Teetippa

tunnetila: ärtymys

arela_white2

Ostin Arelalta kauniina hohtavan valkoisen collegepuseron. Laitoin sen ensimmäistä kertaa päälle. Noin tunnin päästä join töissä aamuteetä. Teemukin pohjasta putosi teepisara valkoiselle collegelle. Suoraan keskelle puseron etukappaletta. Pesin tahran heti. Teetahra ei hievahtanutkaan.

Kotona hankasin tahraan luottotuotettani, nestemäistä sappisaippuaa, jolla on tähän asti irronnut kaikki tahrat maailmassa. Ei vaikutusta. Hieroin tahraan uudestaan sappisaippuaa ja pesin puseron koneessa. Tahra on ja pysyy.

arela_white3

college Arela, housut Columbia*, kello Glitter*

Miksi en koskaan silloin sotke vaatteitani, kun minulla on päällä jotain mustaa?

Perkele.

Kuvista kiitos siskolleni

0

(12) Kommentit

 1. Merja says:

  Vastaisen varalle: elintarvikeperäiset tahrat lähtevät yleensä Fairylla. Kastele tahra kylmällä vedellä, hiero tahraan fairya niin, että aine menee kankaan läpi ja laita heti pesukoneeseen normaaliin, materiaalin mukaiseen ohjelmaan.
  Fairy sitä alkuperäistä vihreää. Näin lähtee jopa punaviini ja marjatahrat, myös ruohovihreä tuoreeltaan, samoin maitokahvi, rasvatahrat yms.

  1. Nina says:

   Kiitos Merja vinkistä! En ymmärrä miten tuo perus Fairy-kikka ei tullut minulle edes mieleen. Ihan huippua jos tuo toimii lähes kaikkeen!

 2. Tarja says:

  Ihana pusero kerrassaan, mutta olen miettinyt samaa, että miksi heti tapahtuu joku ”ruokaonnettomuus”, jos on valkoista päällä. Kesään kuuluu valkoiset housut, mutta nehän joutuu pesemään joka käyttökerran jälkeen! Ihan varmasti on kahvitahraa, ketsuppia, kastiketta…

  Mutta kokeilepa tuohon Vanishia. Se on yleensä tehonnut, jos sappisaippua ei enää suostu toimimaan. Tuo Fairy-vinkki on itsellekin tuttu; lastenvaatteissahan on kaikki maailman tahrat tarjolla… Mutta siis sitä pulverimaista Vanishia pieneen määrään vetta ja tahnaa tahran päälle vaikuttamaan. Sitten koneeseen ja Vanishia voi laittaa vielä pyykinpesuaineen mukaankin. Lastenvaatteiden tahroille on viimeisenä keinona ollut upottaa vaate kuumaan Vanish-veteen likoamaan. Tämä tosin haalistaa sitten värin, mutta tahrat ovat yleensä lähteneet.

  Toivottavasti saat tahran katoamaan! Tiedän miten ärsyttävää on, kun lempparivaatteeseen tulee tahra :/

  1. Nina says:

   Miten sitä aina sotkeekin vaatteet HETI jos ne on valkoiset? Se on kyllä uskomatonta. Kiitos vinkistä, täytynee testata Vanishia. Ja noita kikkoja mitä kirjoitit. Olette te lukijat kyllä kullan arvoisia!

 3. pauliina says:

  Fairylla pelastin valkoisen ulkoilutakkini, jonka helma ja hihansuut olivat pesun jälkeen lähes yhtä mustat kuin ennen pesuakin. Taskutkin oli värjääntyneet koiran nappuloista mitä pidän lenkillä mukana. Itse olen jostain lehdestä lukenut sen Fairy-kikan niin, että Fairya likaiseen kohtaan ja vaate muovipussiin ja pussi tiukasti kiinni. Sitten ( joskus muistaessa 🙂 ) Fairyn ja muovipussin tehtyä taikojaan vaate pestään koneessa. Toimii!
  Äskettäin ihmettelin mikä jättitahra oli pesussa olleen harmaan t-paidan rintamuksessa. Fairy pelasti senkin paidan roskikselta.
  Toivottavasti tahra lähtee!

  1. Nina says:

   Oooh, muovipussi ja Fairy kuulostaa todella siltä että se räjäyttää lian pois! 🙂 Miten minulle ei oel tullut mieleenkään tuo Fairy..? Kiitos vinkeistä Pauliina!

 4. CurryKaneli says:

  Toivottavasti saat tahran irti. Itse en ole kokeillut tuota Fairya, mutta Vanish on toiminut minulla tahroissa. Tai sitten voit kokeilla äitini keinoa. Jos tahra ei suostu millään lähtemään, niin värjää pusero toisen väriseksi :).

  1. Nina says:

   Olen itsekin miettinyt tuota värjäämistä, mutta kun halusin juuri valkoisen puseron ja siksi ostin tämän. Vitsit mikä harmi! Kiitos vinkeistä, täytyy testata kaikkia.

 5. Merja says:

  Tässä vielä linkki jossa on eeinomaisia ohjeita tahranpoistoon.

  http://outilespyy.com/tahranpoisto-2-0/

  1. Nina says:

   Tuhannet kiitokset linkistä Merja!

 6. Tiina says:

  Itse sekoittaisin valkopesujauheesta ja pienestä määrästä lämmintä vettä tahnan ja töpöttäisin/hieroisin sitä tahralle. Antaisin vaikuttaa vähän aikaa ja pesisin normaalisti. Jos tahra ei tällä vielä kokonaan lähde, käsittelyn voi uusia. Valkopesujauhe on sen verran tehokas valkaisija, että kyllä tahran on lopulta pakko hävitä. Itse olen tätä metodia monesti menestyksellä käyttänyt.

  1. Nina says:

   Kiitos vinkistä Tiina! Tuota voisi kokeilla. Ei tarvitsisi ostaa uutta tuotetta vaan voisi kokeilla vanhalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.