Sommoro!

tunnetila: hauskuus

tampereella1 Tampereella2 Tampereella3

Olipa taas mukava käydä Tampereella verestelemässä vanhoja muistoja ja keräämässä uusia kokemuksia.

Tampereen reissuuni kuului jo perinteeksi muodostunut yökyläily ystävän luona, töitä, elokuvia, koiran rapsuttelua, paljon hyvää ruokaa, treffit toisen ystävän kanssa, kaupungilla kiertelyä, shoppailua, aamusauna ja hotellin mukava jättimäinen sänky. Ja niin, minimanikyyri.

Suunnitelmissa oli, että lakkaan kynnet junamatkalla kohti Tamperetta. Mitä vielä, tein koko junamatkan töitä enkä ehtinyt tarttua lakkaan laisinkaan. Pääsin Tampereelle ja juuri kun ehdin manata epäsiisteljä kynsiäni lähes törmäsin kadulla standiin joka julisti ”Naistenpäivän kunniaksi minimanikyyri 5€”. Mikä sattuma! Mars sisään hoitolaan ja pienen jonotuksen jälkeen kynnet kuntoon vitosella. Kynsisalonki Näytä kyntesi tarjosi minimanikyyrin lisäksi naistenpäivän kunniaksi pinkkiä kuohuvaa ja notkuvan herkkupöydän antimet kaikille asiakkailleen. Olipa kiva yllätys!

Kiva yllätys oli myös valtava määrä uusia butiikkeja, jotka olivat avanneet ovensa Tampereen keskustassa. Hatanpään valtatien, Otavalankadun ja Aleksanterinkadun rajaamalle alueelle oli muodostunut oikea kivojen liikkeiden rypäs. Ihana sisustusliike Design Boulevard, kauniita turkkilaisia haman-pyyhkeitä ja muita puuvillatuotteita myyvä Lina, luomuherkkuja myyvä Runsaudensarvi, Ojakadulta keskustaan Otavalankadulle muuttanut Super Mukava jne. Linasta ostin muutaman puuvillapyyhkeen uuteen kotiin ja Super Mukavassa hairahduin pahemman kerran ja ostin jotain vähän outoa

Myös uusia ravintoloita oli ilmestynyt katukuvaan ja nekin ilahduttivat. Hyvä Tampere, keskustassa näytti, räntäsateesta huolimatta, kivalle ja hyvin elävälle. Vaikka uusia ruokapaikkoja näytti olevan paljon, kävin silti pizzalla lempipizzeriassani Napolissa, aamuteellä ihania salaatteja tarjoilevassa Bistro Venlassa ja iltaa istuin perjantaina Cafe Europassa. Kaikki nuo paikat olivat ehdottomia suosikkipaikkojani kun asuin opiskeluaikoina Tampereella. Teen nappasin mukaan uudesta Pella’s Cafesta Hämeenkadulta, ja olipa hyvää! Suosittelen testaamaan Pella’sin mustaa puolukka-vaniljateetä.

Stockan kupeessa, entisen One Wayn tiloissa, avautui juuri perjantaina uusi kiinnostavan näköinen tila nimeltä Naapuri. Naapurissa on tällä hetkellä neljä liikettä: Bistro Naapuri herkutteluun, vaateliike Minzi, Putiikki Rannalla sekä antiikki- ja sisustusliike Anna-Stiina. Satuin paikalle heti avajaispäivänä ja rennon bistron ja muiden liikkeiden yhdistämästä tilasta tuli heti mieleeni Lontoo. Tammikuussa kirjoitinkin Lontoossa olevan trendinä monta liikettä yhdistävät tilat, jonne voi mennä shoppailemaan, lounaalle tai viettämään muuten vain aikaa. Tässä on nyt Tampereen vastine Shoreditchin trendipaikoille. Onnea ja menestystä uudelle konseptille!

0

(4) Kommentit

 1. pauliina says:

  enpä panisi pahakseni, jos törmäisin vitosen minimanikyyriin! mutta se on kyllä aika epätodennäköistä täällä kotisohvalla 🙂 joten pitänee vaan tarttua lakkapulloon ihan itse.
  mukavaa sunnuntaita ja naistenpäivää!

  1. Nina says:

   Mä olin niiiiiin onnellinen tuosta manikyyristä! Tuli täydelliseen saumaan. Siistit kynnet piristävät kummasti nuutunutta olemusta.

   Ihanaa naistenpäivää sinulle pauliina! <3

 2. SatuKoo says:

  Oih, ihana Tampere 🙂
  Mahtava sattuma tuon minimanikyyrin kanssa!

  1. Nina says:

   Tampere on kyllä aika kiva, ja muuttuu koko ajan kivemmaksi. 🙂 Tuo manikyyri on muuten pysynyt tosi hyvin. Nyt vasta alkaa vähän kynnen kärjistä lohkeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.