Muutto ohi

tunnetila: tyytyväisyys

uusi aamu

Muuttomme on vihdoin ohi. Muuttolaatikot on purettu ja tyhjät laatikot noudetaan tänään. Osan laatikoista tosin kumosin hätäpäissäni yhden huoneen lattialle, ja kun en ole ehtinyt miettiä tavaroille kunnollisia paikkoja laitoin vain huoneen oven kiinni ja päätin unohtaa asian hetkeksi. Muuten kaikki meni muutossa onneksi hyvin. Tai siis niin hyvin kuin tuo kammottava tapahtuma voi mennä.

Palkkasin muuttofirman apuun muuttopäivänä ja vaikka miehiä oli hommissa kolme, ja mieheni ja minä kannoimme myös laatikoita hiki hatussa ja pohkeet jumissa (uudessa talossa ei ole hissiä), muuttoon meni silti aikaa yli viisi tuntia. Odotan muuttofirman laskua hikikarpalot otsallani.

Koko prosessiin on mennyt rahaa tähän mennessä takuuvuokrineen, vanhan kämpän kuukausivuokrineen, pesukoneen ostoineen ja kaikkine muine kuluineen yli 6000€. Siihen päälle kun tulee vielä tonnin lasku muuttofirmalta, niin voi olla että hymy hyytyy. Olemme viime vuosina muuttaneet kahden vuoden välein, ja joka kerta prosessiin on mennyt rahaa vähintään 4000€. On kuin heittäisi tukun rahaa roskiin kerran kahdessa vuodessa. Ihan järkyttävää!

Voi kunpa tällä kertaa saisimme asua samassa osoitteessa vaikka edes viisi vuotta. Uusi kotimme on ihana, ja ainakin ensimmäisen vajaan viikon perusteella uskon, että tulemme viihtymään asunnossa erinomaisesti.

Nyt kun uusi koti on saatu jokseenkin hyvään kuntoon (unohdin tarkoituksella sen yhden huoneen kaaoksen), on kiva lähteä lepuuttamaan hermoja Savon sydämeen. Perinteinen pääsiäisen vietto vanhempieni luona oli jäädä muuton takia tänä vuonna väliin, mutta kun tiedän, etten missään muualla rentoudu niin täysvaltaisesti kuin kotona, päätin raivata matkalle aikaa. Jos viettäisin pääsiäisen uudessa kodissa touhuaisin ihan varmasti koko loman kaappeja järjestellen ja tavarakasoja läpikäyden. Olen kuitenkin pyörittänyt tuota tavararumbaa kohta kolme viikkoa joka päivä, joten nyt taitaa olla aika ihan vain olla.

Rentouttavia pääsiäisen pyhiä Teille kaikille!

0

(8) Kommentit

 1. Saako udella, miksi ette ole hankkineet omistusasuntoa? (Ei tarvitse vastata, jos kysymys tuntuu liian tungettelevalta!) Minulle vain on aina ollut selvää, että ostan mielummin oman asunnon, jossa ei ole rajoituksia asumisajan tai remontoinnin suhteen ja jonka hankkimiseksi tarvittavaa lainaa lyhennän mielelläni, koska osa siitä tulee aina itselleni. Pääkaupunkiseudulla asuntojen ostohinnat ovat toki taivaissa, mutta niin ovat vuokratkin. Jos haluaa hiukan pysyvämmät seinät ympärilleen, omistusasuminen on hyvä vaihtoehto. Eikä minua ainakaan ole lainasumman suuruus haitannut, kun se pienenee vuokran kokoisella maksuerällä joka kuukausi hiukan.

  1. Nina says:

   Saa udella! 🙂 Olemme omistaneet jo muutaman asunnon ja viimeksi möimme omistusasunnon pois ennen New Yorkiin lähtöämme jokunen vuosi sitten. Ajattelimme, että tuo asunto olisi ollut meille se pidempiaikainen asunto ja muutenkin ihana koti. Neljän vuoden asumisen jälkeen taloyhtiössä alettiin puhua putkiremontista. Remontti olisi tullut maksamaan 1000€/neliö (vanha jugendtalo oli rakennettu vuonna 1911) ja kun meillä oli asuinpinta-alaa 74 neliötä päätimme, että emme ota 74 000€:a lisälainaa. Möimme siis asunnon pois ennen putkiremonttia.

   Jotta saisimme haluamamme asunnon haluamaltamme asuinalueelta, meidän täytyisi ottaa lainaa vähintään 450 000€. Tuo on minusta niin järjetön summa, että maksan mielummin (järjetöntä) vuokraa ja olen vailla huolen häivää. Rikki mennyt jääkaappi, taloyhtiön vesivahingot tms. Olen niin iloinen kun voin vain ilmoittaa vuokranantajalle että nyt kävi näin, jotain tarttis tehdä. 😀

   Toisin sanoen olemme liian köyhiä ostamaan omaa asuntoa (haluamaltamme alueelta) ja liian mukavuudenhaluisia huolehtimaan asunnosta ja ravaamaan yhtiökokouksissa. 🙂 Ymmärrän toki myös sinun näkökantasi vanhana asunnon omistajana. Nyt en ole kuitenkaan halukas omistamaan mitään. Toki muhkean lottovoiton jälkeen voisin taas lähteä asunto-ostoksille. 😉

 2. HeidiV says:

  Muutto on kyllä kamala rumba! Olemme joskus muuttaneet kolmiosta kaksioon ja se oli aikamoista säätöä kun piti hankkiutua ylimääräisestä tavarasta eroon…

  Onneksi teillä on nyt ohi ja voitte alkaa kotiutua 🙂 Rentouttavaa Pääsiäistä ja onnea uuteen kotiin <3

  1. Nina says:

   Kiitos Heidi! Hui, pienempään asuntoon muuttaminen on varmasti rankka kokemus. Minäkin aina karsin ja karsin tätä tavaraa, mutta silti sitä on kaapit ja kellarit täynnä. En ymmärrä mistä sitä oikein tulee! 🙂

   Rentouttavaa pääsiäistä sinullekin!

 3. pauliina says:

  ihanat isot ikkunat, kaunis valo ja seesteinen tunnelma kuvassa. onnea uuteen kotiin!
  rentouttavaa pääsiäistä. 🙂

  1. Nina says:

   Kiitos pauliina! Rentouttavaa pääsiäistä sinullekin!

 4. […] Voi kunpa tällä kertaa saisimme asua samassa osoitteessa vaikka edes viisi vuotta.” Blogipostaus Tunnetilassa, kirjoitettu […]

 5. […] kun viimeksi muuton jälkeen blogissani totesin, että toivottavasti asumme tässä kodissa ainakin viisi vuotta, niin nyt haluan kyllä tuplata […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.