielipide! Mun vinkki näin luonnostaan karkeahiuksisena on kyllä hiusöljyt, vaikka jonain vapaapäivänä hyvissä ajoin ennen hiustenpesua kunnon öljybuustaus vaan pituuksiin ja annat sen muhia! Itse harrastan tuota aina silloin tällöin, olen muistaaksi tunnin, parikin muhitellut öljyä hiuksissa ennen pesua.

  Mutta sanottakoon vielä että mä olen myös sitä mieltä, että sulle sopisi aivan varmasti pidempi polkka!

  1. Nina says:

   No juu, hieman tyly tuo kommentti olikin ja kampaaja pyyteli sanomistaan anteeksi moneen kertaan, mutta arvostan hänen spontaania rehellisyyttään ihan valtavasti ja kiitinkin häntä rehellisestä mielipiteestä. Olen ihmetellyt muuttunutta hiuslaatuani nyt ehkä kuukauden päivät ja hautonut pituuksia silloin tällöin naamioilla. Muutaman tunnin öljysessio voisi kyllä tehdä hyvää, eli kiitos vinkistä Salka!

   Vaikka kommentti vähän tyly olikin, niin tuo ainakin herätti ajatuksia ja antoi vahvistusta omille mietteilleni, ja ehkä myös rohkeutta muutokseen. Herätteli vähän samalla tavalla kuten se taannoinen gynekologilla käynti… 😀 😀

 6. Kaisa says:

  Mä luulen, että sulle kyllä sopii pitkä polkka ihan tosi hyvin! Rohkeasti vaan, kasvaahan nuo kutrit sit taas 🙂 musta semmoinen pitempi polkka on tosi chic, just niinku sä!

  1. Nina says:

   Voi Kaisa rakas! Mä olen aina halunnut olla chic ja olen omasta mielestäni ihan kaikkea muuta! Et siis usko miten iloiseksi tulin tuosta kommentistasi! Jee ja pus! <3 Jaksan tällä (huonoine hiuksineni) taas monta viikkoa eteenpäin. 😀 😀

 7. Nasu says:

  Moi Nina!

  Pitkästä aikaa ehdin kommentoimaan ja lukemaan blogiasi. On tapahtunut niin paljon viimeisen vuoden aikana ja pelkästään hyviä juttuja. Kampaus on tosi kaunis ja tuo idea, että voi mennä aikaa varaamatta pikakampaukseen on mainio. Rohkaisen sua kokeilemaan pitkää polkkaa. Mulla oli vuosia sitten lyhyt polkka ja sekään ei saanut tällaista ”pallopäätä” näyttämään enemmän pallopäältä. Mä viihdyin silloin hyvin polkkatukassa, mutta en sitten vain jaksanut käydä niin usein kampaajalla, niin parin vuoden jälkeen kasvatin taas pitkät hiukset. Nyt olen viimeksi käynyt kampaajalla yli 6 kk sitten, mutta nyt on aika varattuna latvojen siistimiseen ja hääkoekampaukseen ensi viikolla 🙂

  1. Nina says:

   Moi Nasu! Ihana nähdä sinua täällä! On ollut jo ikävä!

   Kiva kuulla että elämässäsi on tapahtunut vain hyviä asioita. Onnea myös tulevalle morsiammelle, onpa ihana uutinen! <3

   Kiitos kampaustsempistä. Tärkeintä on nyt saada hiukset, ne vähätkin mitkä on jäljellä, mahdollisimman hyvinvoiviksi. Niinpä ei taida olla muuta mahdollisuutta kuin leikata hiukset kerralla lyhyemmäksi. Hirvittää! Onneksi hiukset saa kuitenkin aina ponnarille. 🙂

 8. Tintti says:

  Suosittelen tehohoidoksi kookosöljyä! Itse olen syksyn ja talven aika hoitanut rutikuivia latvoja laittamalla illalla kookosöljynaamion hiusten pituuksiin, sitten hiukset löysälle nutturalle ja pyyhe tyynyn ympärille. Ja aamulla normaalisti pesu + hoitoaine ja tuloksena on välittömästi kiiltävämmät ja kosteutetummat hiukset! Edullista, tehokasta ja luomua! 🙂 Pelkäsin ekalla kerralla liimalettiä mutta siitä ei ollut tietoakaan. Lisäksi mun kampaaja vinkkasi että joskus hiusten huono kunto voi johtua jopa jumissa olevista hartioista/niskasta, kun jumit estää tehokkaan aineenvaihdunnan ja ravintoaineiden pääsyn hiusjuuriin. Mutta jos tilanne on päässyt tosi pahaksi niin rohkeasti vaan pitkää polkkaa napsimaan, sehän on kuumin trendi hollywoodissakin tällä hetkellä! 🙂

  1. Nina says:

   Vau!! Nyt löytyi kookosöljylle käyttöä! Mietin nimittäin juuri muutama päivä sitten mitä ihmettä teen kaikilla noilla kookosöljyillä jotka ovat kertyneet keittiön kaappiin. Jee, tässä yksi tapa ottaa öljy hyötykäyttöön. Kiitos vinkistä Tintti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.