Tyylikkäät tyttökumpparit

tunnetila: hauskuus

150115_saapas

Olin muutama viikko sitten menossa töistä suoraan erääseen blogitapahtumaan. Kuten kaikki tiedämme, ainoat oikeat jalkineet viime viikkojen säihin ovat olleet ainakin täällä Helsingissä kumisaappaat. Olen käyttänyt päivittäin, viikko toisensa jälkeen, lyhytvartisia kumisaappaitani, mutta blogitilaisuuteen en halunnut marssia kumppareissa. Niinpä olin laittanut aamulla jalkaan nahkanilkkurit.

Kengät läpimärkinä, sukat vettä valuen, saavuin lopulta tuohon blogitilaisuuteen ja kirosin turhamaisuuttani. Miksen vain laittanut suosiolla kumisaappaita jalkaani?!

Kävin samana iltana etsimässä alennusmyynneissä lämpimiä, vedenkestäviä mutta siroja kenkiä, enkä löytänyt haluamaani. Muhkeat Sorelit ja hieman sirommat Eccon Dry Maxit houkuttelivat minua kaikista eniten, mutta kun halusin kengiltäni siroutta, niin päätin vielä jättää Dry Maxit ostamatta. Laitoin kuitenkin kuvan Eccon kengistä Instagramiini ja pohdin siellä ”ostaako vai eikö ostaa”.

150115_toka

parka Selected Femme, kaulaliina Balmuir*, housut LiuJo*,
hanskat Moschino, kumisaappaat Nokian Jalkineet by Julia Lundsten*

150115_eka150115_saapas2

Seuraavana aamuna sain kaveriltani viestin FB:ssä. ”Minkä kokoinen jalka sulla on?” Kyllästymiseni märkiin sukkiin oli kuulema bongattu Instagramista, ja tarjolla oli kuivat ja lämpimät jalat Nokian Jalkineiden tyylikkäissä kumisaappaissa! Voi jee, olin innosta soikeana kun kävin hakemassa seuraavana päivänä Julia Lundstenin Nokian Jalkineille suunnittelemat Lace Up Warm -malliset kumisaappaat itselleni.

Laitoin karvavuoriset ”tyttökumpparit” heti jalkaan ja totesin, että ne salonkikelpoisemmat kumisaappaat ovat nyt tässä. Kiitos kiitos kiitos, kyllä nyt kelpaa sipsutella loskassakin menemään!

Ps. Bongasin Nokian Jalkineiden nettisivuilta myös toiset superhienot kumpparit. Karvavuoriset tennarimaiset Kuurat on melkein pakko saada. Kuinkahan monet kumisaappaat on normaalia omistaa..?

Kiitos kuvista Heidi!

0

(8) Kommentit

 1. Onpa jännittävän näköiset kumpparit, herätti mielenkiinnon. Itsekin tarvitsisin ne paremmat kaupunkikumpparit kotoisten pariksi, joilla viihdytään puutarhassa, metsissä ja pelloilla.

  Mitenköhän kestävät käytössä? On jotenkin viime vuosilta niin huonoja kokemuksia kumisaappaiden kestävyydestä sekä lasten, että omien- halkeamia ja värinhaalistumista. Minulla oli joskus käytössä nauhalliset kumpparit ja ne murenivat käsiin parissa vuodessa, vaikka olivat tunnetun saapasvalmistajan tuote.

  Pitäisiköhän kumisaappaitakin hoitaa? Ennen vanhaa kumpparit menivät vuosia hoitamatta mutta nyt tuntuu, että kumpparin käyttöikä saattaa huonoimmassa tapauksessa loppua jo puoleen vuoteen.

  1. Nina says:

   Kiitos Kaisu! Nämä on muuten sellaiset kumpparit joita voi käyttää hyvin myös hameiden ja mekkojen kanssa. *vink vink* 😉

   En osaa itse vielä sanoa saappaiden kestosta, mutta kaverini jolla on useat Julia Lundstenin Nokian Jalkineille suunnittelemat kumpparit, kehuu näitä maasta taivaaseen. Käyttää kuulema näitä ympäri vuoden, vaikkei olisi edes sateista tai loskaa. 😀

   Minulla on kumisaappaille kyllä muutamakin hoitoaine. Kun ostin Hunterit (jotka hetki sitten möin pois pohjeen paksuuntumisen vuoksi), ostin niihin hoitosetin. Kaapista löytyy muistaakseni hoitoaine myös Nokian kumppareille.

   Kumisaappaat saattoivat tosiaan kestää entisaikaan paremmin kuin nykyään. Se johtuu suurelta osin siitä, että erilaiset säädökset kieltävät nykyään monien aikaisemmin käytettyjen raaka-aineiden käytön. Jos näin kärjistetysti sanoisi, niin myrkyt ne kumin ennen kunnossa pitivät. 😀

   1. Kommentissani olikin aluksi miete tuohon viimeiseen kappaleeseesi liittyen, koska olen arvellut tiukentuneiden raaka-ainesäädösten vaikuttaneen asiaan. Niin että mikä sitten on parempi, tiukemmin säädöksin mutta vähemmän kulutusta kestävä tuote vai löysemmät säädökset ja vuosia kestävä tuote. Kumpi on ekologisempaa.

    Olen tainnut pohtia joskus aikaisemminkin kommenttiosiossasi ekologisuuskysymyksiä. Eihän haittaa? Samat asiat taitavat pohdituttaa sinuakin, voisin ajatella näin pitkäaikaisena lukijanasi. =)

    1. Nina says:

     Voi Kaisu, ekologiset keskustelut ovat blogiini todella tervetulleita! Tosi kiva siis että tuot mietteitäsi täällä esille.

     Ainakin lasten kumisaappaissa on ehkä tuo turvallisuus ja myrkyttömyys tärkeä ottaa huomioon. Lapsilla kun kumpparit menevät muutenkin nopealla aikavälillä vaihtoon kun jalka kasvaa, niin ei ole ehkä niin katastrofaalista jos ne eivät kestä viittätoista vuotta. 🙂

     Aikuisena kuluttajana olen kyllä kestävyyden kannalla ja toivon, että (usein arvokkaatkin) hankintani kestäisivät vuosia.

 2. Kivan näköiset järkiasusteet!

  Auton tavaratilassa on vuosia ollut pari kahdeksan euron rumia kumppareita, joita en ole kaupungissa suostunut käyttämään vaan olen tallustellut jalat märkinä kaupungin katuja odotellessani niiden hajoamista (ei toivoakaan, ne ovat yhtä hyväkuntoiset kuin ostettaessa). Syksyllä kuitenkin taivuin ja hankin katu-uskotavat kumisaappaat, jotka ovat paitsi pitäneet jalat kuivina, myös keränneet kehuja ulkonäöstä. Rumilussaappaita käytän sitten maalla ja metsässä.

  1. Nina says:

   Kiitos Lumo! Saappaat on yllä hauskan erilaiset. 🙂

   Rumilussaappaat on myös hyvä olla olemassa. Itsellenikään ei tulisi edes mieleen lähteä näillä kaunottarilla vaikkapa puutarhatöihin. Siihen hommaan kelpaa mitkä tahansa lantsarit. 🙂

 3. Hyvis says:

  Hei Nina!
  Mistä olet löytänyt kumisaappaiden hoitoainetta, etenkin Nokian omaa? Olen löytänyt vain Wolyn mutta se ei mielestäni ole hyvä.
  Itsekin olen kumisaapashullu ja useamman parin omistaja 😀

  1. Nina says:

   Moikka Hyvis! Nokian Jalkineilla on ihan oma tuotteensa kumisaappaiden hoitoon. Tietoja löytyy täältä: http://nokianjalkineet.fi/lisavarusteet/ . Tuotetta löytyy ainakin ulkoiluvaatteita ja -varusteita myyvistä liikkeistä, esim. Partioaitta. Myös verkosta sitä näyttää saavan, mm. täältä: https://varuste.net/Nokian+jalkineet+Kuminhoitoaine+saappaille . Tuubi maksaa alle vitosen. Suosittelen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.