Trendikkäintä Lontoota

tunnetila: muistelu

lontoon ostokset2

Shoreditch. Siinä tämän hetken hipsterein kaupunginosa Lontoossa. Tai siis on ollut ainakin viimeiset pari vuotta, mutta nyt kun turistit ja tavikset ovat löytäneet Shoreditchin, kaikki edelläkävijät ovat jo valloittamassa uutta aluetta.

Shoreditch oli täynnä vintageliikkeitä, mutta myös muita ostosmahdollisuuksia oli runsaasti. Vintageliikkeet eivät ole sitä ominta aluettani, mutta hauskoissa trendimestoissa piipahtelin mielelläni. Suurin osa paikoista oli kuitenkin niin hip että oikein nauratti. Kahviloissa istuneet ihmiset näyttivät toistensa klooneilta ja paikkaan eksyneet turistit erotti jo kaukaa. Kiva aluetta oli kuitenkin kierrellä ja bongailla mitkä jutut olivat juuri nyt pinnalla.

Törmäsin alueella sattumalta muutamaan niin kivaan liikkeeseen, että ajattelin vinkata teille niistä jos olette lähiaikoina menossa Lontooseen. Omat suosikkipaikkani olivat kaiken lisäksi miltei kaikki samalla kadulla, joten nämä löytää sieltä hyvin helposti.

lontoon ostokset1 lontoon ostokset3

Ensimmäinen bongaukseni oli pieni sisustusliike Labour and Wait. Kivoja uusia, vanhoja ja uusvanhoja tuotteita pienen putiikin täydeltä. Ostin liikkeestä itselleni tuliaisiksi vuoden 2015 kalenterin jota ihailen töissä päivittäin. Olisin kelpuuttanut liikkeestä mukaani lähes kaiken, mutta kaksi asiaa, lentolaukku ja uudelle vuodelle tehty tavoite ”osta vain mitä tarvitset”, pitivät mielen kurissa. (Toki ulkomailla tuosta tavoitteesta voi lipsua jos jotain oikein ihanaa tulee vastaan. Ettei sitten jälkikäteen harmita.)

Toinen piipahtamisen arvoinen paikka on T2 -myymälä. Olen seurannut australialaista teekauppa T2:ta Instagramissa jo pitkään, enkä yhtään ajatellut että heillä olisi liike myös Lontoon Shoreditchissä. Kiljahdin ilosta kun huomasin tutun kyltin liikkeen ikkunassa. Teekaupat ovat pieniä henkilökohtaisia taivaitani, joten vietin tuollakin aikaa haistellen ja maistellen ja lopulta ostin kahta erilaista teetä ja niille kivat mustat säilytyspurkit. Jäin kerrasta koukkuun tuohon butiikkiin!

Hipsukoista hipsukoin paikka jonne satuimme, taisi olla Barber & Parlour. Kahvila, kodintarvikkeita, ruokaa, vaatteita, kampaamo… Kaikki yhdessä tilassa. En nyt ole ihan varma, mutta muistelen että samassa kompleksissa oli myös elokuvateatteri. Saman katon alta sai shoppailtua pienempien indievaatebrändien tuotteita, ja lähtiessä mukaan saattoi napata salaattitarvikkeet illalliselle. Luomuna tietty.

Bonuksena mainittakoon vielä Klaus Haapaniemen liike jossa piipahdimme pikaisesti. Oli kiva nähdä kotimaisen brändin oma liike keskellä tyylikästä ostosaluetta.

Alueella on myös kivoja levykauppoja, kymmeniä muita kivoja butiikkeja, ravintoloita, kahviloita ja näyttelytiloja. Jos haluat tehdä Lontoosta ostoksia mutta Oxford Streetin hälinä ahdistaa, niin suunnista päiväksi Shoreditchiin. Nähtävää ja ostettavaa löytyy varmasti. Liikaakin.

Labour and Wait
85 Redchurch Street

T2
50 Redchurch St

Barber & Parlour
64-66 Redchurch Street

Klaus Haapaniemi & Co
81 Redchurch Street

Ps. Kuvissa myös se ainoa normaalikokoinen kosmetiikkaostokseni minkä lentokentältä ostin. Chlóen Love Storyn vartalovoide. Ra-kas-tan!

0

(3) Kommentit

 1. Tykkään aina etsiä tuollaisia alueita kaupunkimatkoilla, viihdyn niissä paremmin kuin vilkkaimmilla ketjuliikekaduilla.

  Klaus Haapaniemi näkyi myös Tokiossa. Bongasin Isetan-tavaratalon hyllyssä näyttävät (ja superkalliit) käsineet, kappas vain; Klaus Haapaniemen suunnittelemat. Olin myös lukenut, että hän oli suunnitellut luksustavarataloketjun jouluilmeen toissa vuonna. Ei Klaus kuitenkaan päässyt näkyvyydessä Muumien tasolle, niitä oli ihan joka puolella.

  1. Nina says:

   Minusta on myös kiva käydä vähän erilaisemmilla alueilla kuin pelkästään pyöriä turistirysissä tuhansien muiden turistien kanssa. Eihän siitä turistipaikoissa käymisestä saa edes selvää millaista kaupungeissa ”oikeasti” on kun ei näe eikä koe lainkaan miten kaupunkilaiset itse elävät.

   Tokiossa olisi kyllä mahtava käydä katsomassa tuota Muumi-hypeä. Se kuulostaa ihan uskomattomalta. 🙂

 2. SatuKoo says:

  Pitääpä laittaa nämä vinkit talteen, jos pääsisi itsekin vihdoin jossain välissä piipahtamaan Lontoossa .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.