Fiksattu talvitakki

tunnetila: tyytyväisyys

150215_laukku

Muistatteko kun pari talvea sitten ostin 2or+byYATin villakangastakin josta en ollut ihan varma. Ostin takin sen ylellisen materiaalin, keveyden ja klassisuuden vuoksi, mutten ollut ihan varma näyttääkö se sittenkin liikaa aamutakilta.

Noh, pari vuotta on kulunut ja aamutakkimaiset villakangastakit ovat sittemmin valloittaneet katukuvan. Silmä on tottunut jo aamutakkeiluun, taisin olla aikaani edellä takin hankkiessani.

150215_kolmas

takki 2or+byYAT, neule Morris, housut Samuji, lenkkarit Karhu,
laukku Tory Burch, aurinkolasit Trussardi, koru Dogeared

150215_eka

Ihan sellaisenaan takki ei kuitenkaan päässyt käyttöön vaan muokkasin sitä ensin itse, ja alkutalvesta vein sen vielä ompelijalle. Takissa minua häiritsi eniten massiivisen näköinen yläosa joka ei sopinut omalle vartalolleni. Irrotin ensin minulle väärällä kohtaa olevat vyönlenkit, poistin olkapäiltä epoletit, ompelija otti hihoista ja kainalosta hieman ylimääräistä sisään ja lopuksi ompeli vielä kiinni rinnan kohdalla olevat taskut. Takki oli periaatteessa ok, mutta jokin häiritsi minua vielä.

Lopulta keksin mikä oli vielä vialla. Kaulukset! Takin isot pyöreähköt kaulukset toivat takkiin sen liiallisen kylpytakkifiiliksen. Pyysin ompelijaa kiinnittämään kaulukseen painonapin jotta voin halutessani pitää kaulusta ylhäällä. Ja voilà! Tuon pikkuruisen lisäfiksauksen jälkeen olen käyttänyt takkia koko talven aina kun sää on sallinut.

Pidän edelleen takin upeasta materiaalista ja olen hyvin iloinen että ostin sen 2or+byYATin ystävämyynneistä todella edulliseen hintaan. Toivottavasti takin suunnittelija ei pahastu takin muokkaamisesta… Mutta parempi muutamat muokkaukset ja takin aktiivinen käyttö, kuin sen roikottaminen käyttämättömänä vaatehuoneessa.

Kiitos kuvista rakas äiti <3

0

(8) Kommentit

 1. Tarja says:

  Vau, olet tosi tyylikäs! Sinua näkee harvoin hiukset auki, mutta sopii kyllä. Takki on ihana, mutta nuo aurinkolasit: piste iin päälle. Ja olen samaa mieltä, että parempi pienet muokkaukset kuin, että vaate jää kaappiin käyttämättömänä. Etenkin, kun materiaali on laadukas. Näyttää hyvältä!

  1. Nina says:

   Voi kiitos Tarja! 🙂 Pidän normaalisti hiuksia auki ehkä kahtena päivänä vuodessa, mutta nyt viime aikoina olen pyrkinyt muuttamaan tapojani. Hennot hiukset kun kuluvat kiinni pitämisestä entisestään. Vaikka olen ollut tämän ”harjoittelun” aikana hiukset auki vasta ehkä noin viisi kertaa, niin se on silti enemmän kuin kahtena edellisvuonna yhteensä. 🙂

 2. Oooo, onpa ihana ja tyylikäs takki! Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että mieluummin kannattaa muokata vanhaa kuin ostaa uutta. Siksipä säilön edelleen Benettonin villakangastakkia josta vetoketju ja vuori ovat olleet iäisyyden rikki. Ehkä vielä joku kerta saan aikaiseksi viedä sen ammattilaiselle 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos Elisa! Kerran kun superhyvän vaatteen löytää, se kannattaa korjauttaa niin monta kertaa kun vaate sen kestää! 🙂 Tsemppiä takin viemiseen ompelijalle. Tiedän, että tuo on aina hirvittävien ponnistelujen takana. 🙂 Mutta sitten kun saa asian hoidettua niin on ihan järjettömän hyvä mieli. 🙂

 3. Kaisa says:

  Takki on nyt ihana! Ja hiukset auki, jez! Katsopas nyt sillä silmällä näitä kuvia, sulle sopis se polkkamitta tosi hyvin 🙂 terkkuja <3

  1. Nina says:

   Kiitos Kaisa! <3 Olet ollut viime päivinä paljon mun mielessä. Täytyisi sopia treffit! 🙂 Ai niin se pitkä polkka... Hmm.. 🙂

 4. Kaisa says:

  Siis jes eikä jez…

  1. Nina says:

   😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.