Sadan naisen treeni

tunnetila: ilo

karitraa3

Eilen minulla oli vähän erilainen treenipäivä. Tuosta tapahtumasta jäi niin hyvä fiilis, että ajattelin kertoa siitä myös Teille heti tuoreeltaan. Treenasin nimittäin eilen sadan naisen kanssa Helsingin keskustassa ja Stockalla. Kyllä, sisällä Stockmannilla! Oli ihan mielettömän kivaa!

Norjalainen naisten urheiluvaatteisiin keskittynyt sporttibrändi Kari Traa, on järjestänyt Urban Training -nimellä kulkevia naisten treenitapahtumia muutaman vuoden ympäri Pohjoismaita. Eilen tapahtuma rantautui ensimmäistä kertaa Suomeen. Kuten tapahtuman nimi jo kertoo, treeni tapahtuu urbaanissa ympäristössä ja mikäs sen urbaanimpaa kuin Helsingin ydinkeskusta Aleksanterinkatuineen ja Senaatintoreineen.

Tapahtuma oli avoin kaikille naisille ja osallistuminen oli veloitukseton. Olin aika varma, että tapahtumaan ilmoittautuu parisenkymmentä supertreenaajaa ja mietin viimeiseen asti uskallanko ilmoittautua mukaan. Konsepti kiinnosti kuitenkin paljon, ja kun eiliselle luvattiin kevään lämpimintä ja aurinkoisinta päivää, ilmoittauduin mukaan.

karitraa1

Olin todella hämmästynyt ja ilahtunut, kun kuulin tilaisuuteen ilmoittautuneen sata naista! Ja vielä iloisempi olin, kun ensimmäinen ihminen jonka kanssa tilaisuudessa juttelin kysyi minulta ”Ette kai te kaikki muut ole huippu-urheilijoita?” No ei oltu, joten pelko omasta huonommuudesta oli ihan turha.

Ja mitä sitten teimme? Juoksimme Stockmannilta Aleksia pitkin Senaatintorille, jossa ravasimme Tuomiokirkon rappusia ylös alas. Välissä teimme punnerruksia, kyykkyhyppyjä ja muuta lihaskuntoa. Aurinko paistoi, hiki virtasi ja jalat hapottivat rappusissa heti. Kirkonporrasravailun loppumetrejä puuskuttaessani mietin hetken, pääsisinkö mitenkään livahtamaan muiden huomaamatta kotiin. En kuitenkaan antanut periksi vaan kirmasin joukon mukana seuraavalle etapille Kaivopuistoon.

Kaivarissa teimme pidemmän lihaskuntotreenin ja sen jälkeen juoksimme vielä ylös Tähtitorninmäelle (taas niitä hemmetin rappusia!). Tähtitornilta suuntasimme Espalle, jossa etenimme kohti Stockaa tehden askelkyykkyjä. Pakara oli krampata kyykyissä ja huokaisin helpotuksesta kun kyykyt loppuivat. En kuitenkaan muistanut mikä oli vielä edessä. Stockan kierreportaiden juoksu alhaalta ylös kuudenteen kerrokseen. Apua! Täytyy sanoa että eilinen oli aikamoisen hyvä pepputreeni!

karitraa5

Treenaan yleensä yksin, sillä koen keskittyväni harjoitukseen paremmin yksin ollessani. Eilen kuitenkin huomasin, miten ryhmä auttaa jaksamaan ja tsemppaa kivasti. Tsemppiä toivat myös meille kaupungilla hurraneet ihmiset, meitä valokuvanneet kymmenet ja kymmenet turistit, pienet lapset jotka lähtivät mukaan lihaskuntoharjoitukseen Kaivarissa, ja nuoret miehet, jotka juoksivat hetken kanssamme ja tsemppasivat eteenpäin.

Kiitos vielä Kari Traa, kiitos Stockmann ja kiitos kaikki kanssatreenaajat! Kuvittelin etten pääse tänään sängystä ylös, mutta ihan omin avuin tuolta äsken ylös könysin. Nivuset tuntuvat kiristävän ja jonkinasteinen alaraajahieronta voisi tulla tarpeeseen. Muuten olen hyvissä voimissani ja tyytyväinen eilisen rutistukseen. Paras fiilis tulee aina siitä, kun voi sanoa ”Mä tein sen!”

Aurinkoista sunnuntaita Teille kaikille!

Kiitos alimmasta kuvasta treenikumppanini Veera

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.