Reissunassun pelastajat

tunnetila: tykkäys

exuviance mini2

Matkustelen aika paljon, mutten ole silti oppinut läksyäni matkakosmetiikan suhteen. Nappaan aina matkalle mukaan näytteeksi saamiani pikkupulloja, joita en ole aikaisemmin testannut ihollani. Usein matka on ihana, mutta palaan kotiin hirveiden iho-ongelmien kanssa. Herkkä ihoni ei oikein pidä matkoilla tapahtuvista testiviikoista, jolloin ihan kaikki muukin kuin ihonhoitotuotteet muuttuvat.

Erilainen vesi ja ilmasto, ilmansaasteet, reissuruokavalio, matkakohteen hygieniataso ja vaikkapa hotellin käyttämät pesuaineet joilla vuodevaatteet pestään, voivat kaikki vaikuttaa ihon kuntoon.

Kun matkustin viime kesänä Tukholmaan vähän pidemmäksi aikaa, jouduin miettimään mitä kosmetiikkaa mukaani pakkaisin. Yli kaksi viikkoa kestävällä reissulla on inhottavaa jos iho menee päivä päivältä huonompaan kuntoon. Ihon saattaa saada huonoon kuntoon parissa päivässä, mutta sen palautuminen saattaa kestää pahimmillaan kuukausia.

Löysin matkakokoisten tuotteiden joukosta Excuviancen testisetin* ja muistin kuulleeni sarjasta todella ylistäviä kommentteja. Rohkaisin mieleni ja päätin testata Excuviancea matkani ajan.

exuviance mini1

Pidin sarjasta älyttömästi, ja ihoni voi koko matkan ajan todella hyvin. Tuotteet kosteuttivat täydellisesti, iho tuntui kimmoisalta ja näytti kauniin kuulaalta. Tuotteiden tuoksu oli taivaallinen ja tuotteet olivat hyvin riittoisia. Jopa sarjan puhdistusmaito, joiden kanssa en siis yleensä tule toimeen, puhdisti hyvin ja jätti iholle miellyttävän tunteen.

Osa pienistä tuubeista kesti tasan kaksi viikkoa ja jouduin viimeisinä päivinä turvautumaan hätävaraksi mukaan ottamiini tuotenäytepusseihin, mutta osa tuotteista on kestänyt tähän päivään saakka. Käytin juuri viikonloppumatkallani Kööpenhaminassa sarjan puhdistustuotteet loppuun, ja kun edelleen totesin tykkääväni sarjasta todella ja kun huomasin, etten ole kirjoittanut sarjasta vielä blogiini mitään, ajattelin nyt korjata virheeni. Kuvat sarjasta otin siis jo Tukholmassa ja aikomuksena oli postata aiheesta jo paikan päältä. Hupsis. Noh, parempi myöhään kun ei silloinkaan!

Pari viikkoa päivittäisessä käytössä kestävä herkän ihon Excuviance -matkapakkaus maksaa muistaakseni vähän yli 30€. Käyn ehdottomasti ostamassa uuden setin kun seuraavan kerran olen lähdössä useamman viikon kestävälle matkalle.

Vaikka uusia tuotteita on kiva testailla, niin etenkin pidemmille reissuille lähtiessä on kiva tietää, että iho ei räjähdä sille soveltumattomasta aineesta heti ensimmäisenä päivänä. Onpa minulle kerran käynyt niinkin, että matkalle mukaan pakkaamani silmänympärysvoide oli niin tujua, että silmäni turposivat lähes kiinni heti ensimmäisenä yönä kun tuotetta iltapuhdistuksen jälkeen käytin. Hirvittävän kiva herätä kauniiseen aamuun Pariisissa ja huomata ettei saa silmiä kunnolla auki…

0

(6) Kommentit

 1. Yleensä pakkaan pikkupulloihin matkalle normaalistikin käyttämiäni tuotteita. Välillä kyllä käytän näytteitäkin, sillä en ole erikoisen herkkäihoinen. Siksi olinkin Tokiossa ihmeissäni, sillä molempiin ranteisiini tuli sisäsivuille hurjannäköisiä punaisia näppyjä. Eivät onneksi kutisseet, näytti vain ikävältä. Viimeisinä päivinä ihottuma alkoi rauhoittumaan ja kotiin tullessa hävisi loputkin. En oikein osannut päätellä mistä ihottuma johtui, ehkä jotain mitä olin syönyt.

  1. Nina says:

   Hui! Onneksi nuo näpyt tulivat ranteisiin eikä kasvoihin.

   Minulla on myös pikkupulloja joihin pakkaan tuotteita mukaan, mutta kun matkustan yleensä pelkillä käsimatkatavaroilla ja reissusta tulee aina ostettua jotain, niin olen huomannut että minulle parempi käytäntö on se, että otan mukaan pulloja jotka voin tyhjennyttyään jättää kohteeseen. Tällöin laukun paino vähenee ostoksia varten mukavasti. 🙂

 2. HeidiV says:

  Minäkin käytän matkoilla kosmetiikkanäytteitä… ja eihän ne kaikki sovi iholleni… Ehkä seuraavalle reissulle hankin kanssa täsmätuotteet…

  ps. Köpis-tekstisi herätti kaipuun… olen käynyt siellä kerran ja mieli tekisi toistekin sinne 🙂

  1. Nina says:

   Suosittelen täsmätuotteita, iho tykkää!

   Köpis on kyllä kiva paikka. Olen käynyt siellä itse ainoastaan näin talvella. Olisi ihana päästä kesällä sinne ja pyöräillä kaupungin halki fiiliksestä nautiskellen.

 3. Hanna says:

  Olen tutustunut kyseiseen merkkiin kosmetologini kautta. Olen ollut hyvin tyytyväinen, maksaa kyllä paljon, mutta tuotteet on kyllä todella riittoisia ja hyviä. Ja normaalikokoisissa tuotteissa on pumppu, josta pisteet, en tykkää purkeista josta pitää sormella kaivella rasvaa.

  1. Nina says:

   Minulla on ihan samat mieltymykset kuin sinulla Hanna. Tykkään kosmetiikassa ehdottomasti eniten pumppupulloista. Ne tuntuvat kaikista hygienisemmilta. En ole testannut täyskokoisia tuotteita, joten kiitän kovasti tuosta tiedota. Rohkaisee hankkimaan tuotteita muutenkin kuin matkakoille mukaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.