Kaatismuija

tunnetila: hauskuus

ammassuo2kaatis2

takki Fjällräven*, college Arela, huomioliivi HSY, huivi Balmuir*, farkut Cubus, lenkkarit Karhu

ammassuoammassuo1ammassuo4

Vietimme tiistaina työporukkamme kevätvetäytymistä. Pakkauduimme koko työyhteisön voimin heti aamusta bussiin ja kuski lähti kuljettamaan meitä kohti yllätyskohdetta. Jännittyneenä odotimme mitä kivaa on tulossa.

Porukan ilmeet olivat varmasti näkemisen arvoiset kun bussimme kaarsi Espooseen, Ämmässuon kaatopaikalle. Että sellainen mukava kevätrieha… Tähän on tultu. Enpä olisi ihan heti uskonut että vietämme työporukalla kesäpäivää kaatopaikalla.

Uskokaa tai älkää, tutustumiskierros oli hyvin avartava ja mielenkiintoinen. Ja ei, kaatopaikalla ei ollut hajuhaittoja juuri nimeksikään.

Oletteko Te koskaan joutuneet yllätysreissulle, jonka päämäärä on ollut näin absurdi?

Ps. Alimman kuvan aterimet ja muut teräs-/metallituotteet ovat löytyneet kotitalouksilta tulleesta sekajätteestä jätteen polton yhteydessä. Sekajätteestä! Haloo ihmiset! En voi käsittää miksi ihmiset eivät kierrätä. Etenkin kun elämme maassa, jossa miltei jokaisen taloyhtiön pihalta löytyy erikseen lajittelupisteet paperille, lasille, metallille, pahville ja biojätteelle. Kansalaiset, ryhdistäytykää!

0

(2) Kommentit

 1. Ainakin mieleenpainuva kohde. Itse olin joskus vuosituhannen alussa yhden kesän töissä murskalla Mustasaaren Stormossenin jäteaseman vieressä. Alueella oli aikamoiset ödöörit, jotka syntyivät biokaasutuotantoon käytettävästä biojätteestä. Mutta hajuun tottui kyllä ja turha oli nyrpistellä, koska jokainen meistä tuottaa materiaalia jätteenkäsittelylaitoksille.

  Lempiaiheitani on paasata esim. miksi lasinkeräykseen laitetetaan posliinia, miksi metsään jaksaa kantaa kilon käristeitä muttei sitä muovikuorta enää takaisin, miksi roskat pitää heittää auton ikkunasta, miksi teiden varsiin jätetään sohvia tai jääkaappeja, miksi metallinkierrätyslavalle viedään puuta.. Ei voi ymmärtää sitä piittaamattomuutta, kun kierrätys tosiaan on nykyään järjestetty niin helpoksi.

  1. Nina says:

   Oi Kaisu, myös minä voisin paasata noista samoista asioista loputtomiin!!! 🙂

   En voi käsittää roskaamista, en sitten millään. Muistan kun joskus ehkä kymmenen vuotta sitten näin sporassa kaksi pikkukundia, jotka söivät suklaapatukoita. Olivat ihan sporan roskiksen vieressä, mutta heittivät roskat silti ratikan lattialle. Kysyin pojilta että aikovatko he jättää roskat lattialle vai voisivatko laittaa ne roskikseen. Vastaus oli ”Pää kiinni vanha kotka!” 😀 😀 Olin samalla todella pöyristynyt junnujen käytöksestä, mutta olin myös kuolla nauruun. 😀

   Kaatopaikkareissulla opin myös miksi biojätettä ei saisi laittaa sekajätteeseen. Ajattelin kirjoittaa siitä ihan oman postauksensa. En ole ainakaan itse tiennyt tuota perimmäistä syytä, joten voi olla että se saattaa olla uutta myös monille muille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.